- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. pekne trefny prispevok z chuti som sa zasmial , nic proti autorke ale musi byt sranda s nou ked este do clanku napise ze jej kolegovia vraveli ze nejedz este bude
Asi před rokem jsem měla možnost poobědvat v Alcronu při příležitosti obchodních jednání, kterých jsem se účastnila a která se konala právě v zasedačkách hotelu. Speciální menu bylo pro účastníky připravováno právě panem Paulusem. Krom toho, že v zasedačkách, kde jsme i jedli, bylo poměrně horko (což chuti k jídlu moc nepřidalo), mě jídlo dost zklamalo. Ne, že by bylo špatné, ale bylo takové nijaké a zajímavé na něm byly snad jen honosné názvy dlouhé na 4 řádky. Coq au vin (kohout na víně) byl pak zklamání největší, by docela tuhý, z vinné omáčky víno cítit rozhodně nebylo a celkově bylo v jídle málo zeleniny. Např. jídelní lítek avizoval v předkrmu cherry rajčátka, ve skutečnosti jsem ale dostala cherry rajčátko (JEDNO!!!), jen rozkrojené napůl.
A přestože byl oběd 4chodový, byly porce tak malé, že 90 procent účastníků se půl hodiny po něm motalo kolem stolků s malým občerstvením (a nebyli to jen češi, ale hlavně zahraniční kolegové) protože měli hlad.
Od té doby se musím smát, kdykoliv si přečtu něco o tom, jak luxusního jídla stačí mít na talíři tři kouštíčky a stejně se budete rozplývat blahem. Já jsem se teda nerozplývala. Kdybych si to jídlo platila sama, asi bych toho dost litovala, tím spíš, že cena menu byla přes 1000 korun. Upřímně bych za to byla ochotná zaplatit max. 250 kč.
Tohle byla jen další z věcí, o které by se dalo říct navch huj a uvnitř...no ne přímo fuj, ale spíš nic moc. Nebo za hodně peněz málo muziky. Po mamčině obyč. kuřeti s rýží chrochtám blahem mnohem víc.
Nevím, z článku jsem se nic moc nedověděl, teda až na to, že je to drahé, zabořené v koberci a budu se chtít vyspat s šéfkuchařem a můžu tam zadáčo chlemtat víno. K tomu nějaké sypání ingrediencí do pánve (čehož se týká snad jediná reálná rada v článku). Trochu mi to přípomíná reporty z metalových akcí, které se taky často zvrhnou v ´kdo se s kým ožral, poblil a vyspal a "děkuji všem organizátorům, bylo to super, příští rok zas'', hlavně že nám někdo zaplatil lupen/dostali sme ho zadáčo).
dělají. Šetřete, za takový peníze si kupte Kobe nebo Wagyi hovězí. Bez kvalitní suroviny neudělá ani mišelínský kuchař nic a v tom je ten problém!!!
Fakt? Kolik jste jich dělal a jak? A taky z čeho?
Jeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné.
A ještě, že na večeři měla škeble a potom mušle.
to mě pobavilo, že prý několik hodin hltala víno, to musel tu akci pak někdo natáčet, aby byla schopná napsat oněm článek???
Jestli je zrovna fakt, že je všechno nakrájené v mističkách plus a výhoda..To by pak mohl být kurz nahrnování ingrediencí do pánve..
A to byste jako chtela kurs krajeni zeleniny nebo co?
aby paní redaktorce napříště zaplatila raději kurzy českého jazyka pro začátečníky. Bude to ku prospěchu všem. Díky.