Diskuze

Zcukernatělému medu dopřejte teplou vodní lázeň. Na mikrovlnku zapomeňte

Stále oblíbenější světlý květový med často brzy krystalizuje neboli cukernatí, pokud není našlehaný do konzistence pasty, která se nemění. Aby se ze zcukernatělého medu stal opět tekoucí, stačí ho prohřát v přiměřeně teplé vodní lázni. Mikrovlnnou troubu nepoužívejte, můžete zničit v medu obsažené cenné látky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

skoog

23. 9. 2010 15:57
To by mě zajímalo,

co bylo na Albíniných příspěvcích pod chudackem.blbeckem a IARKem závadného, že je smazali. :-/

0 0
možnosti
I-BZK

IARK - BAN za králíčka.

20. 9. 2010 7:29
Mam jeden dotaz

Co kdyz ale chci ten med prave scukernatelej, je nejaka rychla moznost?

0 0
možnosti

Mražená spermie

20. 9. 2010 11:54
Re: Mam jeden dotaz

nasypat do něj cukr krystal.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

18. 9. 2010 12:42
otázka

je proč to vůbec dělat, vždyť tím zkrystalizováním se kvalita medu nezhoršuje

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

20. 9. 2010 14:22
Re: otázka

Protože se s ním třeba pak líp pracuje.

0 0
možnosti
EK

fitzie

17. 9. 2010 22:42
mírně prohřát v teplé vodě

vzít robota - šlehací metly - a šlehat tak na čtvrt hoďky, nebo půl. pak už nezcukernatí. jen trochu změní chuť - nevím, jak ne to možné, ale pastovaný med chutná trochu jinak. miluju ho :-)

0 0
možnosti

mamina2

20. 9. 2010 9:17
Re: mírně prohřát v teplé vodě

Pastovaný med je moc dobrý. Ale jde udělat jen ze světlého medu.

0 0
možnosti
JP

Já_Brtník

17. 9. 2010 16:55
Tak k tomu ohřevu v mikrovlnce

Pachatel článku, tady se nedá napsat autor, zcela opomněl, že mikrovlnky mají regulaci výkonu. Je jasné, když fláknu malou sklenici medi (250g) do MV a pustím to na 4 minuty na 800 W , tak to přehřeju a zkazím. Když stejné množství pustím na 200 W na stejný čas, med se krásně rozpustí a je sotva vlažný  .

0 0
možnosti
P

pteryx

17. 9. 2010 13:40
polymerizace

Některé zlé jazyky tvrdí, že je lepší se mikrovlnce úplně vyhnout ...

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

20. 9. 2010 14:23
Re: polymerizace

A proč? 8-o

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

17. 9. 2010 13:06
?!?

No to jsou objevné rady. Tadfy to už není rubrika hobby pro kutily, ale poradna pro momentálně zaostalý a totální nemehla.

0 0
možnosti
JS

flames828

17. 9. 2010 14:57
Re: ?!?

Tak já myslím, používám dost alternativní způsob, taktéž osvědčený, nicméně velmi riskantní hlavně pro méně zkušené med-ohřívače. A to - pokládám sklenice s medem (zakoupené tkz. ze zahrady, či na farmářských trzích) na rozehřátý radiátor. Topím ovšem dřevem, nevím jak by se to chovalo v podmínkách centrálhajcungu, nebo jiného (alternativního) druhu vytápění. Sklenice otáčím podél vlastní osy tak, aby med postupně ztekutovatěl. Nicméně, jak jsem již uvedl, není to pro zatáčečníky. Nutno dbát zvýšené opatrnosti.

0 0
možnosti
MH

Grepy

17. 9. 2010 12:57
zcukernati?

Co to je za výraz?

Z medu se žádný cukr nestane.

Mez začne krystalizovat. To vám řekne každý včelař :-)

0 0
možnosti