Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Pět kroků, jak si udělat steak doma a nemít z něj podrážku

Kvalitní maso, pepř a sůl, rychlé restování a pak pomalé grilování, nebo dokonce dopékání v troubě. Takové je tajemství přípravy dobrého steaku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

slafkins

1. 9. 2011 5:16
Jen si dejte

Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.

0 0
možnosti
FD

FastDriver

29. 8. 2011 15:38
Ten doporučený postup

mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

30. 8. 2011 18:52
Re: Ten doporučený postup

Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.

0 0
možnosti
MK

alandelon

27. 8. 2011 21:39
Jihoamerické maso

Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za  700+/kg

0 0
možnosti
AK

wrah

28. 8. 2011 7:28
Re: Jihoamerické maso

Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)

2 0
možnosti
P

Pundit

27. 8. 2011 12:02
Na steak vás přejde chuť,

až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...

0 0
možnosti
H

hugomárapokutář

27. 8. 2011 14:55
Re: Na steak vás přejde chuť,

Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!;-)

0 0
možnosti
W

weizenkleie1

27. 8. 2011 10:47
No ty krabe, tak to je drzost....

proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....8-o

0 0
možnosti
PB

Korektní Želva

27. 8. 2011 10:52
Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě. R^

Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.

5 0
možnosti
DH

davidh2002volnycz

27. 8. 2011 9:19
hlavně že to není reklama!

Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."

0 0
možnosti
H

hugomárapokutář

27. 8. 2011 15:01
Re: hlavně že to není reklama!

A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska??

0 0
možnosti
L

lipop

27. 8. 2011 9:03
Kvalitní maso

Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/

Mám to odzkoušené a nemá to chybu.R^

0 0
možnosti
N

Nikoloki

27. 8. 2011 9:47
Re: Kvalitní maso

Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. ;-) 

No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí. :-P

0 0
možnosti

O.Sindler

27. 8. 2011 7:55
hlavne nepredelat

Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak  asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.

0 0
možnosti
N

Nikoloki

27. 8. 2011 7:50
V Makru? Jak?

Rady ke koupi masa v Makru mi jsou starou belu platné. Nebo je snad podle vás každý člověk podnikatelem s možností nákupu v makru?

0 0
možnosti
MR

Mončí2

27. 8. 2011 7:02
Po přečtení článku

se musím zeptat,opravdu není rozdíl mezi pečením a grilováním?Nejsrřívě maso peču,pak nechám odpočinout a opět griluji?Ale třeba jsem blond víc než jsem si myslela............;-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!