Diskuze
Přesolené jídlo nevyhazujte, zachraňte ho bílkem nebo bramborou
Děkujeme za pochopení.
Zdenka K.
----
primerene neni z cisare a pekare ale z byl jednou jeden kral
JuraT
Mírné zředění neuškodí.
Pokud je pokrm připravován poctivým způsobem a dojde k přesolení, není třeba do něj vkládat a následně z něj vytahovat žádné absorbéry soli. Do vývaru přidám vodu, do omáček mléko - a je to... I z přesoleného rizota se dá mlékem nebo jogurtem vytvořit zajímavý pokrm..někdo se asi ušklíbne, ale mi to chutnalo.
chudacek.blbecek
Re: Mírné zředění neuškodí.
Do rizota je lepší smetana - mléko ho zředí a jogurt se s největší pravděpodobností srazí.
opas
S tím stříbrem to je blbina...
Běžně používáme stříbrné příbory po babičce, to by pak všechno jídlo muselo být bez chuti. A není :-)
ppeta
Tak to žasnu.
Může slečna autorka uvést zdroj informací k článku?
Moc by mě zajímal mechanismus toho vychytávání soli cukrem, stříbrem a čimkoliv jiným. Možná by to bylo i na nobelovu cenu nebo tak něco. Takhle by se totiž dala snadno odsolovat mořská voda, vyrábět demi voda, našlo by se spousta dalších využití.
orinka3
solení polévky
Naučila jsem se solit polévku pomocí čajové lžičky, 1 stačí docela, dosolit se to dá vždycky, ale naopak...polévková lžíce je zrádná.
Fw 190 D
Re: solení polévky
Tohle je ten nejdementnější způsob dochucování. Dokonce i moje žena to tak dělá. Za to by každý opravdový kuchař rozdával facky.
pem
"Přiměřeně"
No nevím, ale pokud se dobře pamatuji, tak hláška "přiměřeně" je z filmu "Byl jednou jeden král" a ne "Císařův pekař"
Barbarka_CZ
Vařím už nějaký ten pátek
ale přiznávám, že o "zázračném stříbru" slyším poprvé. Takže já se něco nového přecijen dozvěděla.
s(h)arka
Re: Vařím už nějaký ten pátek
tak šup,šup, mazej si koupit stříbrnu lžičku!
Inkvizitor Johny
Článek...
Ale nojo furt. K čemu ten článek jako je? Nikdo se nic nového nedozví a nikdo se ani nepobaví. Článek o H
old fashioned Vince IV.
Přesolené jídlo nevyhazujte,
dá se ekologicky spláchnou to záchoda
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog
Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...