- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak asi je to dobrý, ale moc sraní, to si člověk jednou dvakrát ze zvědavosti zkusí a pak ho to přestane bavit. Na chalupě, kde je to daleko do krámu, máme domácí pekárnu, když je na spěch, tak se tam zvrhne směs z krabice, naleje voda a za dvě hodiny je to hotový, když mám čas a chuť, tak si namíchám směs dle chuti. Je to jiný než normální chleba z obchodu ale je to dobrý a hlavně čerstvý. Ono taky nejsou všechny domácí pekárny stejně dobrý.
velký omyl, pracné to vůbec není. Použil jsem keramickou mísu a hladkou mouku na půl se žitnou a výsledek je naprosto vynikající. Do vody jsem dal lžíci octa a trochu víc soli.
Me se libi tenhle recept, ale tak nejak mi schazi litinovej hrnec, a co sem tak hledal na internetu tak je to zalezitost i nekolika tisic korun. Je nutnej litinovej hnec a proč? Nestaci nejakej jinej? Nechci ale horší kvalitu výsledku :-)
IMHO stačí varné sklo nebo keramika.
taxem ho dělal, a je opravdu vynikající. Typ toho chleba je asi tak někde u tzv. selského chleba. Pokud by se nedal kmín, je z toho italský chleba typu foccaccia. Zkusil jsem i z 1 hrnku celozrnné směsi a dvou hladké mouky a je super taktéž. U druhýho pokusu jsem postup ještě zjednodušil - použil jsem totiž keramický pekáč se skleněným víkem, kterej odpovídá tvarem pecnu chleba, takže jsem jen nechal 18 hodin vykynout, formu jsem nahřál, chleba do toho nalil a posypal vločkama. Výsledek je stejnej jako u toho dodatečnýho kynutí, jen je míň práce a míň věcí na mytí.
"fokáča" ta dlouho nekyne, ne? Proto je placatá
pochybuju, že by si to všichni takhle chválili, kdyby to chutnalo jako veka :)
Koukam, ze Idnes objevila Cuketku a hned opisuje. Co takhle nejaky vlastni napad, ha?
Měla jsem dojem, že pan Cuketka s nimi spolupracuje. Pletu se?
Taky už téměř dva roky chleba nekupuju, ale peču v pekárně. Peču s kváskem z několika druhů mouky, se semínky, otrubami, ... Chlebíky jsou výborné, kupované už nám nejedou. Ale tenhle recept jsem jen tak pro zajímavost zkusila. Tedy ne výhradně z hladké mouky, dala jsem 1 hrnek hladké, 1 hrnek chlebové pšeničné a 1 hrnek chlebové žitné - chlebík byl luxusní! Je to zase něco jiného. Rozhodně ho doporučuju!
odkdy se v ceskych zemich recepty uvadeji v "cups"?? Asi jsem neco prosvihnul....
ne tak docela, to taky může být jako instantní polévka
Da se nazyvat chleba neco v cem neni ani spetka zitne mouky / kvasku?
Kvasek dela kyselej ocas na jazyku, bez nej to neni ono. Nemuzu si
pomoc, ale to co je nazvane chlebem ma stejnej recept jako knedliky a
verim ze to bude chutnat stejne... jako bonus to nebude za dva dny
pozivatelny.
Jo, slyšel jsem, že moravští výrobci octa neuznávají žádné víno bez kyselého megaocasu...