Diskuze

80 procent kaprů se sní v prosinci. Proč zbytek roku zaostává?

Přitom kapr nabízí nejen potřebné aminokyseliny a bílkoviny, ale působí i preventivně proti infarktu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

olo

30. 12. 2008 13:37
Pěkná reklama na kapra

ale dost jednoduchá, kapr je ryba plevelná a laciná, vysoká cena je dána kartelem, který tady kontroluje trh.

Ve státech, jejichž jídelníček tvoří převážně ryby, se všechny ryby které jsou jedovaté, jejich maso smrdí a nebo mají hodně kostí, které se nedají jíst, jsou považovány za ryby "nejedlé" a nedají je ani kočce. Kapr mezi tyto nejedlé ryby patří.

0 0
možnosti

medak.wz.cz

30. 12. 2008 9:10
není kapr jako kapr

Můj strýc je rybář a cca tři měsíce před Vánoci nám schová tři kapry do speciálního rybníku, který je perfektně čistý. Po třech měsících kapry vylovíme a na talíři nejsou vůbec cítit bahnem nebo čímkoliv. Maso je krásně voňavé..no prostě super!

0 0
možnosti

Jannynov

29. 12. 2008 21:50
není dobrý

Jsme tzv. rybí rodina.

Hodně ryb, dva krát, třikrát týdně, mořské plody, ryby sladkovodní i mořské, různě upravené.

Ale kapr fakt ne, pan PR co psal tento článek se snad nebude zlobit, kapra považujeme za rybu v podstatě nejedlou....je to něco jako plevel.

:-/

0 0
možnosti

shakar

29. 12. 2008 22:06
Re: není dobrý

On se musí umět před smažením upravit,nechat aspoň den uležet a pak cítit není...Ale je fakt, že s ostatníma rybama je holt míň práce...

0 0
možnosti

rebbe

29. 12. 2008 17:28
Kapr je ozdobná ryba čínských rybníčků

a jako potravina spíše měněcenný. Mám ve svém rybníčku asi 100 kaprů a kapříků, je na ně hezký pohled, ale jíst je nebudu, stejně jako nejím naše žáby. Hlad nemám a nic jiného mně k tomu nedonutí.

Pokud si pochutnám na rybě, je to mořská ryba, v první řadě treska, čili kabeljau. Ta se v Česku už téměř nevyskytuje, kdysi jsem ji zahlédl v Carefouru. Treskovité ryby jsou s treskou sice vzdáleně příbuzné, jejich maso je však šedé a méně dobré chuti. Takže si nakoupím nejlépe v Německu, třeba ve Zwieselu, tam lze koupit i červeného okouna, což je mořská ryba s jemnou chutí. Ještě lepší je platýz, dnes už také skoro vzácný a i v Německu jenom v prodejnách ryb nebo v Metru, to je bratr českého Makra. Na Vánoce jsme posledně upekli lososa, i když je to ryba spíše suchá a nevalné chuti.

0 0
možnosti

yxarinka

29. 12. 2008 17:20
PR za 150 mil.

Je toto prosím v rámci onoho PR, které jistá agentura dělá za pouhých 150 mega (zakázka od Minist. zemědělství)...????

0 0
možnosti

tedyn

29. 12. 2008 15:30
Kapr

Neznám hnusnější rybu než kapr = vodní prase...

0 0
možnosti

ladaxxt

29. 12. 2008 18:46
Re: Kapr

mám rád kapra i prase..:-)

0 0
možnosti

demon5

29. 12. 2008 13:03
ABC

Nedavno jsem sledoval jeden porad na nejakem nemeckem televiznim kanale. Rikali, ze by Nemci meli omezit konzumaci morskych ryb, ze brzo uz nebudou zadne...ze jsou more vylovena...

0 0
možnosti

Vlado Z

29. 12. 2008 12:21
Kvůli cenové politice

Kapr v Tescu před Vánoci - 75 Kč/kg, tak jsem si koupil jednoho i do mrazáku, abych si ho mohl dát i jindy. Protože ty mrazené půlky co se objeví v tom samém Tescu v lednu, stáli minulý rok 220 Kč/kg a v akci pak 180,- Kč/kg. Přitom mraženého lososa kopíte za 110 Kč/kg a spoustu mořských ryb i levněji. Kapr přitom není nějaká luxusní ryba, aby za něj člověk platil tak luxusní ceny.  I když si odečtu odpad, tak mi není jasné, kde na cestě z kádě do mrazáku v supermarketu, se ta cena ztrojnásobuje.

Mě vyšel ten očištěný a vykuchaný kapr na nějakých 95 Kč/kg+vlastní práce. Netušil jsem, že práce kapřích řezníků je u nás tak drahá...

0 0
možnosti

MarekLucin@seznam.cz

27. 12. 2008 18:15
Kosti

Kdyby byl bez kostí, možná bych ho jedl častěji.

Nemám čas a chuť se srát s nějakým vykošťovánim.

0 0
možnosti

101010

26. 12. 2008 12:49
Protože

je to opravdu chuťově hnusná ryba.

A spousta Čechů se tím sajrajtem dusí z důvodu: "vždyť na vánoce se kapr musí!"

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

26. 12. 2008 13:16
Re: Protože

Trefné!R^

0 0
možnosti