Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Ke grilovanému masu zapečená rajčata s lilkem a uhlířské brambory

Co zakousnout k růžovoučkému selátku upečenému na grilu? Ital radí brambory po uhlířsku a rajčata plněná lilkem, k chlebu se lze vrátit vždycky. Než se upeče maso, můžete si dát jako předkrm studené rizoto. A po vepřových hodech určitě oceníte sorbet se zázvorem na dobré trávení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

wrah

Na brambory

K zapečení je dobrý snad jakýkoliv sýr. Zkuste třeba obyč balkán. Nebo třeba syrečky. A k spáchání brambor na špeku nepotřebujete dokonalou domácí slaninu, skoro je jí až škoda. Stačí víceméně jakýkoliv slušněji uzený špek. OStatně, jestli rádi aříte, skuste třeba klasický středověký recept: paštiku v těstě. Podle nálady poslouží jakékoliv slané těsto (ano, listové je dobré, ale děsně se drolí) které vyválíte tak, aby vyložilo formu na paštiku a zbyly chlopně, kterými následně formu zhora zakryjete. Následně lze zaplnit prakticky jakoukoliv hmotou na paštiku či sekanou, překrýt dalším těstem a dát upéci do trouby. Plus lze samozřejmě do paštikové hmoty vkládat různé koření atd. Třeba uprostřed pás bobkových listů, či třeba sýra. Nemám silikonové formy, testováno pouze v klasických plechových, teflonovaných. Ale Vždy to bylo dobré..

0/0
20.6.2010 22:09

wrah

Re: Na brambory

Nebo zkuste takzvaný pohanský koláč. MAtka sice měla námitky, že jí kombinace masa, uzeného a jablek nechutná, ale to je čistě osobní. Podle mě jde o výbornou věc, jen jsem přidával trošku třeného česneku.. A jak říkal kamarád: Vše uzené neuškodí nikdy trochu osmažit.  NEchci sem dávat přímo odkaz na recept, ale strýček goog poradí že?

0/0
20.6.2010 22:12



Najdete na iDNES.cz