Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Šéfkuchař: Ryba na grilu je skvělá, umění je ale vybrat čerstvou

Existují základní fígle pro grilování ryb. Čerstvý kousek má mít při koupi fialové žábry, filety musí být tuhé, nesmí se do nich zabořit prst. Ryba je hotová v okamžiku, kdy začne vypouštět bělmo. A kdo tento moment promešká, naservíruje si na talíř suchou podrážku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

KOMON

19. 7. 2009 19:32
Kokosové brikety?

Testnul jsem je a jsou celkem fajn,ale zbývá z nich hrozně polela(jak z uhlí) a jak dlouho žhnou tak je ten popel časem jakoby přidusuje-je potřeba je prohrábnout, aby víc hořely a hřály.

Jinak jsem použil asi 2/3 pytle a vydrželo to tak asi 2x dýl než standartní dřevěný uhlí,kterého jsem dal pytel celý (3kg pytel u objího mám na mysli)

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

7. 7. 2009 8:40
ryby prostě negriluju

...i přes veškerá ujištění, že i ty mořské jsou "určitě čerstvé";-D....na rybu je lepší pánev nebo trouba, a to říkám s vědomím, že umím dělat makrelu(nebo pstruh) na špejli aby se nerozsypala

0 0
možnosti
PR

ununun

3. 7. 2009 9:08
čerstvost

teď mě napadá, že třeba takový ryby v obchodech tesko nevypadají vůbec čerstvě ani když jsou ještě živý

0 0
možnosti
HK

Sallmi

3. 7. 2009 10:30
Re: čerstvost

u nás nevypadají čerstvě ani prodavačky ;-D

0 0
možnosti
JM

Hucul

3. 7. 2009 8:43
Vyborna makrela!

Doporucuji: Makrela se vykucha, omyje a dukladne zvenku i zevnitr napatla smesi citronove stavy, soli, drceneho cesneku a nadrobno sekane cerstve zelene petrzelky. Necha se chvilku takto namarinovana odpocivat a pak se griluje a jeste dal potira zminenou smesi rozmichanou s trochou vody. Ackoli petrzelku nemusim, tohle bylo fantasticke!

0 0
možnosti
OK

ondra112

3. 7. 2009 10:02
Re: Vyborna makrela!

Citron nema v marinade na rybu co delat - stejne jako vino nebo destilaty - zpusobuje destrukci svaloviny.

0 0
možnosti
HK

Sallmi

3. 7. 2009 8:32
?

"Pokud je maso zpracované na filety nebo podkovy, dejte ho na gril

nejdříve stranou bez kůže, než se maso zatáhne. Jinak by se mohla ryba

nehezky zkroutit." radí šéfkuchař.

Jak mám dát podkovu na gril stranou bez kůže?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...