Diskuze

Nejezte nedovařené houby

Nedostatečná tepelná úprava hub může vést k žaludečním a střevním potížím. Zejména u některých hub si musíme dát velký pozor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

psathyrella

6. 8. 2008 20:59
Sníst Hřib Quelétův?

Možná by se autor měl před publikováním do veřejného média nejprve trochu dovzdělat v oboru, pak  by jistě nedoporučil řádně uvařit vzácný Hřib Quelétův:-©;-€.

0 0
možnosti

Quercus robur

6. 8. 2008 9:16
Jedlý hřib kříšť?

Souhlasím s tím, že některé houby potřebují delší tepelnou úpravu, ale pochybuji, že odporně hořkému hřibu kříšti nějaká úprava pomůže. Já bych to tedy nezkoušel. Nedošlo náhodou k záměně se vzácným hřibem královským? Ten je však chráněn a jeho sběr lze citelně pokutovat, takže tento také raději tepelně neupravovat!

0 0
možnosti