Diskuze

Pohlreich ve své show vyhodil kuchaře, kteří neumějí ani nakrájet cibuli

V zahajovacím díle kulinářské soutěže Na nože! se Zdeňkem Pohlreichem měli soutěžící prostý úkol: nakrájet cibuli. Tedy to, co každý dělá doma téměř denně. Nevěřili byste, kolik vyučených kuchařů nezvládne ani takový prostý úkon.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

luban12

10. 9. 2010 21:02
Je asi jiná doba

V mládí mě učili, slušnost je něco jako povinnost a že se tím projevujeme k ostatním úctu. To ale neplatí u výše uvedeného "světového" kuchaře,který svoji kariéru založil na vulgaritách.Pokud někdo cokoliv udělá jinak než on samouk,tak jej uráží svým nevybíravým slovníkem.Nedovedu si představit,jak by reagoval  kdybych jej jako host požádal o jinou úpravu jídla,než to co mi on nabídl;-(.

0 0
možnosti

Chytracisko

8. 9. 2010 22:37
proti pláči kontaktní čočky

ověřeno, funguje

0 0
možnosti

qitto

9. 9. 2010 9:21
Re: proti pláči kontaktní čočky

Tak to mám úplně stejnou zkušenost. Když mám brejle, tak řvu jak malej parchant. Mám-li čočky, je to úplně v poho. Ale ti co maj zrak v pořádku...!

0 0
možnosti

wotomtoje.

8. 9. 2010 16:40
Hulváti vládnou světem!

Taky mu jeho excesy trpěli u protinožců? Divim se, že nemá svojí plešatou palici dávno rozbitou od pánve! A nebo to má zalíčený? :-)

0 0
možnosti

mpes4

9. 9. 2010 8:09
Re: Hulváti vládnou světem!

až uvidíš někdy hell's kitchen, tak na Pohlreicha ještě změníš názor... ;-D

0 0
možnosti

kudlanka

8. 9. 2010 15:59
docela slušný rozjezd

pro "znalce" obdobných pořadů kritizující formát

první díl vypadal jako MasterChef  "Mr." G. Ramsaye (i tam začali krájecím testem v hangáru). Avšak Na nože není licencovaný MasterChef asi (jiste) nebude format stejny. Mozna bude kombinovany s Gordonovou pekelnou kuchyní.

Možná si našli něco jiného a zamotají do toho i TopChef který teď vyhrál emmy za Reality show. Všechny tyhle pořady ač jsou o vaření jsou i o lidech. Tj. pokud v pořadu budou vařit nudní lidé nudná jídla, pořad bude nudný a je na produkci aby nevybrala do pořadu jen nudné lidi. Takže ano! Je to reality show a pokud bude blbé osazenstvo hlášky Polraicha to nezachráněj, a nebude to ani jeho chyba, bude to chyba produkce dramaturgie střihu učinkujících a co já vím.

na to že tenhle formát je dosti specifický / složitý a v ČR jde o vyjimečný projekt bylo to povedene ač rozjezd byl trochu udýchaný ale pak již realizační team začal nabírat na jistotě a konec už byl jak od amíků skoro.

0 0
možnosti

AnalProbe

8. 9. 2010 15:57
cibule z ledničky

Cibule vychlazená v ledničce je nejlepší řešení, divím se, že to tu nikde není. A pak je důležitý tenký a ostrý nůž. Keramiku nedoporučuji.

0 0
možnosti

multimotyl

8. 9. 2010 19:30
Re: cibule z ledničky

Souhlas s ledničkou, nesouhlas s keramikou. Ta je nejlepší na vše kromě tvrdých věcí typu mrkev nebo celer.

0 0
možnosti

kotja

8. 9. 2010 15:42
Na nože

Tohle asi je jediná soutěž, při které teče krev.

0 0
možnosti

TTRX

8. 9. 2010 14:55
Bohužel se obávám že kvalita poklesla

Proč je v pořádu ta paní managerka netuším...podle mého jen opakuje to co ostatní. jinak forma pořadu se mi zdá poněkud nešťastná, ačkolib šéfa mám jinak rád.

0 0
možnosti

username

8. 9. 2010 14:54
pěkné

musela být docela sranda, když tam přijdou namachrovaní kuchaři a vypadnou proto, že nenakrájeli cibuli.

Dobrý kuchař se nesmí říznout s žádným nožem, když je tupý, musí umět dělat pomalu, nebo si jej nabrousit, když má tu možnost, s ostrým má umět dělat každý, zejména jestli měli správný nůž s velkým odsazeným ostřím (viz to co je u článku za fotky).

Ani se nedivím, že to neumí ani vyučení kuchaři - když vzpomínám jak jsme se učili ve škole vařit my - důležité spíš bylo, abyste se nepořezali, než že by vás to chtěli naučit. A když pak máte "štěstí" na praxi a děláte tam jen podřadné činnosti a nepomáhají vám, tak se to nemáte šanci naučit. Mě to naučil táta.

Přitom je to triviální, stačí pár minut a umíte krájet všechno a spíš pak máte problém, že krájíte na drobno i to, co by mělo zůstat na velké kusy. Výborný tréning jsou mimochodem žampiony - skvělá velikost do ruky, je měkký a přitom ne tak, aby se pod nožem prohýbal ...

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

8. 9. 2010 15:13
Re: pěkné

Dobrý kuchař se nesmí říznout?? To je spíš naopak, ne? Kuchař, který se nikdy neříznul, není dobrý kuchař. To je jak s ježděním na koni. Kdo nikdy nespad, ten neumí jezdit...

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

8. 9. 2010 14:52
Forma pořadu

No doufám, že to byl jen prvotní úlet. Mně se to nějak moc nelíbilo co se týče formy. Taková divná reality show. Doufám, že se to zlepší...Jinak s tou cibulí...Všééééchny Vás lituju! :D (mám čočky)

0 0
možnosti

username

8. 9. 2010 14:57
Re: Forma pořadu

vy s čočkami nepláčete? Slyšel jsem od některých že je s nimi problém, že se to drží pod nimi a dráží to déle.

Osobně když mám krájet hodně cibule, tak si prostě vezmu sluneční brýle (jiné nemám), v profi provozu se používají celoplastové ochranné brýle, co používají třeba truhláři. Je pak zajímavé se na ty brýle podívat - neskutečné kolik té šťávy na nich skončí a když si člověk uvědomí, že to vše by skončilo v očích, tak se pak ani pláči nediví

0 0
možnosti

fuozx

8. 9. 2010 14:46
slzeni?

Nerozumim, proc se tolik resi slzeni pri krajeni cibule. Fakt je to takovy problem? Osobne s tim zadny problem nemam, nikdy pri tom neslzim, tak se prekvapene ptam.

0 0
možnosti

AnalProbe

8. 9. 2010 15:41
Re: slzeni?

Jo, je to problém, zvlášť když jí krájíš několik kilo.

0 0
možnosti