- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jestli to autorka myslí vážně nebo ne
To je jasnej chyták - taková kontrola, jestli čtenář dočetl článek do konce.
když nemáte nic k věci, tak raději nepište. V článku přeci nikdo nesrovnává Emanuela a Babicu.
Já ho již také dávno nesleduji, ale asi ho sleduje dost lidí, že ho ještě nezrušili.
a rikam si jestli Emanuel nebude muset vydat jeste jednu kucharku "pro zeny"
no podle me se totiz ta bazalka dava na pizzu az nakonec... a vubec se nedava do trouby... a proboha co tam dela ta cibule? To tam v tom receptu opravdu byla u Margherity cibule ???? to se mi nechce verit
Ta fotka na konci článku vpravo - takhle tedy margherita nevypadá... není to spíš ta tuňáková pizza?
A nahodou na internetu ty recepty nejsou i s tim jak je dela ?:)
Ftipný, hravá, poetický, .... Možná. Ale jíst se to nedá....
Rekni mi , jestli alespon jeden z tvych pubertalnich pratel by se tomu co si napsal zasmal? Pochybuju
... na pizzu jeho recept z pořadu, ve kterém připravoval ještě slanou bábovku. Na půl kila hladké mouky dám půl kostky droždí, 1-2 lžičky soli (já radši méně slanou, rodina slanější ), cca 150ml vlažné vody a 2 lžíce olivového oleje. Zpracovávám hnětačem, pokud je potřeba, tak přidávám vodu po lžících. Těsto musí být hodně tuhé, skoro "gumové".
Ten dvanáctihodinový odpočinek je potom pro těsto klíčový, i v chladu pěkně prokyne a proleží se. Z půl kila mouky jsou dvě pizzy (dva plechy), jedna pizza pro dva.
V zásadě mi stačí maximálně 30 minut k večeru na přípravu těsta a druhý den před polednem těsto přetvaruji na placky a peču. Trouba plyn, předehřátá na 180°, doba pečení do 20ti minut.
ještě neznamená, že musí mluvit v holých větách... a dneska se kuchařky obecně píší tak, aby bavily a přitahovaly! A smažená strouhanka - tuším pangrattato - je autentická a celkem rozšířená ingredience. Ne všichni Češi považují "italskou" kuchyni servírovanou v místních podnicích za pravou. Tak nás neurážejte.