Diskuze
Nadšenci se chlubí historickou lokomotivou, kotel roztápí osm hodin
Děkujeme za pochopení.
Chuta
nerozumim tomu
Ja tomu nerozumim. Rikaji, ze na hodinu provozu stravi sto hodin udrzbou. A i kdyz byla ta lokomotiva nova, tak taky mela tuhle nemilou vlastnost? Nebo je to jejim starim? Ale co na ni mohlo tak zestarnout? Anebo je to tim, ze jezdi jen vyjimecne, zatimco nova jezdila neustale?
Klokan s tyčí
Re: nerozumim tomu
V normálním provozu byla lokomotva permanentně zatopená, takže určitě odpadlo to několikahodinové zatápění. Jinak bych si tipl, že té práce na údržbě bylo asi tak stejně, ale probíhala víc "továrním způsobem" - což se vyplatilo, když mělo depo desítky lokomotiv, ale když se nějaký spolek stará o jednu, tak to vypadá jinak. Ta náročná obsluha a údržba byla asi hlavním důvodem, proč ČSD přestaly v roce 1980 parní lokomotivy provozovat, i když mnohé byly skoro jako nové (pro takový stroj není 25 let žádný věk, některé parní lokomotivy jezdily i 70 let).
cassul
je to zkrátka Šlechtična
Na parních lokomotivách se mi líbí, jak je to všechno vidět. Všechno je venku, otevřené, dostupné. Je vidět jak fungují rozvody, písty, šoupátka, táhla, všechno... Moderní stroje jsou zakapotované a všechno je schované, jako by to bylo tajné. Parní lokomotiva je otevřená, je vidět, jak je silná, je vidět každý detail... Navíc je propracovaná, každý detail je začištěný, promyšleny, často i zdobený...
Z-S
Re: je to zkrátka Šlechtična
No nevim, teprve kdyz jsem videl rozbranej kotel parmi masiny tak jsem pochopil jak to vlastne funguje. Jako deti jsme si mysleli ze ten velkej valec je plnej vody a ze se pod nim topi jak pod konvickou na sporaku. A tipl bych ze si to mysli i mnozi dospeli :)
_peta303
chyba
prosím opravte si chybu v textu, jedná se o lokomotivu řady 475.1 ne 457
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...