Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Sedm hlavních zásad, jak správně vykvasit švestky na slivovici

Fajnšmekři si kvas na slivovici vyrábějí doma sami, mají rádi celý proces pod kontrolou. Když dodržíte základní pravidla, dokážete to taky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Radez.

25. 9. 2009 21:14
Bude dražší pálení po novým roce?

Nevíte jesi se schválením toho balíčku dneska bude větší daň za pálení po novým roce? To bude ne, když tam je cosi s daní z lihu ne?

0 0
možnosti
N

noether

25. 9. 2009 17:12
Nojono, Mládá Fronta Dnes ....

Trnky by peckovali - to je ale hovadina, ale nějak pozapomněli, že hotovou pálenku je třeba nechat odvětrat.... Nojono, MDF! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
M

MH4

26. 9. 2009 10:51
Re: Nojono, Mládá Fronta Dnes ....

Když někdo má třeba 5 beček kvasu, tak už vidím, jak to někdo peckuje nebo zbavuje jadřinců :O)

Článek psal jedinec, který slivovicu (kvas) nikdy nepřipravoval.

Opravy neúplných informací:

1) Trnky se nevypeckovávají, jen se pomačkají. Autor nezdůraznil, že při mačkání se nesmí pecky rozdrtit - kvůli hořkému jádru.

2) Ohledně kvasných nádob autor nezmínil, že není vhodné umísťovat kvas v malých bečkách, ale v min. 100 litrových a větších. Čím větší, tím líp, ovšem pak už nastupuje problém s manipulací.

3) Autor píše o teplotě kvašení 15 °C, což je ideální, ale nezdůraznil, že tato teplota musí být konstantní. Proto je vhodné kvas umístit v nějaké místnosti s konstantní teplotou a ne venku, kde teplota kmitá od 7 °C v noci k 25 °C přes den. 4) Autor vůbec nezmiňuje, že je ideální bečku udělat najednou a když to nejde, tak v žádném případě kvas nemíchat. Suma sumárum, podle tohoto článku byste určitě neudělali dobrou slivovicu, protože na její kvalitu má kvalitní kvas zcela zásadní vliv.

0 0
možnosti
H

hrabe.zeppelin

25. 9. 2009 15:10
No kua

jsem prazak a na Slovacku mam par dobrych kamaradu. Az jim to s tim odpeckovanim a odstopkovanim dam precist, tak se poserou smichy... Zkuste pani redaktorko neco jineho nez nejaky svinstvo z Tesca. Na Morave vedi, jak na to...

0 0
možnosti
AT

pája_

25. 9. 2009 15:34
Re: No kua

R^ já už se musel přebalit

0 0
možnosti
PK

kavinek

25. 9. 2009 15:08
Odstopkovat to jde,

ale odpeckovat opravdu jen na švestkový koláč.:-P

0 0
možnosti
MU

Pictus

25. 9. 2009 13:22
Boha jeho

Vážená paní autorko, ste sa asi podělala v kině, néé? Odpeckovávat, to snáď nemyslíte vážně? :-))) Šak dojeďte negdy na Moravu, pálit už sa začíná příští týden, tak sa možete podívat, jak na to, abyste zas nevyplodila nejaké ty capoviny.

0 0
možnosti
KB

ladik20

25. 9. 2009 16:17
Re: Boha jeho

Taktak, a jak jí bude šmakovat aj co to bude vonět po peckách :)

0 0
možnosti
M

Miky83

25. 9. 2009 13:16
To jsou rady!

Fakt psycho...člověk, který má sto stromů s trnkama je rád, že to vůbec všechno posbírá. A představa, že bude každou zvlášť preparovat, je fakt hororová.

0 0
možnosti

borax1

25. 9. 2009 12:38
to nééé

Tož nevím, vylupovat pecky, ste sa zbláznili, šak by ně ruky upadly....tolikých beček letos!

0 0
možnosti
BT

bambus_trambus

25. 9. 2009 13:02
Re: to nééé

Kolik?

0 0
možnosti
JD

gagaryn

25. 9. 2009 11:47
***

Jednou byla soutěž kuriozních pálenek a vyhrála jízdenkovice. Byla vyrobená ze starých železničních jízdenek.

0 0
možnosti
SNP

Slepice na paprice

25. 9. 2009 11:51
Re: ***

a myslíš, že je předtím peckovali?

0 0
možnosti
AT

Radez.

25. 9. 2009 11:24
Prej bez pecek

V tej Praze už nevěděj co by vymejšleli za nesmysly. Kdybych měl všechny sudy co mám doma vypeckovávat, tak už mi to dvakrát vykvasí.

0 0
možnosti
MV

marka40

25. 9. 2009 11:43
Re: Prej bez pecek

přesně na to jsem myslela, když jsem článek četla. ;-D

0 0
možnosti
SNP

Slepice na paprice

25. 9. 2009 10:36
Prej

malá domácí pálenice8-o

0 0
možnosti
M

MH4

26. 9. 2009 11:08
Re: Prej

No co kulíš oči, v každé dědině bys našla pálenic, to bys teprv kulila oči. Ty "černé" pálenice však mají i policajti a policejní papaláši, takže paliči jsou hájení, pokud si zrovna někdo s někým nevyřizuje účty (aspoň tedy na zlínsku)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč