- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ne nějakému Italovi dávát za obyčejný oběd s předkrmem 1400 Kč!
Já teda co se týče těch obědů mám v centru prahy vytipováno asi 6 restaurací, kam pravidelně chodím a za oběd dám vždycky v průměru tak 450 CZK a jsem celkem spokojenej. Akorát mě nebaví každý den dojíždět z předměstí prahy do centra jen kvůli obědu. Ale zase na okrajích prahy jsou restaurace tragické i když za menu chtěj jen 100 CZK v průměru, ale prostě se tam nenajíte.
typu "jitrnice, kterou svět neviděl". tedy mastný prázdný talíř
Ti lidé jsou fakt hloupí.Za málo peněz chtějí hodně muziky.Pan Pohlreich to chce opačně.Chytrák!
predstavitel spolecnosti ktera svou rozezranosti pomalu ale jiste zanika...
Miluji kdyz nekdo pyskuje ze nesdilim jeho konicek. Jidlo slouzi pro dodani zivin telu. To ze si z toho lide jako Pohlreich udelali konicek, respektuji, ale oni musi respektovat ze ja jejich konicky nesdilim a ne buzerovat lidi za to ze nejedi co by si oni predstavovali.
Kde ten výzkum dělali?
Já i všichni moji známí si za kvalitu rádi připlatíme. Když je oběd opravdu dobrý, dám za něj rád klidne i 100 - 150 korun!
To je pěkné, ale pro většinu národa s těmi platy které jsou v republice jsou 3-4 tisíce měsíčně na jídlo na celý den, ne jen na obědy, takže menu za 60kaček už je pro některé na hranici co jsou ochotní zaplatit. Pro mě takřka taky, sice si občas zajdu do restaurace pochutnat a nechám tam za jídlo i 300, ale to je vyjímečně.
Všichni ti co potřebují buřty za pět devadesát tady úplně zkazili trh. Někdo kdo by si pak třeba chtěl koupit špekáčky vyrobené z masa má prostě smůlu, protože supermarkety pochopitelně chtějí vydělávat a tak dělají tu lacinou břečku, kterou si lidi typu "co je mi po kvalitě, hlavně ať je toho hodně" žádají Jódový test pak nepřežije žádná, vůbec žádná uzenina ze supermarketu
Stačí nenakupovat uzeniny v supermarketu, ale u řezníka. Těch dobrých není málo.
.
Lidi, kteří dávají přednost ceně před vlastním zdravím, také nechápu.
"Problém České republiky je ten, že je levná pro turisty a drahá pro Čechy, takže na to jídlo jakoby nezbývá."
Ona ta svíčková za 180 pro celou rodinu bohužel není pro každýho. To "jakoby" bohužel není úplně k věci, když máte rodinu, hypotéku a děti.
Panu Pohlreichovi hodně úspěchů.
No problem, tak si tu svíčkovou uvaří doma.
V USA je jídlo levné, i když suroviny stojí výrazně méně než jídlo už hotové. V Německu je jídlo dražší než u nás, ale porce tam mají daleko větší. Kvalita je taky výše.
Pokud někdo má běžný plat, u většiny lidí nějakých 20 tis. brutto, tak takové lidi dosti zajímá, kolik je měsíčně obědy stojí. O požitek jim jde asi taky, ale hlavně se chtějí najíst (nasytit) a chtějí mít peníze i na jiné věci, např. nájem, cestu do práce atd. Pokud v jídelně typu Eurest za jídlo bez polévky, kompotu, nápoje atd. dám 80-90 Kč, nepřijde mi to vůbec málo. Kvalita nic moc, velikost porcí podobně. Ale dávat za oběd 150-200 denně se mi vážně nechce (tj. za obědy projíst až 4 tisíce za měsíc). Dosti lidí by si to ani nemohlo dovolit, část lidí ano, ale i tak by to byl velký výdaj.
Naopak znám dosti lidí (vč. lidí placených nějakých 40 tis. brutto za měsíc), co si místo teplého oběda koupí nějaké potraviny v samoobsluze a toto snědí.
Pohlreich jistě vařit umí, ale na každodenní stravování je drahý.
Ale ono kvalitní, tj. nehumosoidní jídlo nemusí být super drahé. Znám restaurace, kde si za 120 korun opravdu pochutnám, a vůbec mi nevadí, že jde o relativně "obyčejné" jídlo, kde pokrm již na první pohled vypadá čerstvě a lákavě. A taky znám podniky, kde za dvojnásobek ceny dostanu cosi naprosto sterilního, "nezábavného", ze zmrazených nebo konzervovaných surovin apod. Ne že by to bylo třeba vyloženě hnusné, ale "nemá to ksicht". Co se týče velikosti porcí, mám spíš pocit, že bývají - zejména v těch druhých případech - přehnaně velké; a to nejsem žádná praštěná dietářka.
...koukám,že Pohlreicha tady málokdo pochopil, většina si ho spojuje s luxusem, drahým jídlem typu "prd na talíři za dva litry". Ale tak to přece vůbec není. Najděte si jeho pořady na netu a pak se vyjadřujte. Opakovaně mě fascinuje zaliba mnohých diskutujících vyjadřovat se k věcem o kterých nevědí vůbec nic. Nehodnotím Pohlreicha jako člověka, ale jako odborníka na svůj obor.....