Diskuze
Šéfkuchař: Ryba na grilu je skvělá, umění je ale vybrat čerstvou
Děkujeme za pochopení.
KOMON
Kokosové brikety?
Testnul jsem je a jsou celkem fajn,ale zbývá z nich hrozně polela(jak z uhlí) a jak dlouho žhnou tak je ten popel časem jakoby přidusuje-je potřeba je prohrábnout, aby víc hořely a hřály.
Jinak jsem použil asi 2/3 pytle a vydrželo to tak asi 2x dýl než standartní dřevěný uhlí,kterého jsem dal pytel celý (3kg pytel u objího mám na mysli)
vymrzovac
ryby prostě negriluju
...i přes veškerá ujištění, že i ty mořské jsou "určitě čerstvé"....na rybu je lepší pánev nebo trouba, a to říkám s vědomím, že umím dělat makrelu(nebo pstruh) na špejli aby se nerozsypala
ununun
čerstvost
teď mě napadá, že třeba takový ryby v obchodech tesko nevypadají vůbec čerstvě ani když jsou ještě živý
Hucul
Vyborna makrela!
Doporucuji: Makrela se vykucha, omyje a dukladne zvenku i zevnitr napatla smesi citronove stavy, soli, drceneho cesneku a nadrobno sekane cerstve zelene petrzelky. Necha se chvilku takto namarinovana odpocivat a pak se griluje a jeste dal potira zminenou smesi rozmichanou s trochou vody. Ackoli petrzelku nemusim, tohle bylo fantasticke!
ondra112
Re: Vyborna makrela!
Citron nema v marinade na rybu co delat - stejne jako vino nebo destilaty - zpusobuje destrukci svaloviny.
Sallmi
?
"Pokud je maso zpracované na filety nebo podkovy, dejte ho na gril
nejdříve stranou bez kůže, než se maso zatáhne. Jinak by se mohla ryba
nehezky zkroutit." radí šéfkuchař.
Jak mám dát podkovu na gril stranou bez kůže?
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
DLOUHODOBÁ BRIGÁDNICKÁ VÝPOMOC – Zadávání farmakovigilančních dat
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Praha