Diskuze
Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík
Děkujeme za pochopení.
Perucini
Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!
opportunity
Re: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
taky si říkám - žádný objev.
Shumway
nepodlévat
anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky
Santa1
Vyzkoušeno
a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.
opportunity
Re: Vyzkoušeno
Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?
strasenka
jen samotná kachna
kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to??
matysek-k
teda nevím
ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.
dolch
Re: teda nevím
Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.
JeDicz
*
Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.
Miri
Re: *
právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.
username
2 postupy
mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).
Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).
P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc
username
Re: 2 postupy
jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog
Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...