Diskuze

VIDEO: Upečte si poctivý celozrnný kváskový chléb, pochutnáte si

Nejlepší věci jsou ty nejjednodušší. Pro dobrý chléb to platí dvojnásob. Celozrnnou mouku, kvásek, sůl, koření pro chuť a vodu. Nic jiného k jeho přípravě nepotřebujete. Dokonce ani speciální pekárnu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

gagaryn

27. 4. 2009 9:20
***

S tím kváskem opatrně ! Nejlepší je vyjít ven podívat se na oblohu a podle počasí dát toho kvásku míň nebo víc.

0 0
možnosti
B

bety11

27. 4. 2009 9:16
poctivý chléb se smaltem z mísy?

Ano, jsem pro návrat ke kořenům a zdravou výživu, ovšem zadělávání těsta v míse s otlučeným smaltem, který se odloupává ....hrůza.;-O

0 0
možnosti
R

retene

19. 2. 2009 16:43
pak poznamek

1) Pokud vim, tam vetsina chlebu u nas (mam na mysli klasicky chleb a ne ty variace na tema bageta) neni ciste psenicnych, ale psenicno-zitnych (i kdyz psenicne mouky je vetsi podil).

2) Pokud budete zkouset doma pec chleba v troube na plechu (ne v dom.  pekarne), tak ho nedelejte pouze ze zitne mouky, protoze se vam uplne rozjede. Ciste zitny chleb se pece ve forme (proto i z pekaren vypada jinak nez psenicno-zitny). - Toto by bylo dobre v clanku zminit. Pro udrzeni dobreho tvaru bych doporucoval zitne mouky max. 50% (ja davam 1/3 - 40%).

0 0
možnosti

macka009

19. 2. 2009 20:16
Re: pak poznamek

Je pravda, že u celožitného chleba pečeného v troubě hrozí, že se hodně rozjede do strany a proto je snazší ho péci ve formě. Podle praktických zkušeností v článku citované Zuzany Dvořákové se ale dá upéci i bez formy - pokud si připravíte tužší těsto a necháte ho kynout ve vyšší nádobě, ze které chleba opatrně vyklopíte na plech a strčíte ho do dobře vyhřáté trouby.

(Do článku se bohužel při nejlepší vůli nikdy nevejde všechno...)

autorka

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

19. 2. 2009 13:19
taková krize zase není....

abychom museli péct zase doma chleba a sami si pěstovat brambory.(Y)    Tyto práce rád svěřím odborníkům, protože nejsem pekař, a nebudu lepší než on!   z výše uvedeného důvodu nebudu kupovat domácí pekárnu, protože je to kravina a nemám na to čas

0 0
možnosti