Diskuze

VIDEO: Jak udělat z langusty k večeři domácího mazlíka do akvária

Krabi, krevety, langusty a další mořští korýši vystavení v ledové tříšti na lahůdkářských pultech bývají podchlazení, ale stále živí. Žádného labužníka asi nenapadne je oživovat, ale jde to. Zajistit jim ovšem podmínky k dalšímu životu už tak jednoduché není. Musíte mít mořské akvárium.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oId fashioned Vince III..

23. 4. 2009 18:14
tohle dělám běžně s

mraženým rybím filé;-D;-D

0 0
možnosti

zazdivka

23. 4. 2009 14:26
tady je zas pokrytcu

To je zas pokrytcu na diskuzi . Tak kravky, slepice,prasata a jine, kteri (diky nervovemu systemu) si celkem uvedomuji, ze jdou na porazku a cely zivot se tyraji jenom kvuli plnym zaludkum a rakovine strev, to je v pohode , a nejakyho koryse bez nervoveho systemu tady budem odsuzovat, pac se hejbe kdyz ho hodim do varici vody ?

Je to opravdu smesne .

0 0
možnosti

neurol23

23. 4. 2009 14:53
Re: tady je zas pokrytcu

ja napriklad nejim ani kravy, ani slepice, ani prasata. vcil mudruj :-P

0 0
možnosti

orinka3

23. 4. 2009 13:25
Když si představím,

co předcházelo, než se mi to dostalo na talíř, radši si ukrojím chleba. Nemám takový hlad, abych musela jíst úplně všecko. Bydlet u moře, klidně si langustu dám, ale proč tady? Nemá to tradici, je to komplikované a není potřeba, aby kvůli mé zvědavosti nebo rozežranosti zbytečně trpěl živý tvor.

0 0
možnosti

Sallmi

23. 4. 2009 13:54
Re: Když si představím,

Naopak! Pojídání korýšů má v Čechách značnou, několik set let starou, tradici. Akorát že je rak říční u nás nyní chráněný.

0 0
možnosti

Sallmi

23. 4. 2009 12:42
:)

Přátelé humanisté. Rád bych vám položil otázku. Viděli jste někdy nějakého korýše na vlastní oči? Pokud ano, tak bych vás chtěl požádat o návod, jak takového tvora usmrtit, aby nemusel být vkládán do vroucí vody živý. ;-D

0 0
možnosti

Z-S

23. 4. 2009 14:53
Re: :)

Omracit elektrickym proudem nebo jatecni pistoli. Potom proriznout hrdlo :)

0 0
možnosti

neurol23

23. 4. 2009 11:37
nechapu

jak je mozne, ze je chlazeni ci vareni zvirat zaziva v cr legalni. Rv:-©

0 0
možnosti

O.Sindler

23. 4. 2009 12:03
Re: nechapu

Ono je to tezky. Korysi jsou zhruba ne stejne urovni vyvoje jako treba pavouci. Nemaji dost vyvinuty nervovy system aby citili bolest. Je to podobný jako když se třeba cvrčci smažej živý.

0 0
možnosti

slunicko30

23. 4. 2009 10:34
hrozné

Přijde mi strašné vařit jakékoliv zvíře zaživa. ;-€Číňany kritizujeme a sami to děláme? Už jen to je živé podchlazovat..fuj.. Jaké by to bylo nám, kdyby přišel někdo větší a  hodil nás na led na několik dní a pak do vařícího kotle...:-/

0 0
možnosti

vymrzovac

23. 4. 2009 9:53
no problem !

kupte si langustu nebo humra a darujte jim život !!!;-D          koukal jsem na ně na Korsice, stálo to asi tak 83euro za kilo živé váhy!   Krásný kusy.....A TO SE VYPLATÍ !:-/

0 0
možnosti

almoqbil

23. 4. 2009 8:20
Co je to za šílenej článek???

Proboha! Nejdřív tam popíšou, jak jsou to úžasný zvířátka...jak o ně pečovat....A nakonec, jak je nejlíp uvařit za živa a naporcovat???;-(

0 0
možnosti

23. 4. 2009 9:42
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Chytracisko

23. 4. 2009 0:28
Tak orientačně, jaký rozdíl by byl

mezi takovým korýšem vařeným za živa a korýšem před vařením usmrceným?

0 0
možnosti