Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Horký test nejnovější Italovy kuchařky. Je v ní vtipný, hravý a poetický

Jak by vypadala praxe s vařícím Italem Emanuelem u vás v kuchyni? Otestovali jsme jeho novou kuchařku a zjistili jsme, že je na papíře stejně hravý jako na obrazovce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Franta Jetel jr.

25. 11. 2010 17:57
S tou bazalkou si říkám

jestli to autorka myslí vážně nebo ne;-D[>-]

0 0
možnosti

Kurt21

28. 11. 2010 10:24
Re: S tou bazalkou si říkám

To je jasnej chyták - taková kontrola, jestli čtenář dočetl článek do konce. ;-)

0 0
možnosti

kubiiiceek

25. 11. 2010 17:36
babica = prodavač lyží

zato Babica RvRvRvRv;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

26. 11. 2010 18:29
Re: babica = prodavač lyží

když nemáte nic k věci, tak raději nepište. V článku přeci nikdo nesrovnává Emanuela a Babicu.

Já ho již také dávno nesleduji, ale asi ho sleduje dost lidí, že ho ještě nezrušili.

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

25. 11. 2010 12:26
Tak sem si precetl clanek cely...

a rikam si jestli Emanuel nebude muset vydat jeste jednu kucharku "pro zeny" ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Franta Jetel jr.

28. 11. 2010 11:25
Re: Tak sem si precetl clanek cely...

;-D;-DR^[>-]

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

25. 11. 2010 12:21
Bazalka...

no podle me se totiz ta bazalka dava na pizzu az nakonec... a vubec se nedava do trouby...  a proboha co tam dela ta cibule? To tam v tom receptu opravdu byla u Margherity cibule ???? to se mi nechce verit

0 0
možnosti

Dluhoslavův účetní

25. 11. 2010 12:59
Re: Bazalka...

R^

0 0
možnosti

Venus_7

25. 11. 2010 12:00
No nevim....

Ta fotka na konci článku vpravo - takhle tedy margherita nevypadá... není to spíš ta tuňáková pizza?

0 0
možnosti

twoflower

25. 11. 2010 11:45
...

To s tou bazalkou nemyslí paní Černá vážně, že ne?

0 0
možnosti

Man of mystery

25. 11. 2010 11:07
jo

A nahodou na internetu ty recepty nejsou i s tim jak je dela ?:)

0 0
možnosti

pefben2

25. 11. 2010 10:53
Jsou i důležitější věci

Ftipný, hravá, poetický, .... Možná. Ale jíst se to nedá....;-DRv

0 0
možnosti

Man of mystery

25. 11. 2010 11:06
Re: Jsou i důležitější věci

Rekni mi , jestli alespon jeden z tvych pubertalnich pratel by se tomu co si napsal zasmal? Pochybuju

0 0
možnosti

Phantom2005

25. 11. 2010 9:34
Já používám ...

... na pizzu jeho recept z pořadu, ve kterém připravoval ještě slanou bábovku. Na půl kila hladké mouky dám půl kostky droždí, 1-2 lžičky soli (já radši méně slanou, rodina slanější :-/), cca 150ml vlažné vody a 2 lžíce olivového oleje. Zpracovávám hnětačem, pokud je potřeba, tak přidávám vodu po lžících. Těsto musí být hodně tuhé, skoro "gumové".

Ten dvanáctihodinový odpočinek je potom pro těsto klíčový, i v chladu pěkně prokyne a proleží se. Z půl kila mouky jsou dvě pizzy (dva plechy), jedna pizza pro dva.

V zásadě mi stačí maximálně 30 minut k večeru na přípravu těsta a druhý den před polednem těsto přetvaruji na placky a peču. Trouba plyn, předehřátá na 180°, doba pečení do 20ti minut.

0 0
možnosti

culka

25. 11. 2010 8:49
Že je Ital,

ještě neznamená, že musí mluvit v holých větách... a dneska se kuchařky obecně píší tak, aby bavily a přitahovaly! A smažená strouhanka - tuším pangrattato - je autentická a celkem rozšířená ingredience. Ne všichni Češi považují "italskou" kuchyni servírovanou v místních podnicích za pravou. Tak nás neurážejte.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...