Diskuze

VIDEO: Pohlreich a Frič se uznávají, kvůli svíčkové by se ale možná poprali

Kuchařská show Na nože! je nejen zábavným televizním pořadem, ale občas může odhalit i jemné rozdíly ve způsobech, jakými vařit. A to i v situaci, kdy jsou oba kuchaři navzájem respektovanými kolegy a každý z nich je skálopevně přesvědčený o své pravdě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oprudil19

21. 12. 2010 8:55
....... a potom mixují !!

ten mixér bych jim omlátil o palici !!

0 0
možnosti

MAXIMA

12. 11. 2010 19:47
svíčková

to je moje gusto ale pěkně po domácím zpusobu nemám ráda když ze všech jídel delají hogo fogo a ty mini porce pro vrabce

0 0
možnosti

heyhou

10. 11. 2010 10:01
to je vtip??

fakt se mi líbí, jak všichni smetanovou omáčku svorně nazývají svíčkovou!!!!! to jídlo se jmenuje svíčková na smetaně!!!!! svíčková je druh masa!!!! a když i pan Polreich, kterého respektuju napíše recept srnčí svíčková a jako maso tam má kýtu, tak je to opravdu vtipný...nebo k pláči?

0 0
možnosti

Jandik73

10. 11. 2010 10:49
Re: to je vtip??

A teď si představte, že existují americké brambory, které Američan nezná, o španělském ptáčku a francouzských bramborách ani nemluvě.

0 0
možnosti

certik_bertik

9. 11. 2010 14:12
to

by mě zajímalo proč je ta svíčková hlavní představitel české kuchyně, přitom to vlastně není zrovna nic moc

0 0
možnosti

Posel z Liptákova

9. 11. 2010 11:11
Nedělal bych z toho vědu...

...v kuchyni vede k cíli vždy několik cest, některé jsou dobré, jiné špatné a některé jsou stejně skvělé. Nepochybuju, že bych se utloukl po svíčkové obou těchto pánů a moc rád bych osobně porovnal, který z postupů přidal jídlu jakou kvalitu.. ;-)

0 0
možnosti

kloistr

9. 11. 2010 10:10
zverina

Svickovou omacku mam rada z hoveziho a maximalne z kralika. Srnci bych pouzila na gulas a nebo k sipkove omacce. ;-)

0 0
možnosti

staflas

8. 11. 2010 22:39
Nejlepší svíčková

je z prasečí hlavy.

0 0
možnosti

staflas

8. 11. 2010 22:41
Re: Nejlepší svíčková

A pro zjemnění přidávám makrely. Tak tři.

0 0
možnosti

Franta Jetel jr.

8. 11. 2010 19:59
Hele vy místní rýpalové

a vy jste někdy jedli to, co ti dva pánové uvařili??....nejedli, tak nekecejte o tom, že to je hnus a jak můžou tohle dělat s tímhle apod... akorát to pak vypovídá leccos o vás - když to jde, tak to pěkně zkritizuju :-/[>-]

0 0
možnosti

Bob-an

8. 11. 2010 23:22
Re: Hele vy místní rýpalové

Asi tak..... profici jako tihle dva udelaji jidlo takove, ze chutna i tem, co by normalne ten druh jidla nejedli

0 0
možnosti

prognostique

8. 11. 2010 6:56
Když už vaříte ze srnčího, tak nejlepší

"svíčková" ze srnčího není ze suché kýty, ale ze srnčího krku.  Vařila to už moje babička, a je to paráda. Maso se po zapečení pak krásně rozpadá. Škoda srnčí kýtu máchat v omáčce, ta chce dělat na přírodno. Jinak do svíčkové omáčky nedávám ani náhodou hořčici a dávám rovněž málo mrkve. Zrovna k srnčímu se hodí hodně kořenové zeleniny a málo sladké mrkve, tak aby omáčka byla co nejsvětlejší a nebyla nasládlá ale silné výrazné chutí, jak ke zvěřině patří. Nasládlá hospodská omáčka s nastrouhanou mrkví, to je největší zvěrstvo, co může být.  Podobně výborná "svíčková" je ze zajíce, to je taky pohádka. Jó zvěřina, je zvěřina, teda kromě teď na podzim ze smradlavýho daňka, co se prodává všude na podzim po krámech a lidi to kupujou jak blázni ;-D

0 0
možnosti

isabell

8. 11. 2010 22:32
Re: Když už vaříte ze srnčího, tak nejlepší

R^ souhlas, z hořtice ve svíčkový mám osypky a protože zvěřina je lepší uleželá, je vlastně nejlepší návod ten od Rettigový.

Já nakládám maso rovnou do pekáče, v kterém ho pak budu péct, prošpikuju, podložím veškerou zeleninou a kořenim a poleju kvalitním máslem a dám do chladna minimálně na 24 hodin, v půlce času jen otočím. Pak se to prostě s podlejváním všechno komplet upeče.

Po vyndání pečeného masa se vyloví koření, což jde snadno i bez "pytlíčku" a vše se rozmixuje rovnou v pekáči, nebo propasíruje do hrnce, zahustí smetanou a přichucuje podle toho, co má kdo rád.

U spousty jídel se vyplatí držet se léty ověřených a často jednodušších postupů, než těch inovovaných ;-)

0 0
možnosti

Muci-Pucinek-v3.0

7. 11. 2010 22:08
Ubytečné rýpání...

Je to jen slovíčkaření nic víc. "Svíčkova" je vžitý název pro pokrm oficiálně zvaný "Hovězí pečeně na smetaně" která se ze svíčkové nedělá (ale kdysi dávno ano). A taky je "svíčková" jako druh masa. Každý snad chápe že jídlem srnčí svíčkova se myslí jen obměna masa v klasické hovězí pečeni na smetaně.

0 0
možnosti

Muci-Pucinek-v3.0

7. 11. 2010 22:08
Re: Ubytečné rýpání...

Doma si samozřejmě dělejte co je vám libo....já mluvím jen o oficiálních technologických normách a termínech.

0 0
možnosti