Diskuze

VIDEO: Kaviár pro chudé připravíte z lilku, podle receptu turecké kuchyně

Babaganuš, neboli “kaviár pro chudé”, je vedle humusu dalším tradičním tureckým předkrmem, který se dá konzumovat s pečivem i jako příloha. Oba chutnají báječně. Základem humusu je rozmixovaná cizrna, tedy luštěnina, hlavní ingrediencí pro babaganuš je pečený lilek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

opportunity

2. 12. 2010 15:39
Starý recept,

přivezla jsem si ho ze SSR. Je to jejich "Ikra baklažannaja", akorát mi přijde divné to překládat jako kaviár, prostě tomu říkán pomazánka. Dá se koupit v ruských obchodech.

0 0
možnosti

opportunity

2. 12. 2010 15:40
Re: Starý recept,

- SSSR -

0 0
možnosti

orinka3

1. 12. 2010 17:55
když už,

tak zásadně Hummus. A neplést vaření do zahrádkaření.;-D

0 0
možnosti

Milan_Seliga

28. 11. 2010 17:23
No...

To je fakt humus...

0 0
možnosti

wrah

28. 11. 2010 19:00
Re: No...

Dle mé chuti je cizrna opravdu odporná, takže to beru jako humus. Ale lilek je vynikající věc, akorát už výrazně končí jeho sezona a teď seženete nejspíše ne zcela stoprocentní kvalitu. Možná ani ne padesáti procentní. Ale v létě.. Takový čerstvý, třeba i na sídlištním balkonu pěstovaný.. (Jde o popínavou rostlinu, pokud jí zařídíte základní rozumné podmínky, tak vám z hlíny v jediném kýblu vyroste něco jako adéla co nevečeřela. Není vyjímka, když vám na jedné rostlině naroste i dvacet lilků.

0 0
možnosti

trallfa

28. 11. 2010 8:25
Podle titulního obrázku to vypadá spíš jako ...

"Ze života gynekologa v Ghaně- ženská obřízka snadno a rychle" ;-D

0 0
možnosti

unbreakable debater vol.14

28. 11. 2010 15:05
Re: Podle titulního obrázku to vypadá spíš jako ...

Fujtyčuně 8-o;-O

0 0
možnosti