- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
bramborový pečivo naopak koupím velmi snadno v pekárně na rohu. A brambory se do těsta dávaj běžně. Nebo strouhaný jabko. Ale jinak dobrý, no.
a jsou vynikající, pekl jsem v trubě na 180° po dobu 45 minut. V článku je zřejmě chybně uveden údaj pečte 15 minut. Za 15 minut se nic neupeče.
přesně tak - aby se upekly za 15 minut tak by nesměly být větší než pingpongový míček... pak by to v horkovzdušné troubě možná vyšlo...
proč v receptu chybí většina podstatných údajů? Jak dlouho a při jaké teplotě nechat vzejít kvásek?
Teplota trouby je dost zásadní ůdaj, pod pojmem střední si každý představí něco jiného. Přibližná délka kynutí, nebo kolikrát má těsto zvětšit svůj objem, při hlavním kynutí? Dokynutí dalamánků po dotvarování, chvilka je pro vás 5, 10, 20 nebo 30 minut...!? Takže to dopadlo, že jsem pekl 20min na 200°C a jsou nedopečené, divné...
Tohle vypadá moc dobře a určitě to velmi brzy vyzkouším. Hnětení nechám na domácí pekárně (a možná budu tak líný, že to v ní upeču jako chleba).
to pak neni ono... jako chleba to bude moc velke... podle me je kouzlo v tom ze to je male... :) ale jinak pekarna na hneteni je dobrej napad.. asi to taky tak udelam...
jiste vedi, ze toto jsou nejake babicovy dalamanky. protoze jedine prave a povolene dalamanky se smi delat uplne jinak.