- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hodnotím snahu, ale uvidíme, jak se to rozhoupá a nakolik se tomu může věřit. Vím, že chutě má každý jiný a že se nelze zavděčit všem. Ale některé uvedené podniky jsou pro mě tragédie. Např. restaurace Ve skále v Chodové Plané. Jídlo nedobré a "umělohmotné" (ostatně jak je uvedeno i v recenci), ale vrchol jsou číšnici. Arogance nejvyšší kalibru. Při všech návštěvách bylo zhruba u 4-5 stolů obsazeno a zbytek byla rezervace. Na otázku, od kdy je rezervace, že se chceme jen najíst a jít, nám přesně neodpověděli. Že prý přijede zájezd. Jednou nás dokonce usadili ke stolu pro 6, kde už ovšem sedělo 5 lidí. Takže na lavici jsme se mačkali jak troubové. Nebýt tam pozvaný obchodním partnerem, tak bych okamžitě odešel. Takže od té doby nikdy více. Jen tak na okraj, ani jednou do rezervované části nikdo nepřijel :-))
kazdy mame ruzne naroky na potraviny a nebo na restaurace, tak si myslim, ze je to dobry napad ukazat verejnosti ktery obchody s potravinami nebo restaurace jsou dobra a nebo spatna. Samozrejme, ze by se k tem informacim mela pripojit i verejnost jinak se s toho stane jen reklamni stranka.
Koukam ze nemit Cuketka svuj blog, nema pomalu Hobby Idnes o cem psat. Jen doufam, ze vam dal Cuketka pozehnani a ze ho nevykradate jako loni radio Impuls.....
Návštěvnost taky není všechno. Když bude na vesnici v dochozí vzdálenosti jedna hospoda, tak bude mít velkou návštěvnost a přitom to může být kuchyně úplně tristní.
Pokud jde o kvalitní restaurace, tak český gurmán i gurmet sleduje Maurera, kterého už žádný pan Cuketka nedožene, nemá šanci. Pokud jde o dobré cukrárny, pekárny, zeleninu - předpokládám, že každý gurmán dobře zná kvalitní podniky ve své čtvrti a jen stěží půjde kupovat dobrý chleba někam jinam. Takže taková mapa je mu docela k ničemu, i bez ní dobře ví, kam jít. Já jsem si dal přesto tu práci a podíval se na mapu - mohu zodpovědně prohlásit, že jsem neobjevil zatím jediný podnik či prodejnu, kterou bych neznal. Ano - spousta lidí se o gastronomii zajímá mnohem méně než já - ale ti zase budou jen stěží využívat této mapy... Takže je to takový klasický Cuketka - jde mu mnohem více o vlastní zviditelnění a pro něj typicky egoistickou sebeprezentaci než aby udělal něco opravdu užitečného.
ajéje, brouk pytlík české gastronomické scény ....Pamatuji si naprosto přesně kdy nedostižný pan Maurer hodnotil nějakou restauraci či podnik v mém okolí. Ještě jednou a bude to poprvé a to podotýkám rovnou že nebydlím v Bystré u Chytřan ale v Brně, takže čím více webu o tom čeho a kde se vyvarovat a naopak, tím myslím lépe. Držím palec
Chybi mi tam treba informace, jestli je restaurace kuracka nebo ne. Do kurackych restauraci nechodim, takze to je vetsinou prvni vec, ktera me na restauraci zajima.
Problem je, ze i diky tomu novemu zakonu bude za kuracke restaurace povazovano i mnoho restauraci s dobre oddelenou kurackou a nekurackou casti (jen ne stavebne, aby si zaslouzily zlutou samolepku) a proste rozdeleni na kuracke a nekuracke i bez ohledu na nej je nedostatecne... Lepsi bude si precist par komplexnich ohlasu, kde by si o pripadnem otravnem kouri jiste nekdo zminil.
Mimochodem, jestliže chce někdo hodnotit DOBRÁ JÍDLA a dá si přezdívku "cuketka", je pro mne jeho verdikt krajně nedůvěryhodný
(A to máte štěstí, že tu není blicí smajlík)
A proč, můžete to nějak rozvést? Nebo jsou "dobrá" jídla jen ta, která máte rád/a vy? ;-)
gurmán = 1. labužník; 2. ctitel jemností v umění
gourmet = 1. znalec schopný ochutnávat, posuzovat a analyzovat pokrmy a vína; 2. labužník
(Slovník cizích slov, Linhart a kol. 2004)
gurman je neco jako vinař
gurmet je neco jako degustator vina
takto je to podle me chapano.. ale jinak obe slova maji absolutne stejny vyznam.