Diskuze

Horký test nejnovější Italovy kuchařky. Je v ní vtipný, hravý a poetický

Jak by vypadala praxe s vařícím Italem Emanuelem u vás v kuchyni? Otestovali jsme jeho novou kuchařku a zjistili jsme, že je na papíře stejně hravý jako na obrazovce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RQ

Franta Jetel jr.

25. 11. 2010 17:57
S tou bazalkou si říkám

jestli to autorka myslí vážně nebo ne;-D[>-]

0 0
možnosti
TL

Kurt21

28. 11. 2010 10:24
Re: S tou bazalkou si říkám

To je jasnej chyták - taková kontrola, jestli čtenář dočetl článek do konce. ;-)

0 0
možnosti
K

kubiiiceek

25. 11. 2010 17:36
babica = prodavač lyží

zato Babica RvRvRvRv;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

26. 11. 2010 18:29
Re: babica = prodavač lyží

když nemáte nic k věci, tak raději nepište. V článku přeci nikdo nesrovnává Emanuela a Babicu.

Já ho již také dávno nesleduji, ale asi ho sleduje dost lidí, že ho ještě nezrušili.

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

25. 11. 2010 12:26
Tak sem si precetl clanek cely...

a rikam si jestli Emanuel nebude muset vydat jeste jednu kucharku "pro zeny" ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RQ

Franta Jetel jr.

28. 11. 2010 11:25
Re: Tak sem si precetl clanek cely...

;-D;-DR^[>-]

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

25. 11. 2010 12:21
Bazalka...

no podle me se totiz ta bazalka dava na pizzu az nakonec... a vubec se nedava do trouby...  a proboha co tam dela ta cibule? To tam v tom receptu opravdu byla u Margherity cibule ???? to se mi nechce verit

0 0
možnosti

Dluhoslavův účetní

25. 11. 2010 12:59
Re: Bazalka...

R^

0 0
možnosti
VV

Venus_7

25. 11. 2010 12:00
No nevim....

Ta fotka na konci článku vpravo - takhle tedy margherita nevypadá... není to spíš ta tuňáková pizza?

0 0
možnosti
SK

twoflower

25. 11. 2010 11:45
...

To s tou bazalkou nemyslí paní Černá vážně, že ne?

0 0
možnosti
RB

Man of mystery

25. 11. 2010 11:07
jo

A nahodou na internetu ty recepty nejsou i s tim jak je dela ?:)

0 0
možnosti
JA

pefben2

25. 11. 2010 10:53
Jsou i důležitější věci

Ftipný, hravá, poetický, .... Možná. Ale jíst se to nedá....;-DRv

0 0
možnosti
RB

Man of mystery

25. 11. 2010 11:06
Re: Jsou i důležitější věci

Rekni mi , jestli alespon jeden z tvych pubertalnich pratel by se tomu co si napsal zasmal? Pochybuju

0 0
možnosti
LK

Phantom2005

25. 11. 2010 9:34
Já používám ...

... na pizzu jeho recept z pořadu, ve kterém připravoval ještě slanou bábovku. Na půl kila hladké mouky dám půl kostky droždí, 1-2 lžičky soli (já radši méně slanou, rodina slanější :-/), cca 150ml vlažné vody a 2 lžíce olivového oleje. Zpracovávám hnětačem, pokud je potřeba, tak přidávám vodu po lžících. Těsto musí být hodně tuhé, skoro "gumové".

Ten dvanáctihodinový odpočinek je potom pro těsto klíčový, i v chladu pěkně prokyne a proleží se. Z půl kila mouky jsou dvě pizzy (dva plechy), jedna pizza pro dva.

V zásadě mi stačí maximálně 30 minut k večeru na přípravu těsta a druhý den před polednem těsto přetvaruji na placky a peču. Trouba plyn, předehřátá na 180°, doba pečení do 20ti minut.

0 0
možnosti
C

culka

25. 11. 2010 8:49
Že je Ital,

ještě neznamená, že musí mluvit v holých větách... a dneska se kuchařky obecně píší tak, aby bavily a přitahovaly! A smažená strouhanka - tuším pangrattato - je autentická a celkem rozšířená ingredience. Ne všichni Češi považují "italskou" kuchyni servírovanou v místních podnicích za pravou. Tak nás neurážejte.

0 0
možnosti