- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je zas pokrytcu na diskuzi . Tak kravky, slepice,prasata a jine, kteri (diky nervovemu systemu) si celkem uvedomuji, ze jdou na porazku a cely zivot se tyraji jenom kvuli plnym zaludkum a rakovine strev, to je v pohode , a nejakyho koryse bez nervoveho systemu tady budem odsuzovat, pac se hejbe kdyz ho hodim do varici vody ?
Je to opravdu smesne .
ja napriklad nejim ani kravy, ani slepice, ani prasata. vcil mudruj
co předcházelo, než se mi to dostalo na talíř, radši si ukrojím chleba. Nemám takový hlad, abych musela jíst úplně všecko. Bydlet u moře, klidně si langustu dám, ale proč tady? Nemá to tradici, je to komplikované a není potřeba, aby kvůli mé zvědavosti nebo rozežranosti zbytečně trpěl živý tvor.
Naopak! Pojídání korýšů má v Čechách značnou, několik set let starou, tradici. Akorát že je rak říční u nás nyní chráněný.
Přátelé humanisté. Rád bych vám položil otázku. Viděli jste někdy nějakého korýše na vlastní oči? Pokud ano, tak bych vás chtěl požádat o návod, jak takového tvora usmrtit, aby nemusel být vkládán do vroucí vody živý.
Omracit elektrickym proudem nebo jatecni pistoli. Potom proriznout hrdlo :)
jak je mozne, ze je chlazeni ci vareni zvirat zaziva v cr legalni.
Ono je to tezky. Korysi jsou zhruba ne stejne urovni vyvoje jako treba pavouci. Nemaji dost vyvinuty nervovy system aby citili bolest. Je to podobný jako když se třeba cvrčci smažej živý.
Přijde mi strašné vařit jakékoliv zvíře zaživa. Číňany kritizujeme a sami to děláme? Už jen to je živé podchlazovat..fuj.. Jaké by to bylo nám, kdyby přišel někdo větší a hodil nás na led na několik dní a pak do vařícího kotle...
kupte si langustu nebo humra a darujte jim život !!! koukal jsem na ně na Korsice, stálo to asi tak 83euro za kilo živé váhy! Krásný kusy.....A TO SE VYPLATÍ !
Proboha! Nejdřív tam popíšou, jak jsou to úžasný zvířátka...jak o ně pečovat....A nakonec, jak je nejlíp uvařit za živa a naporcovat???
mezi takovým korýšem vařeným za živa a korýšem před vařením usmrceným?