- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nic takového, jako "pravý eidam" neexistuje. P.t. autor měl asi na mysli edam, jehož je český eidam nepovedená napodobenina.
Já bych ten moravskej název tipoval na Bélešník,protože se v něm dělaly tzv.béleše,něco jako lívance.Rozhodně to nebyly béneše jak tvrdí autor článku.Jinak hrníčkovej smažák je dobrej,ale dělám ho fakt v hrníčku o několika vrstvách a ne jako omeletu.
Chtěla jsem napsat totéž. Když autor neví, jak se daná věc jmenuje, ať raději napíše "čtyřdílná forma" nebo něco podobného
Jak muze nekdo psat o syru nebo o veskerych mlecnych vyrobcich jako o zdravem jidle? Vzdyt jejich konzum jen znecistuje organismus a zpusobuje ruzne infekcni nemoce nebo i rakovinu. No jo,ale kdo chce parazitovat na kravskem vemeni tomu neni pomoci.
Vše (doslova), co se považuje za české jídlo, je více či méně převzaté z německé kuchyně - vepřo-knedlo, svíčková, bramborák, kapr na různé způsoby, bramborový salát a dokonce i to pivo máme veskrze naučené od Němců. Slováci na tom nejsou o nic líp, jejich halušky pocházejí z bavorských kuchyní. Ale já se ptám - proč přebíráme takové sajrajty, jako je smažák nebo bramborový salát ke štědrovečernímu kaprovi? Což není v Evropě mnoho kvalitnějších a osvědčených kuchyní?
každej nechť jí to, co SÁM uzná za vhodné....a nemusíte nikomu nic vnucovat
Smažený sýr mám rád. Ale "smažák" - v tom slově je přímo cítit nekvalitní sýr a přepálený olej. Podobně svařák či dokonce šopák - hrozné!
No a co teprv měřák, pařák, pražák, kaďák, flanďák, tranďák a dokonce něco tak nechutného a zvrhlého jako ajťák? [blijící smajlík]
Do výplaty 10 dní, jídlo sice nakoupený, ale komu by se chtělo při představě desíti dnů na faolích a čočce číst takovéhle chuťovky... Styďte se iDnes!
Najdi si lepší práci. Co takhle více zodpovědnosti za vlastní život?
se v tom dělali béleše, a beneše možná autor klohnil v okolí Benešova u praha, a nebo Sezimově Ústí
omeleta nez smazak. Autor textu by si mel projit nejakou literaturu, kde se pise o rozdilu mezi smazenim a zapekanim. Spolecny tam vidim ten syr a mozna i tu sunku.Jinak zpusob pripravy i vzhled je total jine jidlo.
oujéje, další, co to neviděl na živo a nemá kuchařskou představivost, a je mu vše jasné... takže: výsledek je skoro jako klasický smažák, akorát to není proch*ané olejem (ne náhodou je to už v titulku v uvozovkách).
V každém případě je to ve výsledku více než žratelné
tolik tuku a kalorii
To je teda otázka – napiš kolik toho chceš sníst, jak moc se hýbeš, co jíš jinak, jakej máš cholesterol...
Sýr se dá upravit na xx způsobů. Tohle je jeden z nich, určitě to může být dobré, ale co to má společného se smaženým sýrem? To je jako říct, místo smaženého řízku si udejte guláš
já se toho receptu musím ale opakovaně zastat. když se hrníčky dobře vymažou a vysypou strouhankou, tak po upečení to jde hezky vyklopit a povrch je pěkně křupavý, takže to skutečně připomíná usmažený trojobal. Mimoto je to hezké na řezu. Ten recept je můj oblíbený a divím se, že se tady objevil až teď. Vajíčka jsou na smažení nutná, s jedním se nevystačí, takže tady, když je 1 vejce na jeden hrníček, odpovídá to.