- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
když dělal náměstka v RaJi Prahy 5
huš, nechte politiku spát alespoň tady. Vždyť někteří svazáci z ODS se ptají po vás.
Několikrát jsem ho ochutnal jak u nás, tak i v cizině. Mně prostě NECHUTNÁ Bléé!
No vidíte a mě chutná, jen nesnáším umbrflamby (že nevíte co to je? váš problém)
To máte jako prohlášení vegetariánů a veganů o vraždění zvířátek, o dělání si hřbitova v žaludku a já nevím o všem čem ještě.
Tolerance je důležitá, když mi vadí a nechutná chřest, tak si o něm přeci ani nečtu a necítím potřebu o tom psát. Je to problém jedné potraviny, podobně jako moje umbrflamby.
S problémem výživy maso ani či ne se dá diskutovat, s problémem mám rád umbrflamby nebo chřest nemá cenu diskutovat, každý máme jinou chuť.
Promiňte, ale někdo si tu spojuje s nespojitelným. 1945 konec války, 1948 rudá revoluce.
Po válce byla Evropa celá vydrancovaná a hladová, koho by asi tak nakrmil chřest? Ani lidí už nebylo tolik na tu práci.
Takže se shora nařídilo pěstování toho, co nakrmí národ a nedovolí hladomor. To že se později neobnovilo pěstování chřestu je hodně otázkou trhu (byť socialistického). Myslíte, že válkou zničené a hladové německo pěstovalo po válce hlavně chřest a hladová Víděň toužila po chřestu?
Hloupě pindáte a pletete si pojmy s dojmy. Poválečná Evropa byla hladová a hledala snadno pěstovatelnou stravu pro své lidi. Luxus jako chřest co dodá hlavně chuť, ale ne výživu pro anorektiky a zdravovýživáky a gourmety neměl na polích Evropy co dělat. Obolí průmyslově zasijete i sklidíte.
ale houbelec! Proste chrest se tenkrat nehodil micurinovskym pokusnuikum do kramu. S tim se nedala delat zadna "jarovizace", pac jim shnil driv nez to zrni.
Zato ale ty jsi dosud ovlivneny chozrascotem a stachanovstinou.
sice je ttrochu drbačka loupat to, zvlášt ty tenší kousky, ale zase je to pak za 10 minut uvařený. bohužel sehnat u nás hezkej čerstvej chřest je docela problém. o to větší bylo moje překvapení, když jsem se teprve nedávno dozvěděl, že česko bývalo chřestová velmoc
No vidíte a já čerstvý chřest kupuji již léta v supermarketech.Jen musíte shánět ve správném období. Třeba můj milý Glob... (ať to nevymažou jako reklamu) nabízí v chřestové sezoně kvalitní materiál.
Nic moc. Kdyz vidim, ze je v jidelne Spargel, tak si radeji jdu koupit neco do kramu. To same ve Spanelsku, chci salat, tak automaticky bez esparrago. Ale kdyz porovnam nabidku v regalech ceskych a zahranicnich obchodu, tak je to u nas dost chude.
Já bych zdanil pojídače chřestu - neměl bych být také premiér?
Jste odvážný člověk, do těchhle neřádů je třeba tepat a drtit je.
Jen mi vysvětlete tu daňovou reformu Velké Modré. Mělo se sjednotit 5% potraviny, léky a software (apod) s tou 18% na ostatní. Dnes máme potraviny léky apod za 10% a software a další za 20%. Mě už z toho jde hlava kolem a nechápu to. Vždyť ti co chtějí lidi okrást daněma jsou rudí a oranžoví, nebo snad ne?
Mňam. Je to opravdu pochoutka.
Jenom kdyby urea po něm tak nepáchla ...
Já jsem zrovna vcera delala chrest s holandskou omackou na bramborach, doporucuji prevelice. Chutne rychle a zdrave. Tady je receptik i s fotkou:
Já jsem včera dělala také chřes s holandskou omáčkou a mám i lepší a osvědčený recept na http://www.cuketka.cz/?p=113 - nezapékat, pouze přelít... Je to opravdu autentické, protože si v Německu a v Rakousku v tuto dobu chřest dáváme dost často.