- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
proč je v receptu uvedeno: VANILKOVÝ CUKR, ale na obrázku sype do náplně VANILINOVÝ CUKR? To fakt někdo nemá na to, aby si připlatil za fakt poctivý vanilkový cukr a místo toho používal chemickou náhražku?
Tento moučník opravdu za moc nestojí, jelikož se skoro nedá připravit. jak tu již mnozí psali, krém je řídký, jak mléko a nestuhne asi nikdy. Těsto samotné je též nic moc, myslela jsem, že ty placky aspoň naplním něčím jiným, ale jsou tuhé a suché. takže spousta vyhozených peněz. Radši zůstanu u osvědčených buchet.
Dobrý den, recept opravdu za moc nestojí, pokud nechcete zbytečně vyhodit spoustu peněz a svého času tak ho nedělejte, dort je příliš hutný a náplň špatně tuhne..doporučím vám tento recept, je doopravdy výborný a nemá chybu..
doma se vsichni oblizovali.
Udělal jsem to vše z dvou třetin - (mléko a zelatinu ale az na podruhe - jelikoz jsem si nejdrive koupil dortovou želatinu :( co se dělá za tepla) . Napodruhé už s normální želatinou (dr Oetker) se vše povedlo - ale te šlehačky by určitě stačila jen polovina. - Náplň chuťově vynikající . Sic trošku pracnější a ne nejlevnější, ale za 14 dní to budu muset dělat zas.
testo je prilis tuhe, krem prilis ridky. Rikala jsem si hned, ze to testo na piskot ma moc mouky, ale chtela jsem to zkusit..Takze ne, tudy cesta nevede.
Nechala jsem se zlákat, utratila nehorázný prachy za šlehačky atd a nyní mám 2 pláty piškotu na lince a vedle ohromnou mísu plnou bílý tekutiny!!! žádnej spěch se želatinou, žádný šlehání 2 šlehaček dopředu, je to zbytečný :-( V textu postrádám, co s krémem, zda ho nechat vychladit den, dva a modlit se aby ztuhl, nebo to mám nalít na těsto a vytvořit piškotového utopence? Vody do těsta klidně 10 lžic, postupně po přidávání sypký směsi to bylo tuhý jak blázen, takže nadlehčení bílky a jejich postupné jemné přimíchání se nekonalo, nebot stačili tak akorát k tomu, aby se to vůbec dalo umíchat.
Tímto redakci díky, příště si to nejdřív vyzkoušejte!
tak a mezitím, co jsem tu psala - mimochodem - pěkně naštvaná, krém na lince v míse "pracoval". Na vrchu tekutiny se vytvořily takový hrudky, když jsem v naději, že to tuhne zamíchala metličkou, tak pod horní vrstvou sraženiny bylo prostě mlíko. V podstatě se to tak vysráželo, že jsem to ted za stálého míchání vylila do haj..WC Takže kterému umělci mám poslat účet? :-)
Ahojky,
tak jsem upekla, děti na to pořád chodily až to zmizelo za jeden den, i když mohly být ještě lepší. Těsto bylo opravdu dost tuhé, takže příště bych dala asi méně mouky a nebo více něčeho tekutého. Krém výborný, použila jsem Želatinu Dr. Ootker Na sladké i slané použití, nechala jen nabobtnat, takovou tou kvrdlačkou s pružinkou na konci pořádně zašlehala do teplého sladkého mléka a pak jsem to zašlehala do ušlehané šlehačky. Bylo to spíše tekutější, ale pak to v lednici krásně ztuhlo. Tak ať se podaří!
Mně se těsto povedlo a bylo krásně nadychané - jen jsem dělal ze 2/3 surovin - ale pro jistotu jsem to dost dlouho šlehal - a suroviny přidával postupně tak jak je napsáno - sníh z bílků to krásně zředil a po upečení to bylo krásné měkké nadýchané.
Takže moje poznatky:
- velmi husté těsto, ale kupodivu i trochu vykynulo,
- nemám ráda šlehačkové náplně, tak jsem ji oživila tvarohem a výsledek byl špičkový. Želatinu jsem použila dortovou, takže jsem ji převařila v mléce
Byla to mňamka, vřele doporučuji!
Mám s tímto receptem špatnou zkušenost.
1. těsto po přidání mouky a kakaa strašně zhoustlo. Musel jsem tam přidat mnohem více vody, než se v receptu psalo.
2. Při přípravě náplně dejte bacha na boptnání želatiny v troše vody. Udělal jsem to asi 5 minut před přidáním do mléka a pak už bylo pozdě. Ztuhlo to. (želatina vitana)
3. Není želatina jako želatina. Měl jsem ještě jednu. Želatina Dr. Oetker naopak neztuhla vůbec ani po zahřátí podle návodu. Takže výsledkem byl piškot rozmočený v mléce, které v lednici protékalo dortovou formou. Nedá se to jíst. Je mi líto té šlehačky, která sama o sobě byla moc dobrá. Je mi líto času, který jsem věnoval pečení, protože se korpus rozmočil.
celkově řezy dobrý, akorát bych snížila množství jen na 2 šlehačky a asi do toho rovnou želatinu - nakonec to v lednici sice ztuhlo, ale příště budu asi postupovat podle návodu na želatině, jak ji udělat se šlehačkou, než podle tohohle článku