Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Sýrová pomazánka s červy pěkně křupala, tvrdí redaktor MF DNES

V rámci kurzu vaření hmyzích specialit vyzkoušel redaktor MF DNES Ondřej Černý, jak chutnají. Kurzy vedl Petr Ocknecht, kuchař a cukrář z brněnského Palace Hotelu. Podle něho jsou někteří lidé za cvrčky a červy ochotní jet i stovky kilometrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HLNOCD4

5. 4. 2010 22:35
uprime receno....

radsi chcipnu hlady nez abych zral nakej hmyz. Muze to bejt tisickrat vyzivny, ale do huby to proste nestrcim.

0 0
možnosti

lipl

5. 4. 2010 12:47
Hmyz je potrava budoucnosti

Třeba v pečivu, tam je larev potemníka...

0 0
možnosti

Lanta2004

5. 4. 2010 11:27
Nic nového ani překvapujícího

Při svých cestách JV Asií jsem ochutnal nejeden druh hmyzu a mnohé mi dokonce chtnalo.

Třaba v Thajsku smažené a nějakým kořením posypané kobylky a červi - chuťově bych to přirovnal k arašídovým křupkám - mňam;-)R^V Kambodži jsem sice musel chvíli překonávat odpor k ochutnávce smaženého velkého pavouka sklípkana,ale když člověk zavře oči a soustředí se jen na chuť tak popravdě je to celkem dobrý.A hlavně plný proteinů a vitamínů;-)

0 0
možnosti

Xladi

5. 4. 2010 10:09
Pro pana redaktora

bych měl výborný lipový čaj se sušenými muškami živenými jen lípou, nějak jsem nedotáhl sušení a oni se mi ve sklenici romnožili, bohužel nejsem schpen to pozřít tak to pít nebudu;-D

0 0
možnosti

Dobrý Táta

5. 4. 2010 9:20
Tak tak

Přesně takhle si představuju všechny redaktory serveru iDnes. Obtloustlé třicátníky, kteří jsou líní se oholit, ale nejsou líní se nažrat nějakou žouželí. K tomu samozřejmě obligátní slušivé brýle, abychom tomu dali punc serioznosti a intelektu. Krása...

0 0
možnosti

Cenzorova Matka Je Stara Pochva

5. 4. 2010 9:21
Re: Tak tak

vyborne tati, pripojuji se R^R^R^

0 0
možnosti

slavex

5. 4. 2010 8:50
Tak . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Jediné co mně po přečtení tohoto propagačního článku napadlo je staré ale dobré pořekadlo : "Dobré prase všechno spase" ! ! !   Rv Rv Rv

0 0
možnosti

Quick

5. 4. 2010 8:48
překlep

myšleno bylo"žádný Kód"... ne jód i když ten jim možná taky chybí a cvrčkové jim ho dodaj!

0 0
možnosti

Quick

5. 4. 2010 8:46
trapné

Je to vážně trapná záležitost. Je ten kdo jí hmyz vůbec ještě člověk? možná dovedu pochopit zoufalce někde na jihu planety kde nemají vůbec co jíst ale v evropě v 21.století bych čekal že cvrčky a moučné červy bychom mohli nechat k snědku spíš ptákům a vůbec těm kterým je tahle potrava vlastní.

to že se servírují v hotelu je fakt ubohost a vypovídá to mnohé o těch co se na tom podílejí.ale na druhou stranu -někdo prostě v sobě žádný jód nemá-podívejte se do konga -tam se pojídají dodnes lidé mezi sebou.taky jim to připadá normální...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...