- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vsiml jsem si jedne veci v tomto dilu. Kdyz se Pohlreich ptal na to jak se poznaji cerstve musle dostal odpoved: '' musi byt zavrene''. No hned ho sjel, ze to je omyl, ze se musi musle poklepanim zavrit.
Shodou okolnosti tuto nedeli v poradu S Italem v kuchyni pripravoval Emanuel Ridi taktez testoviny a musle. Zcela jasne tam rekl, ze pokud je musle jen malinko otevrena tak vyhodit!!
Tak a ted me reknete kdo ma pravdu?? Ridi ci Zdenek
Ja sazim na Ridiho
http://www.sitalemvkuchyni.cz/
25. dil, cas 11:45
vs
http://www.zdenekpohlreich.info/
3. dil , cas 31:45
No ten Ševy možná za to ani nemůže, že má na vizitce "executive chef". TO je chyba jeho zaměstnavatele, že ho na takový název pracovní pozice přijal. Nevím co to znamená, ani nevím, co člověk na to musí splňovat. Ale je to trend dnešní doby. Nedávno o tom byl i článek na Idnes. :-) Ta blondýnka má taky na vizitce napsáno office manager. Nejhorší bylo, že se i jako manager představila a přitom to je jen obyčejná sekretářka, nebo jak se dnes říká asistentka. Ale nejvíc se směju, když mi někdo řekne, že dělal managera v McDonaldu. To du do kolen.
Executive chef = vedoucí (např. zeleniny, zásobování, atd) , Office manager = normální sekretářka.
obyčejný smažák. Hospodské jídlo, které se triviálně jen tváří, ale udělat jej z čerstvých surovin (!!!, nikoliv dopředu obalené zmražené polotovary). Zní to jako sranda, ale je škola vysoké kuchařiny.
Pamatuju za komoušů, že jsem strašně miloval hospodský smažák, ale vždycky mi po něm bylo špatně.
je celkem v klidu, ale kapr jde trochu hůř a mám u něho lepší zkušenosti s klasickými podkovami. Po filetování kapra toho dost zbyde a ne každej to umí nebo chce zužitkovat na něco jinýho, a tak to vyhodí. Jednou jsem to viděl i v nějakým vaření v tv, je to plejtvání.
Mně spíš vadí, že se tady nedá koupit normální chutný kapr. V Makru v HK kapra nemají, mražený je nepoživatelný a Vánoce? Kapra na Vánoce již nekupuju, protože je to samej bahňák. Naprostá katastrofa...Jedině si jít nějakého sám ulovit
podnikání je činnost za účelem dosažení zisku
nikoliv vytváření nejakých potřebných věcí pro lidi
majitel hospody nejen že neumí vařit, ale navíc zaměstnává kdekoho, jen aby si sám co nejvíc nahrabal
jasne, lid si zada sve socialisticke UHO s knedlikem a hovezim jak podrazka, vid.
Sranda byla že jeden kuchař z deseti uměl uvařit dobrý těstoviny, přseně to odpovídá stavu českých hospod. Těstoviny si člověk radši udělá doma, protože v hospodě to je k pláči.
Přitom je to celkem jednoduchý, ale osvěta Emanuela S Italem v kuchyni moc nepomohla (naprosto jasně a jednoduše vysvětluje postup, suroviny, všechno - po pár pokuśech z toho obstojně uvaří i amatér). Myslel jsem si že aspoň ty profíci na to kouknou a něco si z toho odnesou, ale zřejmě jsou to takový mistři, že si myslej, že to nepotřebujou :-( Pak uvařej těstoviny ala Babica a vám nezbyde než to v hospodě vrátit.
Jo a největší vrchol byl ten mistr v čepici, ten Zdeněk. Špagety Alio Olio neuměl ani vyslovit (čert to vem), ale udělal to z Penne, OMG :-)
koupíme porcovanou tresku. Pak to zasypeme sýrem, zalijeme smetanou a zapečeme.
a nezapomeneme PROHODIT!
ten Pohlreichův kamarád s tím zmalovaným xichtem
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d1/Beaglefamily.png
oh je hulvat a podle toho vypadaji programu udelane podle jeho sablony, nastesti v UK je takovych programu fura, tak na jeho hulvatske sou cucet nemusim;))
není to kopie typu programu Gordona Ramseyho