Diskuze
Svíčková podle Kuchařky pro dceru nadchla geniální jednoduchostí
Děkujeme za pochopení.
JPAG
Hnus
Tak jsem to vyzkoušel. Kližka, dle receptu 6 hodin na 100st.. Kupodivu zelenina celkem tvrdá a pěkně nasmrádlá tukem z klížky. Po rozmixování hrudky, tak cedník a jedu. Celkově to smrdí vývarem, chuťově to omáčku k svíčkové nepřipomíná ani omylem.
Za pokus to stálo, už jsem dvě kila pro... i hůře a postít se na nový rok taky není špatné.
Takže pokud nejsem idiot já a nějak jsem to nepoondil, tak ten recept není úplně košér a moc ho nedoporučuji.
S pozdravem Pagáč Jaromír
opportunity
Re: Hnus
Proč to děláš? Copak nevíš, že zdejší redaktorky vidí kuchyň jenom v časopise o stylu v bydlení?
Ludmila P
Vařit a vařit ...
Myslím si, že umím vařit celkem dobře, ale nikdy bych si netroufla napsat, že svíčková je jednoduché jídlo. Na druhou stranu skoro každé jídlo se dá dělat buď poctivě, nebo šizeně. Uvedený recept je šizená varianta, ale ruku na srdce: pro začínající kuchařku je to povzbuzení, aby si vyzkoušela něco normálně uvařit a nejen ohřívat balená jídla v mikrovlnce. Třeba se časem začne zajímat, jak se to dá udělat lépe.
opportunity
Re: Vařit a vařit ...
Svíčková je jednoduchá pro někoho, kdo ji vaří roky. Za ta léta, co vařím (svíčkovou tak co 2 měsíce, přece jenom běžně vařím lehká jídla), mi už složitá fakt nepřipadá.
Moustache
klizka
Klizka patri do gulase, do svickove patri z logiky veci svickova. V tomto pripade se nejdena o svickovou, ale o klizkovou. Kdyz budu delat svestkovy kolac a dam do nej misto svestek merunky, tak tomu taky nerikam svestkovy kolac...
Zůstaň nad věcí, baby
ježišmarja, co to je?
tak nedělám svíčkovou, nebo aspoň -nehraju si na vaření svířkový, když svíčkovou nemám, ne!
A né že machruju, jak je svíčková simply jídlo, když pak prdnu kus kližky do hrnce k zelenině a podusim to! To si snad děláte srandu!!!
To na té fotce je svíčková ta možná z králika, ty vado :-))
HRŮŮZA!!
ty kližky :-O To i jáá-jako takový amatérský kuchtík poznám svíčkovou od kližky. to je hodně blbej vtip, tohleto
AVyellow
??
Presne o takovych mluvi Pohlreich i Vanek, tihle radoby "kuchari" kazi ceskou kuchyni, ktera je vyborna.. ale kazdej vi, ze svickova z mrazeny zeleniny a z klizky neni svickova, ale obycejnej, hospodskej blaf.... Ten clanek me tak vytocil! A zkazil chut k jidlu....
AVyellow
klizka na smetane zni spravny nazev
Co to je za blbost? klizku?? fuuuj, to bych v zivote nepozrela... a ne nadarmo se ten pokrm jmenuje SVICKOVA na smetane..... Boze, dalsi Babica v sukni vydal kucharku a bude se tady ohanet kucharskym "umem"..... Hnus!
dogi1
Tak si myslím,
že se tady vyskytla velká přehršel chytráků. Byť se kolem plotny točím už cca 25 let, tak si myslím, že každý recept, který přivede nové lidi k tomuto veskrze bohulibému koníčku, je dobrý. Já osobně třeba dělám celou řadu gulášů, ale čas od času si střihnu gulášek z jednoho hrnce, kde se vrazí vše do kupy, zakryje alobalem a dvě hoďky si toho nevšimnete. A ještě k té svíčkové z pravé svíčkové, jak tu leckdo zmínil: Ono dělat jídlo z velmi kvalitních surovin umí každý Polreich. Vždy jsem ale obdivoval naše babičky, které dokázaly udělat z ničeho dobrůtku. V tom je to pravé umění. A ten zveřejněný recept na svíčkovou je právě o tom. A pokud to někdo nezkusí, tak nechápu, jak jiného může označit za barbara.
Cikánek
Re: Brrr
A proč ? Schválně to někdy zkuste ! Taky zeleninu mixuji. Zůstane tam veškerá vláknina oproti tomu, když zeleninu pasírujeme přes síto. A ta kližka ? Proč ne. Je to velmi dobré maso, šťavnaté a rychle změkne. Když prošpikuji hovězí kýtu špekem, tak je to podobné jako vámi opovrhovaná kližka.
Esolopa
Kupované knedlíky
to je barbarství, hloupost a lenost. Na to se nedá ani koukat natož to jíst.
Cikánek
Re: Kupované knedlíky
Souhlasím ! Asi 80 % kupovaných knedlíků je téměř nepoživatelných ! Hlavně jsou velice ošizené - poměr 1 vajíčko na 5 kilo mouky....!!! A vesměs je výrobci uměle dobarvují... FUJ !
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie
Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!