Diskuze

VIDEO: Nejlepší bramborový salát krok za krokem

Dvojnásobní mistři republiky v přípravě bramborového salátu pro Hobby exkluzívně předvedli, jak se připravuje jejich letošní vítězná variace. Recept odlehčili ředkvičkami a dochutili česnekovými a řepnými klíčky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

tenkdomacas

6. 1. 2010 21:29
Také jiný bramborový salát

U nás v rodině se dělá bramborový salát s receptem starým asi 80 let. Je pravda, že vždycky není stejný,ale vždy nám velmi chutná.Příprava je jednoduchá,chuť skvělá,ale je jiná než u bežného bramborového salátu.Brambory vařit ve šlupce.potom oloupat a nakrájet na kostičky a dát do mísy.dále se nakrájí asi na tři kila brambor 30 dkg šunkového salámu,asi tak půl sklenice sterilizovaných okurek(nejlepší znojemské),jedna lžíce nasekaného kapari,asi 30-40dkg majonézy,jedno jablíčko nakrájené na kostičky,asi jedna lžíce hořčice,pepř,sůl,citronová šťáva.řádně zamíchat,pořípadě dochutit a je to.Letos na vánoce jsem to nevydržel a snědl jsem ho hned asi 30 dkg  a šel na pivo.Chuť salátu se mi krásně rozkládala na patře,no co říci dále.Jen jedno takové upozornění,že opravdu chutná plně jinak,než běžný salát.

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

6. 1. 2010 21:43
Re: Také jiný bramborový salát

ještě podle chuti hrášek a pokud by někomu chyběla cibule,může tam tak jednu menší drobně pokrájenou dát.

0 0
možnosti
G

Glaukom

8. 12. 2009 8:00
Fuj

tajbl 8-o8-o. Chybí tu zvracející smajl ....

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

6. 12. 2009 20:11
Jo a ještě malá notzicka..

O   Vánocích  do salátu dáváme ze dve   vejca vařená na tvrdo..

Je třeba hodit  voko   do Šufaně.JIna ste  vcelku na nic   nezapomenuli

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

6. 12. 2009 20:09
Ono je salát a salát

Zcela   nová   knajpa   Na Poříčí   U   Hájků   dábvá do salátu zelené olivy.Je to   zdravější i když pro moravský žaludek   hůře stravitelné...

  Tu  červenou řepu na Moravě nedávám   vůbec...Je  nadýmavá 

0 0
možnosti
ŠŠ

rammones

6. 12. 2009 18:55
Mno...

Každému chutná něco jiného, oukey, majonízu mám taky rád, ale na 1200g brambor dát 440g majonézy... to je fakt jak koupaliště pro brambory...

0 0
možnosti
A

Alena0077

6. 12. 2009 15:18
Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
A

Alena0077

6. 12. 2009 15:22
Re: Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

Jo a to jako žerou k řízku nebo ke kaprovi?

0 0
možnosti
I

ipietro

6. 12. 2009 13:53
Lidi, vy jste konzervy

Just si tam ty ředkvičky dám :-P

0 0
možnosti

Lucass

6. 12. 2009 17:05
Re: Lidi, vy jste konzervy

R^

0 0
možnosti
R

radon77

6. 12. 2009 13:45
Nějak mi to neštymuje

Asi je potřeba při přípravě salátu notně ochutnávat. Nebo nevim.

v gramech: 1200+200+500+300+200+440=2840g. Což je v dnešní době již téměř (vrátanie smetany a řeřichy) víc než 3 kila... nějaký renonc, né? Ale asi jsem jen hnidopich :D

0 0
možnosti
VK

Teletabis

6. 12. 2009 17:59
Re: Nějak mi to neštymuje

Zrovna jsem to chtěl napsat.

0 0
možnosti
BB

Zuzana.

6. 12. 2009 12:03
V jednoduchosti je krása

Držím se tradičních, prověřených receptů, a neexperimentuji. Řepa, ředkvičky, OLIVOVÝ olej?! Ne, děkuji. V jednoduchosti je krása. A některé recepty prostě experimentování nesnesou. Jistě, bramborových salátů může být celá řada, ale ten "náš" je jen jeden...

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

6. 12. 2009 16:18
Re: V jednoduchosti je krása

Nic mne nepřekvapuje... jen ty česnekové klíčky... fuj, to abychom pak na sebe ani nedýchali. Ten česnek musí přerazit chuť úplně všeho, zejména když se do druhého dne salát rozleží. 8-o

0 0
možnosti
JK

jindrich

6. 12. 2009 10:57
držme se klasiky českého lahůdkářské školy

každému podle jeho chuti, jen je pak otázka, co je a co není bramborový salát (česnek a řepa, která barví brambory dočervena????, to snad s bramborovým salátem nemá co dělat), z vlastního experimentování typu zkouška-omyl jsem se poučil, že méně a málo je ve výsledku více, např. pokusy s jogurty a zakysanými smetanami dopadají tak, že se salát po několika hodinách nedá pozřít, natož třeba v chladu-ne v lednici- odleželý do druhého dne (kdy je ten klasický, t.j bez salámu, klíčků a zrní všeho možnýho a dalších vymyšleností, ale s poctivou majonézou, které ale nesmí být moc, nejlepší):-P

0 0
možnosti