- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
teda nevim jestli se ty dnesni odrudy nejak zlepsili, ale ja ochutnaval nekolik odrud asi pred 5-7 lety a to se ani s nejvetsi predstavivosti nelze nazvat boruvkou. To je proste bobule ve ktere je voda bez chuti a zapachu. Pravda byli mnohem vetsi nez lesni boruvky, ale s chuti aromaticnosti se to neda vubec srovnat.
Dneska uz jsou lidi liny si dojit i do toho lesa, vzdyt boruvky u nas rostou po celem uzemi, snad kazdy rok je celkem dobra uroda, takze si staci dojit s konvickou do lesa a za chvili muzete jit zpet (samozrejme kdyz chcete zavarovat tak si vezmete kybl a jste tam cele dopoledne).
Normalni 10ti litrovej kybl nasbiram sam za nejaky 4 hodiny, pak doma jeste tak 2 hodinky prebirani a mame kompoty na celej rok.
Problém je v tom, že tam kde je borůvčí, je i spousta opálené havěti s hřebeny, která systematicky likviduje porost. Takže za pár let tam borůvčí nebude. Chtělo by to víc hajných, aby chodili alespoň ve dvou a povolenky, které prý za rajchu fungovaly úplně parádně. Dneska si každej myslí, že les ničí není, a že si tam může dělat co chce.
Co potřebují kanadský borůvky za důkladnou péči? Před 10ti lety jsme je na chatě vysadili (3 keře) a od té doby se o ně prakticky nestaráme. Jenom kolem sekáme trávu. A při tom rostou a plodí, jako vzteklý!