- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zdravím.
Nevíte prosím někdo jestli existuje nějaký podobný postup na ,,oloupání papriky" ??? Díky za nápady.
volská oháňa se takhle dělá odnepaměti v Anglii, je to jejich tradiční, jenomže líp - maso se dusí už od začátku s popsanejma ingrediencema, nevaří se zvlášť. Říkají tomu "ox tail" a nikoli "beef tail", takže to tam dělají hodně, hodně dlouho. a spařit rajčata před oloupáním, to se snad dělá odjakživa a všude, ne? - O čem se příště dozvíme, že je to "italský" - chleba s máslem? Lipovej čaj? Chjo...
vynalezce.. tak jsem se ucil loupat rajsky na stredni skole v 90 letech .. a on to vymyslel?? boze ..
Asi tak. Tak mě učila máma loupat rajčata už za totáče.
to není nic novýho..uměla to i naše bábi a ta se narodila v roce 1901...
ale ta uz neni IN...
rajčata loupala už moje milovaná babička. A nebyla to žádná Italka, ale pravá východniarka z Bardzejova na Šarišu.
jako bolševik...
Kterej krypl vymyslel ze tento zpusob loupani rajcat je z itale to by mne teda zajimalo? Dalsi cernej puntik u idnesu
V té slupce je nejvíce živin; to ostatní je hlavně voda. U nás se neloupou ani nové brambory. Proč si přidělávat práci, když americké brambory jsou také se slupkou a při tom je to teď velká móda. My jsme jedli pečené prambory se slupkou odjakživa a rajčata jsme nikdy neloupali. A to je mi už 78 let.