Diskuze

Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny

Uvažujete, jak si ulehčit práci při čištění trouby? Rozhodnout se můžete mezi moderní chemií, "babskými" recepty, anebo si připlatit a koupit přístroj, který má samočisticí vlastnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neandrtalec_

3. 2. 2009 17:41
Pyrolyza

Také jsme si pořídili troubu s pyrolýzou. Po prvním pečení masa jsme tuto funkci vyzkoušeli...

Tuk v troubě se začal pálit a přitom začal pěkně kouřit, takže jsme si hezky vyudili celý nově zrekonstruovaný byt. Výsledek čištění byl takový že místo slibovaného prachu byl na dně trouby řádně připečený proužek oleje a z dvířek nešly černé fleky odstranit skoro vůbec. Znova už tuto funkci zkoušet nebudem.

0 0
možnosti

Rubik1

3. 2. 2009 20:34
Re: Pyrolyza

Také tomu nevěřím. Prý "..otevřené póry, které absorbují tuky a ostatní nečistoty. Při běžném pečení na vyšší teploty potom nečistoty zoxidují, promění se na vodní páry a zcela zmizí." Každý přece z chemie pro ZŠ ví, že se omastek na vodní páru nepřemění stejně jak z trusu nelze vyrobit zlato.

0 0
možnosti

Ebo

29. 1. 2009 23:21
jo..

"Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny ? "  .. stačí si na to najít něakého troubu ;-D

0 0
možnosti

MickeyM

29. 1. 2009 13:40
Všechno jde :-)

Nevím, co je Mefisto. Vím, že i na několikrát zapečenou špínu spolehlivě funguje přípravek OvenCleaner od Amway. Více info na koprretinka@seznam.cz.

0 0
možnosti

hrabe.zeppelin

29. 1. 2009 13:51
Re: Všechno jde :-)

hele, Sarko Grossova, jdi uz s tim multilevel marketingem k sipku nebo to prodavej duchodcum na Floride...

0 0
možnosti

Phantom2005

29. 1. 2009 13:33
Ten trik ...

... s hrnkem horké vody funguje, ale ideální je ho vylepšit jedním citronem, pokrájeným na čtvrtky.

Já to mám tedy vyzkoušené jen v mikrovlnce, ale tam to funguje perfektně - do misky naleju vodu (cca 1/2 litru), hodím do ní 4 čtvrtky citronu a pustím ji na 5-10 minut na plný výkon. Pára s kyselinami z citronu rozpustí všechno, stačí to setřít vlhkým hadrem. Navíc trouba nádherně voní :-).

Ne nadarmo se výtažek z citronů přidává do mycích prostředků

0 0
možnosti

Stíhací bombardér Havel 4

29. 1. 2009 13:59
Re: Ten trik ...

To vypadá jako návod na třaskavinu.

0 0
možnosti

vymrzovac

29. 1. 2009 10:07
nečistím.......

....není důvod. Šikovná kuchařka peče tak,aby si troubu nezasvinila. Pro případ přetečení čehokoliv je dole na dně plech,kterej se vytáhne a vyčistí se mimo troubu. Grilovat v troubě,nebo mikrovlnce může leda magor! Na grilování mám gril na zahradě.........pokud bych ovšem chtěl nějaké nánosy čistit,použil bych asi Mefisto, což je speciální přípravek na čištění skel u krbových kamen,takže dehet a různé příškvarky rozpouští téměř lehce

0 0
možnosti

Estanislao

29. 1. 2009 10:43
Re: nečistím.......

A jak si chceš grilovat v zimě venku? Nevím jak ty, ale já na to musím mít jasno, min. 25°C venku a jedno studený v půllitru...

A co nebožáci, kteří jsou odsouzeni bydlet v paneláku?

0 0
možnosti

daverave

29. 1. 2009 10:05
Troubu s pyrolytickym cistenim nedoporucuju ...

Je videt, ze clanek nevychazi z vlastnich zkusenosti. Protoze kdyby byl, dozvedeli byste se take, jak "skvele" pyrolyticke cisteni funguje. Zkusil jsem to jenom jednou. Klasika, po x pecenich zadelana trouba od omastku atd., znate to. Nahodim program pyrolytickeho cisteni v domeni, ze za chvili bude trouba cista a ja ze jen vymetu opalene drobky. Takze si jdu po svem, delat neco do prvniho patra. Zhruba za 10-15 min jsem ucitil sileny smrad a tak rychle bezim dolu. Po celem prizemi se linula bila mlha, ze nebylo videt skoro na krok. A pak jsem to uvidel - trouba sice frcela na nejakych tech 500-600°C a vevnitr se veskere nanosy vypalovaly, ale nenapadlo mne, ze se z toho bude delat husty bily dym, ktery jeste za podpory automaticky zapnuteho cirkulacniho ventilatoru v troube bude hnan pruduchy ven do mistnosti ... Vetral jsem pak jeste dalsich 6 hodin nez bylo v dome snesitelne ... Takze zaver - absolutne nepouzitelne, jenom dalsi marketingovy trik.

0 0
možnosti

roedor

29. 1. 2009 9:19
Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny

když už se mi zdá trouba moc zahnojená, napatlám tam srágoru na čištění, otřu a kašlu na to. Provádíme jednou za rok až dva:-P

0 0
možnosti

Stíhací bombardér Havel 4

29. 1. 2009 9:18
pekáče na 500°C ?

Já teda nevím, ale u naší trouby je výslovně uvedeno, že uvnitř při pyročištění nesmí být vůbec nic, protože by se to zničilo. Doporučovat tedy v článku čištění pánve a pekáčů tímto způsobem není zrovna moc rozumné. :-P

0 0
možnosti

MatějMatolín

29. 1. 2009 9:03
?

Kterej trouba tohle téma vymyslel? 8-o

0 0
možnosti

fearofthe

29. 1. 2009 0:20
Já se klidně podělím..

Nečistím troubu vůbec ... Vřele doporučuji...

0 0
možnosti