Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Přesolené jídlo nevyhazujte, zachraňte ho bílkem nebo bramborou

I mistru kuchyně někdy ujede ruka a přežene to se solí. Podle starých babských rad jídlo zachráníte pomocí cukru, brambory, housky, vaječného bílku nebo dokonce stříbrné lžičky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZSK

Zdenka K.

25. 9. 2010 15:14
----

primerene neni z cisare a pekare ale z byl jednou jeden kral

0 0
možnosti
ZF

bludickan

20. 9. 2010 14:15
pokud rodině něco nechutná

ať si to uvaří příště sami....;-)

0 0
možnosti
JT

JuraT

20. 9. 2010 6:53
Mírné zředění neuškodí.

Pokud je pokrm připravován poctivým způsobem a dojde k přesolení, není třeba do něj vkládat a následně z něj vytahovat žádné absorbéry soli. Do vývaru přidám vodu, do omáček mléko - a je to... I z přesoleného rizota se dá mlékem nebo jogurtem vytvořit zajímavý pokrm..někdo se asi ušklíbne, ale mi to chutnalo.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

20. 9. 2010 14:17
Re: Mírné zředění neuškodí.

Do rizota je lepší smetana - mléko ho zředí a jogurt se s největší pravděpodobností srazí.

0 0
možnosti
TM

opas

19. 9. 2010 22:30
S tím stříbrem to je blbina...

Běžně používáme stříbrné příbory po babičce, to by pak všechno jídlo muselo být bez chuti. A není :-)

0 0
možnosti
P

ppeta

19. 9. 2010 18:40
Tak to žasnu.

Může slečna autorka uvést zdroj informací k článku?

Moc by mě zajímal mechanismus toho vychytávání soli cukrem, stříbrem a čimkoliv jiným. Možná by to bylo i na nobelovu cenu nebo tak něco. Takhle by se totiž dala snadno odsolovat mořská voda, vyrábět demi voda, našlo by se spousta dalších využití.

0 0
možnosti

orinka3

19. 9. 2010 16:56
solení polévky

Naučila jsem se solit polévku pomocí čajové lžičky, 1 stačí docela, dosolit se to dá vždycky, ale naopak...polévková lžíce je zrádná.

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D

20. 9. 2010 13:11
Re: solení polévky

Tohle je ten nejdementnější způsob dochucování. Dokonce i moje žena to tak dělá. Za to by každý opravdový kuchař rozdával facky.

0 0
možnosti
PM

pem

19. 9. 2010 16:28
"Přiměřeně"

No nevím, ale pokud se dobře pamatuji, tak hláška "přiměřeně" je z filmu "Byl jednou jeden král" a ne "Císařův pekař" ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TM

tom9

19. 9. 2010 16:58
Re: "Přiměřeně"

j.j.  lívanec na půl hektaru :-)

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

19. 9. 2010 13:03
Vařím už nějaký ten pátek

ale přiznávám, že o "zázračném stříbru" slyším poprvé. :-) Takže já se něco nového přecijen dozvěděla.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

19. 9. 2010 15:04
Re: Vařím už nějaký ten pátek

tak šup,šup, mazej si koupit stříbrnu lžičku!;-D

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

19. 9. 2010 12:05
Článek...

Ale nojo furt. K čemu ten článek jako je? Nikdo se nic nového nedozví a nikdo se ani nepobaví. Článek o H :-P

0 0
možnosti
I

ivoš

19. 9. 2010 16:59
Re: Článek...

Čti Blesk a nepruď.

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV.

19. 9. 2010 9:09
Přesolené jídlo nevyhazujte,

dá se ekologicky spláchnou to záchodaR^

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog

13. dubna 2024

Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...