Diskuze

Testujeme kurzy vaření: v Ola Kala užijete legraci s nádechem Francie

Kombinaci humoru a čerstvých surovin nabídl kurz ve studiu Ola Kala. Krásné prostředí ve stylu francouzského venkova přímo vybízí k tomu, abyste do jídla přidávali hodně vína a bylinek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

odil

13. 6. 2010 18:22
Kurz u Pana Stifta

Se slzou v oku vzpomínám na kurz vaření v Radisson SAS -Alcron s Panem Stiftem. Kurz probíhal v banketové kuchyni hotelu Alcron, předem jsme dostali recepty, které jsme si i prakticky vyzkoušeli ve 3 skupinkách po 4 účastnících. Používali jsme vysoce kvalitní suroviny, např. dančí svíčková pro carpaccio či Grand Marniere na Tart Tatin. Pan Stift nám prozradil spoustu "fint". Co jsme si uvařili, to jsme si snědli. pro posilnění jsme měli k dispozici dobré víno. Na závěr nám Pan Stift předvedl kuchyni hotelu a seznámil nás s provozem. A pak byla připravena ještě kompletní večeře, včetně dezertu. Kurz běžel cca před 2 lety a stál kolem 4.500 kč - vzhledem k tomu, co všechno bylo zahrnuto do ceny, bylo to "za hubičku". A pan Stift je nejen výborným kuchařem, ale i lektorem.

0 0
možnosti

woody.birch

10. 6. 2010 23:40
Viz "Petr a pár devítek"

Byznys kurzy ve stylu "Hošanů v akci" bych asi nemusel. Ale celá série mi skutečně připadá dost tendenční.

A ona i ta úroveň frekventantů je dost zásadní. V jedné hříčce řešil Spejbl s Hurvínkem, co to znamená: "Vezmi dvě vejce, rozbij je a utři". Pokud je to kurz zaměřený na nějaké speciality, pak budu předpokládat, že účastníci tuší, jak se krájí cibule, nebo škrábou brambory.

PS: U nóbl kurzu sice leccos může být předpřipravené, ale neměl bych moc dávat najevo, že mým hlavním zdrojem je "convenience food".

0 0
možnosti

Uphillman

10. 6. 2010 14:21
:D

Asi si taky založím školu vaření. Vidím, že je to slušně placený džob. Umím utopence, čilli con carne a řízek. Za tři stovky vás to naučím, aji certifikát napíšu. Vytisk bych ho, ale odešla mi tiskárna. Jjsem disgrafik a tak nebude certifikát zrovna na ukazování, no ale nekupte to za ty prachy. :D

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

14. 6. 2010 10:17
Re: :D

No když tomu budeš říkat čilli, moc lidí se ti tam nepohrne ;-D

0 0
možnosti

flames828

10. 6. 2010 9:48
...

Sem se právě chtěl zeptat a z článku to absolutně není patrno - jak moc musím umět vařit/nevařit, aby měl pro mě kurz smysl? Vaření mě baví, ale podle receptu toho moc většinou neudělám, spíš tak nějak dělám náhodné variace nějakých základů, nebo náhodně míchám suroviny na těstoviny tak dlouho, dokud mi to nezačne chutnat atd. Nebudu tam případně za imbecila?

0 0
možnosti

SuperOndra

10. 6. 2010 12:06
Re: ...

Nevím jak na ostatních kurzech, ale ty Prakulí jsou udělaný tak, aby si z nich odnesl každý něco. To znamená jak profík, kterej si chce rozšířit obzor a lektor, kterej je na daný téma nejlepší v ČR, mu vysvětlí všechno co potřebuje, tak úplný začátečník, který se učí krájet cibuli. K lektorovi je tam vždycky ještě minimálně jeden kuchtík a zástupce Prakulu (třeba pan Vaněk), takže odbornost a dostatek pedagogů je zajištěna... Bát se nemusí nikdo, je to přátelský a uvolněný a je na každým, co si z toho chce odnést. Howhg :)

0 0
možnosti

Petr9999

10. 6. 2010 9:03
Je mi to jedno, ale ....

Nemohu se zbavit dojmu, že skupina tří testů je tak torchu hodně odfláknutá a povrchní novinářska rutina jen proto mít čtivou senzaci a asi i prachy. Gradace od "nejhoršího" k "nejlepšímu? Nechci fabulovat, ale že by to tak trochu bylo na objednávku? IDnes se takovou to novinářskou kvalitou brzy dostane na články úrovně Blesku. To, že uplně vynachala madam důležitého hráče Prakul, u čerstvé školy vaření fotila jak skrytou kamerou a vše bylo apriory špatně, u Chef parade jsou najednou oficiální fotky a špinavý Žižkov jí nevadí,  v Ola Kala už je to vlastně jedno bylo to prostě fajn? Byl jsem ve všech zmíněných školách vaření a každá má sve pro a proti, ale takový to bulvární triptich klobouk dolů!

0 0
možnosti

Uphillman

10. 6. 2010 14:13
Re: Je mi to jedno, ale ....

Vy jste kurzový turista, jak vidím. :)

0 0
možnosti

barberode

10. 6. 2010 3:36
Kurzy vareni

Jako profesionalni kuchar nebo i amater bych osobne  asi na takovy kurs v  Cechach nesel, a pokud bych sel tak mozna, kdyby to predvadel francouzky kuchar nebo nekdo , kdo ma zkusenost dle dane kuchyne v zahranici. Za ty penize muzete mit takovyto kurs i treba v Melbourne v Australii, kde vas nauci jak se vari ve svete, za 4 hodiny tu zaplatite 100 AUD a jeste dostanete lahev vina a certificate. Takze nic moc, ale kdo ma penize a chce je utratit tak proc ne, mozna lepsi nez jit do restaurace a dostat vsechno naservirovane az pod nos,  a bez zabavy s varenim.;-)

0 0
možnosti

Želvoun

10. 6. 2010 6:39
Re: Kurzy vareni

Oh počkej, tenhle týden ale zrovna nemám cestu do austrálie :/

0 0
možnosti

ladaxxt

10. 6. 2010 1:04
hehe...

zdá se, že tendle seriál se stane bestcelerem..;-D

0 0
možnosti

chataricek

10. 6. 2010 0:52
Vážně článek

hodný titulní strany ... ;-(

0 0
možnosti

a.je.to

10. 6. 2010 0:38
fotky

vždyť na těch talířích na fotkách vůbec nic není. Jídlo které nemá aspoň 200g. kus masa není jídlo :-P

0 0
možnosti

username

10. 6. 2010 8:37
Re: fotky

to je blbost, také mám rád flákotu, ale na podobných kurzech nemá smysl dělat mega porce, ale spíš mnoho malých, jinak byste puknul

0 0
možnosti

SuperOndra

10. 6. 2010 0:35
A co Prakul?

Na Prakul se tu nějak "zapomnělo", ne? A seriál tak trošku gradoval... Od provaru až k nebeským kulinářským zážitkům (přímo úměrně se zkracovala i délka "recenze"). iDNES rulez!! :(

0 0
možnosti