Diskuze

Keramické nože, kuchyňský komfort bez broušení

Drahé keramické nože někomu mohou připadat jako přechodný módní výstřelek, navíc ne zrovna levný. Ve skutečnosti ale nadělají spoustu práce a vydrží ostré i více než tři roky...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hobistaprokrista

8. 4. 2009 0:04
Video

Zajímavé videa o keramických nožích - http://www.keramicke-noze.com/clanky/videa/

Jinak taky máme dva doma a spokojenost. Ale ještě, že jsem to neplatil :-)

0 0
možnosti

nowis

28. 3. 2009 16:10
Pokud chcete koupit, mam tip

http://www.keramickenoze-levne.cz

Ja tam levne koupil noze Ceratio, zatim maximalni spokojenost. Clovek na ne sice musi davat pozor a chovat se k nim zodpovedne. Nejlepe ihned po pouziti oplachnout a sup s nim do dreveneho stojanku. Jo a skrabka zdarma je taky pohodova...

0 0
možnosti

Ppetig

7. 2. 2009 20:17
Jisté neumělé obraty

Článek přespříliš oplývá slovy jako "prý" a "údajně" , že by však citoval zdroj těchto informací, toho se nedočkáme.

Například: mikročástice kovu. Upřimně nevím, co tím chtěl autor říci a pokud čerpal ze seriózního zdroje informací, dopustil se přílišného zjednodušení.

Ještě o něco odvážnější je elektrochemický článek tvořený jednou kovovou elektrodou a elektrolytem (šťávou a dužinou) - bez druhé elektrody je to hovadina.

Prosím autora i ostatní diskutující o doplnění těchto informací a jejich zdrojů.

0 0
možnosti

martas38

6. 2. 2009 23:54
...

Co si myslíte o kuchyňských nožích Victorinox? jeden vlastním už asi 5 let a maximální spokojenost.

0 0
možnosti

ntk_

7. 2. 2009 13:53
Re: ...

že Švýcaři dělají kvalitní věci viz. nůž co vlastníte, vydrží ještě hodně hodně pár pravděpodobně ten nůž nějaký váš potomek podědí... (ovšem pokud ho nezničité špatným zacházením)

0 0
možnosti

ntk_

5. 2. 2009 23:07
pro upřesnění

myslím, že se jedná o zirkonovou keramiku což je oxid zirkoniiumu a ne samotný zirkonium (Zr - což je kov) takže to je zirkonium dioxid (ZrO2) a bývá stabilizován třeba oxidem yttria (Y2O3) a ano správně je tvrdší než ocel, ale ne,že je křehčí ale ohebnou sílu má nižší, ocel můžete ohnout větší silou až praskne  než právě uváděnou keramiku,takže je tvrdší,ale ohebná síla je nižší. Jinak brousit v žádném případě nedoporučuji ani domácí diamantovou bruskou, musí se při broušení chladit vodou a rychlost brusky musí být ve vysokých otáčkách několik desítek tisic za minutu protože dochází při broušení extrémnímu nahřátí materiálu musí se chladit a nemůžete brousit pomalu a dlouho, proto ty otáčky a chlazení vodou, při špatném broušení můžete způsobit mikroprasklinky ve struktuře, které ani pohým okem neuvidíte, jen mikrospokem nebo speciální kontrolním barvivem, což potom ve finále dopadne tak že se praskliny postupně zvětší a nůž se zcela znehodnotí, a můžete jej vyhodit.

0 0
možnosti

ntk_

5. 2. 2009 23:11
Re: pro upřesnění

ještě bych tedy dodal, ano je to zajímavý produkt a opravdu je skvělý, že se nemusí brousit několik let a ostří nože je pořád dokonale ostrý, sám mám keramický nůž. Nevýhoda je že až nastane čas broušení musíte jej nechat nabrousit, podomácky bych to nedělal... spíše čekám certifikované broušení kontrolovaný mikrospokem a protokolovaný, který zase zaručí ostří na delší čas a klidně může stát to broušení i o něco více...

0 0
možnosti

alaif

5. 2. 2009 16:45
ne všechno se třpytí

Jen na okraj- výborný, ale skutečně jen na řezání. Běda použít jako normální nůž a snažit se jím mazat třeba chleba. Stačí tužší máslo či jiný mazaný materál a nůž je na dva nepotřebné díly. Tedy snad vhodný jen do reastauračních kuchyní,ale do domácností ?:-/

0 0
možnosti

DISK

5. 2. 2009 18:32
Re: ....

..promiňte, vy k mazání používáte kuchyňský nůž? nezkoušeli jste špikovací, možná by to šlo ještě hůře :-D

 Zkuste popřemýšelt, jeslti není něco špatně, v domácnosti 8-o

0 0
možnosti

tipovac.leteckych.snimku

5. 2. 2009 16:35
Úžasné, co ta technika všechno neumí

Moje babička se v roce 1925 vdávala a dostala "do výbavy" mj. kuchyňský nůž. Mojí mámě je 76 let a dodnes ho každodenně používá. A je to to nejostřejší, co v kuchyni najdete. Úžasný nůž s tříletou životnosti mě tedy rozhodně nijak neohromí. ;-D

0 0
možnosti

spartaman

5. 2. 2009 15:26
Kyocera

O tomhle uvažuju už hodně dlouho, asi do toho skočím.  R^

0 0
možnosti

Howard

5. 2. 2009 18:12
Re: Kyocera

Neskakej, budes toho litovat. Radeji si kup poradny ocelovy nuz s tvrdosti nad 56 HRC a ten te prezije. Budes si ho moct sam ostrit (tupi se skor stejne pomalu jako keramika) a budes s nim nadmiru spokojeny.

Keramiku bud znicis nebo se ti ztupi a tim padem jsi vlastne taky skoncil...

0 0
možnosti

PetrP7

5. 2. 2009 15:11
Mimochodem, ta Kyocera v úvodu

 není dle fota žádná keramika, ale tzv, překládaná ("damascénská") kovaná ocel. Od toho ty "vrstevnice"...!

0 0
možnosti

dr_NO_

5. 2. 2009 15:57
Re: Mimochodem, ta Kyocera v úvodu

bohuzel se pletes, jedna se o keramiku s primesi uhliku, ten damascensky vzor je jen na okrasu, vice na strankach kyocera

0 0
možnosti

vymrzovac

5. 2. 2009 14:32
tak nic

Litujeme, ale redakce iDNES si nepřeje, aby se příspěvek tohoto znění objevil v diskusi. Pravděpodobně obsahuje neplacenou reklamu, vulgární slovo nebo má rasistický obsah.

Pokud si myslíte, že jsme Vás poškodili, napište nám. Do mailu musíte zkopírovat níže uvedené číslo. Děkujeme za pochopení.

Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 29979799

stručně řečeno, nesmíte s tím mlátit jak K U R V A s děckem, jinak máte po noži. Naprosto nevhodné do rukou našich žen

0 0
možnosti