Diskuze
VIDEO: Pohlreich a Frič se uznávají, kvůli svíčkové by se ale možná poprali
Děkujeme za pochopení.
oprudil19
....... a potom mixují !!
ten mixér bych jim omlátil o palici !!
MAXIMA
svíčková
to je moje gusto ale pěkně po domácím zpusobu nemám ráda když ze všech jídel delají hogo fogo a ty mini porce pro vrabce
heyhou
to je vtip??
fakt se mi líbí, jak všichni smetanovou omáčku svorně nazývají svíčkovou!!!!! to jídlo se jmenuje svíčková na smetaně!!!!! svíčková je druh masa!!!! a když i pan Polreich, kterého respektuju napíše recept srnčí svíčková a jako maso tam má kýtu, tak je to opravdu vtipný...nebo k pláči?
Jandik73
Re: to je vtip??
A teď si představte, že existují americké brambory, které Američan nezná, o španělském ptáčku a francouzských bramborách ani nemluvě.
certik_bertik
to
by mě zajímalo proč je ta svíčková hlavní představitel české kuchyně, přitom to vlastně není zrovna nic moc
Posel z Liptákova
Nedělal bych z toho vědu...
...v kuchyni vede k cíli vždy několik cest, některé jsou dobré, jiné špatné a některé jsou stejně skvělé. Nepochybuju, že bych se utloukl po svíčkové obou těchto pánů a moc rád bych osobně porovnal, který z postupů přidal jídlu jakou kvalitu..
kloistr
zverina
Svickovou omacku mam rada z hoveziho a maximalne z kralika. Srnci bych pouzila na gulas a nebo k sipkove omacce.
staflas
Re: Nejlepší svíčková
A pro zjemnění přidávám makrely. Tak tři.
Franta Jetel jr.
Hele vy místní rýpalové
a vy jste někdy jedli to, co ti dva pánové uvařili??....nejedli, tak nekecejte o tom, že to je hnus a jak můžou tohle dělat s tímhle apod... akorát to pak vypovídá leccos o vás - když to jde, tak to pěkně zkritizuju
Bob-an
Re: Hele vy místní rýpalové
Asi tak..... profici jako tihle dva udelaji jidlo takove, ze chutna i tem, co by normalne ten druh jidla nejedli
prognostique
Když už vaříte ze srnčího, tak nejlepší
"svíčková" ze srnčího není ze suché kýty, ale ze srnčího krku. Vařila to už moje babička, a je to paráda. Maso se po zapečení pak krásně rozpadá. Škoda srnčí kýtu máchat v omáčce, ta chce dělat na přírodno. Jinak do svíčkové omáčky nedávám ani náhodou hořčici a dávám rovněž málo mrkve. Zrovna k srnčímu se hodí hodně kořenové zeleniny a málo sladké mrkve, tak aby omáčka byla co nejsvětlejší a nebyla nasládlá ale silné výrazné chutí, jak ke zvěřině patří. Nasládlá hospodská omáčka s nastrouhanou mrkví, to je největší zvěrstvo, co může být. Podobně výborná "svíčková" je ze zajíce, to je taky pohádka. Jó zvěřina, je zvěřina, teda kromě teď na podzim ze smradlavýho daňka, co se prodává všude na podzim po krámech a lidi to kupujou jak blázni
isabell
Re: Když už vaříte ze srnčího, tak nejlepší
souhlas, z hořtice ve svíčkový mám osypky a protože zvěřina je lepší uleželá, je vlastně nejlepší návod ten od Rettigový.
Já nakládám maso rovnou do pekáče, v kterém ho pak budu péct, prošpikuju, podložím veškerou zeleninou a kořenim a poleju kvalitním máslem a dám do chladna minimálně na 24 hodin, v půlce času jen otočím. Pak se to prostě s podlejváním všechno komplet upeče.
Po vyndání pečeného masa se vyloví koření, což jde snadno i bez "pytlíčku" a vše se rozmixuje rovnou v pekáči, nebo propasíruje do hrnce, zahustí smetanou a přichucuje podle toho, co má kdo rád.
U spousty jídel se vyplatí držet se léty ověřených a často jednodušších postupů, než těch inovovaných
Muci-Pucinek-v3.0
Ubytečné rýpání...
Je to jen slovíčkaření nic víc. "Svíčkova" je vžitý název pro pokrm oficiálně zvaný "Hovězí pečeně na smetaně" která se ze svíčkové nedělá (ale kdysi dávno ano). A taky je "svíčková" jako druh masa. Každý snad chápe že jídlem srnčí svíčkova se myslí jen obměna masa v klasické hovězí pečeni na smetaně.
Muci-Pucinek-v3.0
Re: Ubytečné rýpání...
Doma si samozřejmě dělejte co je vám libo....já mluvím jen o oficiálních technologických normách a termínech.
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc
Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...
RECEPČNÍ
Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat:
30 550 - 30 550 Kč