Diskuze

Testujeme kurzy vaření: Kluci v akci nesouhlasí se záporným hodnocením

Otestovali jsme pro vás tři z populárních kurzů vaření. Lekce Čerstvé školy vaření pořádaná Kluky v akci z hodnocení nevyšla právě dobře, na konci recenze najdete i reakci Filipa Sajlera, který kurz vedl a s jehož postupy autorka polemizovala.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Babul

18. 9. 2010 10:58
Čím to je,

že víc věřím té paní? Že by pan mistr příliš zmistrovatěl?

0 0
možnosti

Pupinek

8. 7. 2010 2:40
čusky tak konec lží!!!!

0 0
možnosti

s(h)arka

2. 7. 2010 13:11
Filipe nezlobte se, ale za 4 tisíce

to vážně beru...vtipný být můžete,ale musíte si uvědomit,že jste v roli placeného učitele a ten, kdo Vás platí,stojí před Vámi, tudíž legrace ano,ale taková,která neurazí...nemám důvod nevěřit autorce, Vy byste ji měl pozvat na další kurz zdarma a víc se snažit...;-)

0 0
možnosti

Zooh

1. 7. 2010 12:08
Souhlasím s autorkou

Njn, bodejď by se kluci v akci neohrazovali. Tento článek jiste otevřel oči hodně lidem a pokud někdo o takovém kurzu uvažoval, tak o něm uvažovat přestal.

S tím se ale musí smířit. Místo toho aby na sobě zapracovali, vzali si k srdci její připomínky a udělali třeba nový kurz na který by ji pozvali, aby si zlepšili reputaci.tak tady dělají jako, když autorka nemá co dělat a tak si vymýšlí.

Nemístné vtipy na ženské postavy jsou v dnešním světě téměř každodenní záležitostí u všech mužů - ovšem u takovéto akce bych předpokládala profesionální přístup. Mě kdyby tohle někdo řekl, tak mu tak třísknu talířem o zem a okamžitě odejdu a ještě budu chtít vrátit peníze.

Kurzy vaření jsou podle mě hlavně o tom, že má vařit zákazník. Ať už sebevíc blbě, tak to on se má potit a kuchař mu má jen radit a pomáhat. Takže logika, že "kdyby chtěla, tak by mohla" je ubohá. Každý má dostat svůj stůl a tam prostě podle kuchaře vařit, a né že musí předem ohlásit, že chce vařit. 

0 0
možnosti

d.o.s.a.

1. 7. 2010 19:00
Re: Souhlasím s autorkou

...to muselo dát strašný práce to sepsat...přitom taková blbost...

0 0
možnosti

velbloud

30. 6. 2010 22:11
vaření není věda

jíme abychom žili a nežijeme abychom jedli. Mám pocit, že všechny ty mediální kuchařské hvězdy dělají z vaření bůh ví co.

0 0
možnosti

0110 digitálky v BangaLore 1010

5. 7. 2010 15:37
Re: vaření není věda

Pocit... no dobrá, někdo se řídí pocity, jiný rozumem.

.

V podstatě všechny "mediální kuchařské hvězdy" (záměrně vyjmu pana Babicu, jehož sledováním se nezdržuji) naopak zcela přímo, konkrétně a nezqaměnitelně říkají: "Vaření není žádná věda, používejte kvalitní suroviny, jednoduché a ověřené postupy, tvořte jednoduché nepřekombinované kompozice, nehledejte v tom vědu".

.

Pro vás je to možná "kdoví co". Ano, není to nakrájení tlačenky a polití octem.

0 0
možnosti

Sam666

29. 6. 2010 21:29
Pan Sailer

Nevim, co si o teto prestrelce mam myslet, ale o osobnosti vyse zmineneho pana jsem si udelal obrazek. Dnes jsem byl na obede v docela slusne knajpe v Kunraticich, kam vyse zmineny pan prisel se svoji manzelkou (pritelkyni) a malym ditetem v kocarku. Objednali si standardni hotovku, jako vetsina ostatnich. Ovsem kultura jeho stolovani s velmi povysenym chovanim mluvila za sve. Do te doby jsem mel nazor spise neutralni, ale po tomto osobnim setkani spise verim autorce clanku. :-/

0 0
možnosti

d.o.s.a.

30. 6. 2010 22:31
Re: Pan Sailer

Co k tomutp rict...kdyz uz otravujes lidi tim, ze na ne cumis, kdyz obedvaji s rodinou,

tak je aspon potom nepomlouvej.

Ja bejt "znama osobnost" tak bych taky asi byl nervni , kdyby na me kazdej bIb civel v kazdy hospode do ktery prijdu. A asi by se to, ze me to stve, projevilo na moji "kulture stolovani"...

0 0
možnosti

tinwe666

29. 6. 2010 16:31
..

no mě ta jeho reakce teda moc nepřesvědčila..

0 0
možnosti

Uphillman

30. 6. 2010 17:55
Re: ..

nápodobně.

0 0
možnosti

bad_azz

25. 6. 2010 17:47
hm

nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, kluci v akci mi opravdu nezajímaj, ale když mají tu nutnost reagovat přes idnes timhle způsobem, tak spíš věřim té kritičce. Nikdo na úrovni by to takhle dementně neobhajoval...

0 0
možnosti

iuos

25. 6. 2010 18:45
hmm

a jak měli zareagovat?

0 0
možnosti

MissKim

25. 6. 2010 17:35
Ještě bych dodala...

pokud si to jeden z kuchtíků bude číst... tak by, myslím, neškodilo trochu té pokory. Někdy mám pocit, že své kuchařské umění nadstavují a dělají se více, než jsou. Za dvacet let kariéry, ano. Ale teď jste teprve na začátku, a mistři jsou stále ještě ti jiní, starší, zběhlejší a zkušenější ;-)

0 0
možnosti

MissKim

25. 6. 2010 17:32
na každém šprochu

pravdy trochu :-D ... myslim, že kritika byla hodně drsná a věřim, že to autorka místy docela přehnala. Bohužel zjišťuji, že se Idnes začal honit za senzacemi a zkomerčněl nám, navíc začíná psát hodně populisticky a negativně. Neboť právě to přitáhne čtenáře. Zvlášť, když můžu napsat článek o slavných klucích z televize ;-) a k tomu všechno zkritizovat. Tak takhle ne. Každá mince má dvě strany a nic není jen hrozné a nejhorší..Navíc si autorka měla vyzpovídat i další přísušníky kurzu vaření a možná mohla být trochu objektivnější. Na stranu druhou, pan Pohlreich má pravdu, kluci jsou hodně mladí, a jako takoví, mají jistě v kulinářství stále co dohánět, což je ale pochopitelný a nijak jim to u mě neubírá sympatií, k tomuto pořadu a ke klukům ;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...