- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bohužel mezi pravidla moštárny patří, že vykoupí od kohokoliv, aniž by znali původ jablek. Za svoje kvalitní jablíčka tak můžu klidně dostat mošt z jablek, setřesených u frekventované silnice.
máme doma několik stromů a děláme jak kalvados tak jablečný mošt, j. moštu máme obvykle z jedné dávky 30 litrů, což je dost a není možné ho vypít, proto super metoda, jak ho uskladnit, je nahřát mošt na 80 stupnu a pak hadičkou horky mošt nalévat do PET lahví a ihned uzavřít, pak láhev položit vodorovně, po vychladnutí uložit někde do tmy a chladu
takto usladněný mošt nám vydrží minimálně půl roku, letos zbyla jedna láhev až do léta a mošt byl zcela v pořádku
... moštárna, která vyrábí (a prodává ) cider (alkoholický mošt)?
Že to není nijak k poznání u zlodějů prodejců A to ani u českých jablek a hrušek, kterých je také více než dost