- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Kdokoli, kdo má přístup do sofistikovaných chemických laboratoří, může složení coly získat, ale nikdo nemůže svůj výrobek colou nazývat. To může jen společnost Coca-Cola," řekl serveru twincities.com analytik přes nápoje John Sicher.
ale pokud by příprava nebyla nějak složitá ,tak by jim značka nebyla nic platná
nekde jsem cetl, ze Coca-cola primo zakazovala nalevat colu s ledem dohromady, a pry to zmenial az smlouva s Mekacem. Nevite o tom neco?
Je to úplně jedno. Dnešní Cola Cola nemá s tou původní nic společnýho, receptura se postupně obměňuje podle nároků spotřebitelů (nic tajemnýho: poptávka–nabídka). Komu chutná ta dnešní sirupová náhražka, po tý původní by se nejspíš poblil. CC v šedesátejch letech bejvala ve srovnání s tou dnešní opravdu osvěžující, ve srovnání s ní je ta současná jen hodně přiškrcenej přeslazenej odvar.
Pokud se jedná přímo o recept na nápoj tak to znamená že na 1l připadá pouze cca 80g cukru a 2800mg kofeinu!!? Koncentrace 28g kofeinu na 10litrů nápoje je obrovská. Za to cukru je velmi málo, pokud tam není chyba...
Mas spatne jednotky vse je uvedeno v mililitrech roztoku i ten kofein, koncentrace enni znama.
Reklama ano, ale když tuhle kyselinu nepiju tak mě to stejně nechává chladným jako coke z chlaďáku :-)
Tyhle "úniky informací" zařizují v dnešní době většinou samotné firmy, resp. jejich reklamní agentury. Je to vynikající PR - o Coca Cole se hned píše všude na světě - a zadarmo. Jakmile je nějaký recept "tajný", okamžitě to evokuje, že je zároveň jedinečný, vynikající. Je to rozhodně účinnější reklama než ta klasická televizní, která v celosvětovém nasazení vyjde na stovky milionů.
Presne, tohle je nejlepsi reklama jakou jsem za posledni dobu videl, i ta ceska manazerka to potvrzuje svou vypovedi..
Když už mám špinit kuchyň, tak ať se to dá aspoň pít.
Hmmno, znám jeden ucházející... Do lahve od okurek nalij tři litry vodky, přidej rovnou čajovou lžičku sušeného pelyňku (v lékárně jej mají), šest lžic obyčejné Alpy, z 200 gramů cukru udělej černý karamel (ne světlý nebo jen hnědý, nápoj by pak byl sladký) a ten dokud teče nalij do macerátu. Louhuj týden při pokojové teplotě, občas zamíchej, aby se rozpustil všechen karamel. Po zcezení a vychlazení rozdíl nepoznáš, dělám si takhle fernet leta.
Už několik let mě zajímá, jak je možné, že recept na Coca Colu není známý. Připravujeme replikaci dinosaurů a tohle zkopírovat nejde? Prostě nějakou analýzou vemu vzorek tý koly a zjistím že jsou v ní molekuly vody, látka viděná ve vanilce, x procent kofeinu. Cožpak nejde ze vzorku rozpoznat z čeho se skládá? Dobře, to pak není přímo recept, ale replikovat se to dá, ne?
No, jak je vidět, tak asi ne Myslím, že přístroj ti asi řekne, že v tom je extrakt z nějakých citrusů, a možná dokonce i zjistí, že je tam něco z pomeranče, citronu a limetky. Nejspíš už ale nedokáže říci, v jaké formě a množství se jednotlivé látky do směsi dávají, což má samozřejmě na výslednou chuť zásadní vliv.
Jednou za rok na dovolené s rumem. Jinak je to přeslazené a normálně to pít nemůžu, protože se mi po tom lepí jazyk na patro.