- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Opravdu jsem netušil , že Japonsko je někde v Česku ! Tam právě japonský císař začíná oficiálně houbařskou sezónu !
Co takhle si precist clanek, nejen titulek?
ale odpoledne*Ráno to opravdu ráda přenecham hladovim, vichcanim, sobeckim pseudosportovcum* A kdiž u lesa stoji zaparkovani favorit nebo filcka, tak to je jisteže, v lese se pohibuje ta spravna proletařska kvalita a houjbi budou převracene klobouki navrch* Kdibiste požrali muchomurek opboraři! So u ddobrí, ale nato vaše mozki nestači* Škoda mlada boleslav*
pak uz houbari jen Polaci, Slovaci, Estonci, Litevci, Lotyši, Ukrajinci, Rusove, Bělorusove, Maďaři, Němci, Rakušani, Italové, Francouzi, Švýcaři, Belgičani, Norové, Dánové, Finové, Švédi.... Boze, kdyz je neco specialita, tak je to jen a jen tam.Uz ten nadpis musel stvorit nekdo chudy duchem.
Je tu někde po Smotlachovi druhý největší odborník na houby v české historii a po Topolánkovi druhý největší fanoušek ODS, mykolog zostrelenyanjel?
P.S. vzpomínám si na to, jak americká studentka kdysi v pořadu ČT Na hraně tvrdila, že na Češích obdivuje, že si za komunistů, kdy byla bída a hlad, uměli poradit a aby neumřeli hladem, naučili se sbírat houby.
Houbaření je prostě relax. Nechodím často - párkrát za sezonu, ale patří to u mě k létu a podzimu. Úlovky se v drtivé většině nechlubím, časně ráno taky nevstávám.. Takže asi nejsem tradiční houbař. On ten pohyb v lese je stejně dobrej odpoledne jako ráno. A jak pak chutná pozdní oběd a pivčo!
Relax? Mě nejvíc baví zajet si (když rostou) do Brd nebo na Šumavu pro 150-200 pořádnejch pravejch hřibů (nic jinýho nesbíráš). Tam už místo relaxu nastupuje doslova lovecká vášeň a jdeš po velkejch úlovcích...
......tak velkej hlad jako ve Francii u nás ještě nebyl, abychom se naučili žrát hlemejždě a syrový škeble..........blicí smajlík
nevíš, co je dobrý
Kdo sbira hriby ktere susene prodavaji v NYC supermarketech. Jsou z Italie, takze je sbiraji Italove nebo se pestuji v Italii na poli?
Jasně že Italové taky houby sbírají.Dokonce tam mají max.povolenou váhu hub,které mohou z lesa odnést.Nejsem si jist ale myslím že to mají i v Rakousku.Když Vás potká hajný nebo někdo podobný,může vám košík převážit na mincíři a můžete zaplatit příp.pokutu.A v Itálii a Francii jsou speciální houbaři zaměření na sběr lanýžů.K tomu je potřeba speciáně vycvičený pes nebo cvičené prasátko(skutečně),kteří to vyčmuchají.Velký lanýž vykoupí restaurace za peníze,které jen tak někde nevyděláte.
"Tohle jíst nebudu, je to divně růžové." "Neblázni, pěkný zdravý klouzek." Tak může vypadat rodinný dialog po návratu z lesa.
no už slyším naší famílii - "fuj, co je to za hnus, mě chcete votrávit?" "víšhov.o, kdybys nebyl blbej, tak bys věděl, že je to klouzek. A nežer je sysrový"
Je přece pobyt v krásném prostředí, v tichu, je to napínavé, protože jde v podstatě o lov. Navíc je nutné se v houbách vyznat. S jídlem nebo šetřením to moc společného nemá, jde především o velké dobrodružství.
lov... tak proto mají všichni houbaři ruku v kapse... třímajíc nožík