- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
co bylo na Albíniných příspěvcích pod chudackem.blbeckem a IARKem závadného, že je smazali.
Co kdyz ale chci ten med prave scukernatelej, je nejaka rychla moznost?
je proč to vůbec dělat, vždyť tím zkrystalizováním se kvalita medu nezhoršuje
vzít robota - šlehací metly - a šlehat tak na čtvrt hoďky, nebo půl. pak už nezcukernatí. jen trochu změní chuť - nevím, jak ne to možné, ale pastovaný med chutná trochu jinak. miluju ho :-)
Pastovaný med je moc dobrý. Ale jde udělat jen ze světlého medu.
Pachatel článku, tady se nedá napsat autor, zcela opomněl, že mikrovlnky mají regulaci výkonu. Je jasné, když fláknu malou sklenici medi (250g) do MV a pustím to na 4 minuty na 800 W , tak to přehřeju a zkazím. Když stejné množství pustím na 200 W na stejný čas, med se krásně rozpustí a je sotva vlažný .
Některé zlé jazyky tvrdí, že je lepší se mikrovlnce úplně vyhnout ...
No to jsou objevné rady. Tadfy to už není rubrika hobby pro kutily, ale poradna pro momentálně zaostalý a totální nemehla.
Tak já myslím, používám dost alternativní způsob, taktéž osvědčený, nicméně velmi riskantní hlavně pro méně zkušené med-ohřívače. A to - pokládám sklenice s medem (zakoupené tkz. ze zahrady, či na farmářských trzích) na rozehřátý radiátor. Topím ovšem dřevem, nevím jak by se to chovalo v podmínkách centrálhajcungu, nebo jiného (alternativního) druhu vytápění. Sklenice otáčím podél vlastní osy tak, aby med postupně ztekutovatěl. Nicméně, jak jsem již uvedl, není to pro zatáčečníky. Nutno dbát zvýšené opatrnosti.
Co to je za výraz?
Z medu se žádný cukr nestane.
Mez začne krystalizovat. To vám řekne každý včelař :-)