Diskuze

Recept na perfektní domácí chléb, který se zaručeně povede. Krok za krokem

Pan Cuketka na vlastní kůži vyzkoušel recept na speciální chleba, který se nemusí hníst, zato se nechává dlouhé hodiny kynout. Sám přiznává, že se mu to povedlo až napotřetí. A radí, jakých počátečních chyb se vyvarovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xtonda

13. 2. 2010 18:37
moc pracný

Tak asi je to dobrý, ale moc sraní, to si člověk jednou dvakrát ze zvědavosti zkusí a pak ho to přestane bavit. Na chalupě, kde je to daleko do krámu, máme domácí pekárnu, když je na spěch, tak se tam zvrhne směs z krabice, naleje voda a za dvě hodiny je to hotový, když mám čas a chuť, tak si namíchám směs dle chuti. Je to jiný než normální chleba z obchodu ale je to dobrý a hlavně čerstvý. Ono taky nejsou všechny domácí pekárny stejně dobrý.

0 0
možnosti

pescatore

16. 2. 2010 12:00
Re: moc pracný

velký omyl, pracné to vůbec není. Použil jsem keramickou mísu a hladkou mouku na půl se žitnou a výsledek je naprosto vynikající.!!!! Do vody jsem dal lžíci octa a trochu víc soli.

0 0
možnosti

pavelcz1

10. 2. 2010 15:24
litinový hrnec?

Me se libi tenhle recept, ale tak nejak mi schazi litinovej hrnec, a co sem tak hledal na internetu tak je to zalezitost i nekolika tisic korun. Je nutnej litinovej hnec a proč? Nestaci nejakej jinej? Nechci ale horší kvalitu výsledku :-)

0 0
možnosti

archivnidonsimon

10. 2. 2010 15:34
Re: litinový hrnec?

IMHO stačí varné sklo nebo keramika.

0 0
možnosti

archivnidonsimon

10. 2. 2010 14:55
no vida

taxem ho dělal, a je opravdu vynikající.:-) Typ toho chleba je asi tak někde u tzv. selského chleba. Pokud by se nedal kmín, je z toho italský chleba typu foccaccia. Zkusil jsem i z 1 hrnku celozrnné směsi a dvou hladké mouky a je super taktéž. U druhýho pokusu jsem postup ještě zjednodušil - použil jsem totiž keramický pekáč se skleněným víkem, kterej odpovídá tvarem pecnu chleba, takže jsem jen nechal 18 hodin vykynout, formu jsem nahřál, chleba do toho nalil a posypal vločkama. Výsledek je stejnej jako u toho dodatečnýho kynutí, jen je míň práce a míň věcí na mytí.;-)

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

11. 2. 2010 12:31
Re: no vida

"fokáča" ta dlouho nekyne, ne? Proto je placatá :-)

0 0
možnosti

aaida

10. 2. 2010 13:30
28

hodin?nepozna hodinky?

0 0
možnosti

General Custer III.

9. 2. 2010 23:09
Psenicna mouka

Takze zase veka.

0 0
možnosti

pavelcz1

10. 2. 2010 23:50
Re: Psenicna mouka

pochybuju, že by si to všichni takhle chválili, kdyby to chutnalo jako veka :)

0 0
možnosti

garumna

9. 2. 2010 17:21
Cuketka

Koukam, ze Idnes objevila Cuketku a hned opisuje. Co takhle nejaky vlastni napad, ha?

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

10. 2. 2010 11:44
Re: Cuketka

Měla jsem dojem, že pan Cuketka s nimi spolupracuje. Pletu se?

0 0
možnosti

vrtiholka

9. 2. 2010 16:35
Pekarna vs. Cuketka

Taky už téměř dva roky chleba nekupuju, ale peču v pekárně. Peču s kváskem z několika druhů mouky, se semínky, otrubami, ... Chlebíky jsou výborné, kupované už nám nejedou. Ale tenhle recept jsem jen tak pro zajímavost zkusila. Tedy ne výhradně z hladké mouky, dala jsem 1 hrnek hladké, 1 hrnek chlebové pšeničné a 1 hrnek chlebové žitné - chlebík byl luxusní! Je to zase něco jiného. Rozhodně ho doporučuju! :-)

0 0
možnosti

jurgen

9. 2. 2010 5:06
cups

odkdy se v ceskych zemich recepty uvadeji v "cups"?? Asi jsem neco prosvihnul....

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

9. 2. 2010 10:06
Re: cups

Hrnky, hrnky, vždycky hrnky :-)

0 0
možnosti

aquaterra

8. 2. 2010 19:48
Zajímavý experiment, domácí pekárna je ale

domácí pekárna.

0 0
možnosti

AntiMultiKulti

9. 2. 2010 0:22
Re: Zajímavý experiment, domácí pekárna je ale

ne tak docela, to taky může být jako instantní polévka

0 0
možnosti

Little Boy

8. 2. 2010 19:43
zitna mouka

Da se nazyvat chleba neco v cem neni ani spetka zitne mouky / kvasku?

Kvasek dela kyselej ocas na jazyku, bez nej to neni ono. Nemuzu si

pomoc, ale to co je nazvane chlebem ma stejnej recept jako knedliky a

verim ze to bude chutnat stejne... jako bonus to nebude za dva dny

pozivatelny.

0 0
možnosti

TrueRobos

9. 2. 2010 0:38
Re: zitna mouka

Jo, slyšel jsem, že moravští výrobci octa neuznávají žádné víno bez kyselého megaocasu...

0 0
možnosti