Diskuze

Nadýchané dalamánky z bramborového těsta. Takovou dobrotu nekoupíte

Tajemství domácích dalamánků, které jsou oproti kupovaným uvnitř mechovější a nadýchanější, spočívá v použití žitné mouky, ke které přidáte jemně nastrouhaný vařený brambor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Antonín, topič

2. 6. 2011 15:04
Mno,

bramborový pečivo naopak koupím velmi snadno v pekárně na rohu. A brambory se do těsta dávaj běžně. Nebo strouhaný jabko. Ale jinak dobrý, no.

0 0
možnosti

pespegi

30. 5. 2011 6:43
Já jsem taky dopekl

a jsou vynikající, pekl jsem v trubě na 180° po dobu 45 minut. V článku je zřejmě chybně uveden údaj pečte 15 minut. Za 15 minut se nic neupeče.;-)

0 0
možnosti

biggles

30. 5. 2011 18:44
Re: Já jsem taky dopekl

přesně tak - aby se upekly za 15 minut tak by nesměly být větší než pingpongový míček... pak by to v horkovzdušné troubě možná vyšlo...

0 0
možnosti

bumelak

29. 5. 2011 16:27
tak jsem dopekl...

proč v receptu chybí většina podstatných údajů? Jak dlouho a při jaké teplotě nechat vzejít kvásek?

Teplota trouby je dost zásadní ůdaj, pod pojmem střední si každý představí něco jiného. Přibližná délka kynutí, nebo kolikrát má těsto zvětšit svůj objem, při hlavním kynutí? Dokynutí dalamánků po dotvarování, chvilka je pro vás 5, 10, 20 nebo 30 minut...!? Takže to dopadlo, že jsem pekl 20min na 200°C a jsou nedopečené, divné...Rv

0 0
možnosti

venca68

25. 5. 2011 8:18
malý dotaz

A jaká je v té středně vyhřáté troubě teplota?

0 0
možnosti

clowek

25. 5. 2011 8:34
Re: malý dotaz

prave na to jsem se chtel taky zeptat... :)

0 0
možnosti

Lanolin

25. 5. 2011 7:58
já neslintám, já přímo teču

Tohle vypadá moc dobře a určitě to velmi brzy vyzkouším. Hnětení nechám na domácí pekárně (a možná budu tak líný, že to v ní upeču jako chleba).

0 0
možnosti

clowek

25. 5. 2011 8:36
Re: já neslintám, já přímo teču

to pak neni ono... jako chleba to bude moc velke... podle me je kouzlo v tom ze to je male... :) ale jinak pekarna na hneteni je dobrej napad.. asi to taky tak udelam...

0 0
možnosti

ctyriprouzky

25. 5. 2011 0:48
pohlreich a fanousci tohoto guru

jiste vedi, ze toto jsou nejake babicovy dalamanky. protoze jedine prave a povolene dalamanky se smi delat uplne jinak.

0 0
možnosti