Diskuze

Začala sezona chřestu, ideální zeleniny pro dietu i zlepšení sexu

Využijte toho, že chřest teď seženete v každé samoobsluze. Vyzkoušejte si náš recept na kombinaci s kozím sýrem a malinovou zálivkou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mysliveček

22. 4. 2010 11:53
Škoda

že se u nás chřest téměř nepěstuje. Vím jen o jednom poli právě na tom mělnicku, ale odtamtud jde na vývoz a do pár restaurací a člověk ho rostě nekoupí. Co vím, tak se dá sehnat jen ten dovážený a bůhvíjak dlouho skladoaný vysušený chřest, oschlý, dřevnatý, svraštělý. Na tom si nikdo nepochutná a navíc víc než polovinu vyhodí, protože je prostě dřevnatá. Já mám to štěstí bydlet v Č-N-P příhraničí a stačí vyjet kilometr za hranice a sežene se výborný chřest v x variantách, naprosto čerstvý a šťavnatý. V Polsku navíc také levný. Prodávají ho tam všude možně u silnic, takže doporučuji si tm zajet. Už se moc těším na každoroční chřestvé orgie:P

0 0
možnosti

ocko27

22. 4. 2010 11:20
ivančice

no na tie chřestové trhy do Ivančic si zájdite kto možte - býva to tam fakt super, chodím tam každý rok a stojí to za to, akurát teda chřest čo sa tam predáva zvykne byť zo slovenska - každopádne ja si ho tam vždy nakúpim aj do zásoby, vyjde celkom dobre cenovo a zelený  nám teda chutná omnoho viac k masu a ako príloha, preliaty holandskou omáčkou, ale biely je vhodnejší do polievok a prívarkov a na zapekanie....každopádne je  chřest vynikajúci R^

0 0
možnosti

s(h)arka

27. 5. 2010 8:20
Re: ivančice

LETOS SE MOC NEVYDAŘILY, PŘIJELI JSME, CHŘEST UŽ NIKDE NEMĚLI.....

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

22. 4. 2010 10:33
NENÍ!

U nás chřest není. Všechen náš český se vozí do Německa, k nám se pak vozí z Holandska, ale ten se prodává až mimo sezónu, aby ho mohli pořádně přidražit, je gumový, starý a plný chemie. A když se zeptám zelinářů, jen se mi vysmějou ;-(

0 0
možnosti

joyFX

22. 4. 2010 10:54
Re: NENÍ!

proč by se vozil do Německa, když je hoprávě teď  v Německu jak nas.áno... ? Leda tak za pár pětek na polévku

0 0
možnosti

Batul

22. 4. 2010 9:11
Neznám v Německu nikoho

kdo by upřednostňoval zelenej chřest před bílým. Právě bílý je nejoblíbenější, ty variace uvedený v článku jsou hodně ulítlý, normálně uvařenej s domácí holandskou omáčkou a bramborem je ten nejlepší recept. Hlavně se tím nezabije chuť chřestu. Zásadní problém pro většinu Čechů bude asi cena, kvalitní ČERSTVÝ se v Německu prodává za 6€/kg a více a kdo je ochoten to zaplatit za zeleninu.....

0 0
možnosti

fidora

22. 4. 2010 0:54
LAHŮDKA!

pro seznámení s CHŘESTEM : v první fázi stačí dochutit ... (pepř, ocet balsam. + oliv.olej.) = NEJLEPŠÍ JARNÍ PŘÍLOHA .../+ VEJCE NATVRDO :-P R^

MALINY V DUBNU ?? :-P paninka autorka by se měla zaléčit Pohlreichem ;-D!

0 0
možnosti

fidora

22. 4. 2010 0:32
LAHŮDKA !

0 0
možnosti