- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V mládí mě učili, slušnost je něco jako povinnost a že se tím projevujeme k ostatním úctu. To ale neplatí u výše uvedeného "světového" kuchaře,který svoji kariéru založil na vulgaritách.Pokud někdo cokoliv udělá jinak než on samouk,tak jej uráží svým nevybíravým slovníkem.Nedovedu si představit,jak by reagoval kdybych jej jako host požádal o jinou úpravu jídla,než to co mi on nabídl.
Tak to mám úplně stejnou zkušenost. Když mám brejle, tak řvu jak malej parchant. Mám-li čočky, je to úplně v poho. Ale ti co maj zrak v pořádku...!
Taky mu jeho excesy trpěli u protinožců? Divim se, že nemá svojí plešatou palici dávno rozbitou od pánve! A nebo to má zalíčený?
až uvidíš někdy hell's kitchen, tak na Pohlreicha ještě změníš názor...
pro "znalce" obdobných pořadů kritizující formát
první díl vypadal jako MasterChef "Mr." G. Ramsaye (i tam začali krájecím testem v hangáru). Avšak Na nože není licencovaný MasterChef asi (jiste) nebude format stejny. Mozna bude kombinovany s Gordonovou pekelnou kuchyní.
Možná si našli něco jiného a zamotají do toho i TopChef který teď vyhrál emmy za Reality show. Všechny tyhle pořady ač jsou o vaření jsou i o lidech. Tj. pokud v pořadu budou vařit nudní lidé nudná jídla, pořad bude nudný a je na produkci aby nevybrala do pořadu jen nudné lidi. Takže ano! Je to reality show a pokud bude blbé osazenstvo hlášky Polraicha to nezachráněj, a nebude to ani jeho chyba, bude to chyba produkce dramaturgie střihu učinkujících a co já vím.
na to že tenhle formát je dosti specifický / složitý a v ČR jde o vyjimečný projekt bylo to povedene ač rozjezd byl trochu udýchaný ale pak již realizační team začal nabírat na jistotě a konec už byl jak od amíků skoro.
Cibule vychlazená v ledničce je nejlepší řešení, divím se, že to tu nikde není. A pak je důležitý tenký a ostrý nůž. Keramiku nedoporučuji.
Souhlas s ledničkou, nesouhlas s keramikou. Ta je nejlepší na vše kromě tvrdých věcí typu mrkev nebo celer.
Proč je v pořádu ta paní managerka netuším...podle mého jen opakuje to co ostatní. jinak forma pořadu se mi zdá poněkud nešťastná, ačkolib šéfa mám jinak rád.
musela být docela sranda, když tam přijdou namachrovaní kuchaři a vypadnou proto, že nenakrájeli cibuli.
Dobrý kuchař se nesmí říznout s žádným nožem, když je tupý, musí umět dělat pomalu, nebo si jej nabrousit, když má tu možnost, s ostrým má umět dělat každý, zejména jestli měli správný nůž s velkým odsazeným ostřím (viz to co je u článku za fotky).
Ani se nedivím, že to neumí ani vyučení kuchaři - když vzpomínám jak jsme se učili ve škole vařit my - důležité spíš bylo, abyste se nepořezali, než že by vás to chtěli naučit. A když pak máte "štěstí" na praxi a děláte tam jen podřadné činnosti a nepomáhají vám, tak se to nemáte šanci naučit. Mě to naučil táta.
Přitom je to triviální, stačí pár minut a umíte krájet všechno a spíš pak máte problém, že krájíte na drobno i to, co by mělo zůstat na velké kusy. Výborný tréning jsou mimochodem žampiony - skvělá velikost do ruky, je měkký a přitom ne tak, aby se pod nožem prohýbal ...
Dobrý kuchař se nesmí říznout?? To je spíš naopak, ne? Kuchař, který se nikdy neříznul, není dobrý kuchař. To je jak s ježděním na koni. Kdo nikdy nespad, ten neumí jezdit...
No doufám, že to byl jen prvotní úlet. Mně se to nějak moc nelíbilo co se týče formy. Taková divná reality show. Doufám, že se to zlepší...Jinak s tou cibulí...Všééééchny Vás lituju! :D (mám čočky)
vy s čočkami nepláčete? Slyšel jsem od některých že je s nimi problém, že se to drží pod nimi a dráží to déle.
Osobně když mám krájet hodně cibule, tak si prostě vezmu sluneční brýle (jiné nemám), v profi provozu se používají celoplastové ochranné brýle, co používají třeba truhláři. Je pak zajímavé se na ty brýle podívat - neskutečné kolik té šťávy na nich skončí a když si člověk uvědomí, že to vše by skončilo v očích, tak se pak ani pláči nediví
Nerozumim, proc se tolik resi slzeni pri krajeni cibule. Fakt je to takovy problem? Osobne s tim zadny problem nemam, nikdy pri tom neslzim, tak se prekvapene ptam.
Jo, je to problém, zvlášť když jí krájíš několik kilo.