Diskuze
VIDEO: Pohlreich ukazuje, jak se ve stravování dělají peníze
Děkujeme za pochopení.
Prophet
Ostýchají se nechat si zaplatit...
Ale ne. Ale jo. Ale ne. Ale jo. Ale no ták. Ne ne ne ne. Ale jó, vemsi. E é. Jo ó. E e. Taky tady máš korunku za tatínka, tady desetikorunku za maminku, tady dvacetikorunku za strýčka, tady padesátikorunku za dcerušku, jo? E e. Nechci peníze. Najez se, kolik chceš, já nechci peníze a ne a ne a ne. E e.
Prophet
Re: Ostýchají se nechat si zaplatit...
Mě by jen zajímalo, kde toho Pohlreicha vyhrabali a co je k tomu vedlo. Má nějaké manažerské vzdělání?
sámvelkýmao
no
bejvala v roce 1975 jedna hospoda, kde nebylo, než teplá sekaná s křenem,hořčicí a rohlíkem.desítka pívo a rum, červená limonáda, startky, marsky a klejky.jo a tatranky. tý sekačky tam prodali 150 kilo denně, jako študáci jsme tam chodili na gábl 3x týdně,taky proto, že nám tam pivo s rumem nalili bez problémů. a hospodskej byl jeden z nejprachatějších hospodskejch ve městě.
misaviki
.
Včera jsem to viděla a docela mě zarazilo, že si podnikající lidé každý měsíc nepočítají, zda a kolik jim to nese. To musí přijet Pohlreich a říct jim to. Myslím, že té hospodě, co byla v TV včera, moc nepomohl. Pokud jim ubyli lidé kvůli 8 Kč zdražení na obědech, co potom, pokud zdražili běžnou nabídku. Přišlo mi, že skladba hostů spíše očekávala levná jídla (což je otázka, zdali jde nabídnout levně dobré a kvalitní jídlo). Bohužel mám celkově pocit, že doba hospodám nepřeje. Znám restaurace, kde parádně vaří, je to tam hezké, ale jsou před krachem - jejich ceny si lidé nemohou dovolit nebo nechtějí (vyhodit za oběd pro rodinu 1500 - 2000 není jen tak), kdyby zlevnili, přilákají lidi ale nevydělají. Tak zbývá jen vařit hnus a točit 10; osobně si myslím, že to je to, co hodně čechů chce, bývalé IV se vším všudy.
sámvelkýmao
Re: .
velké režie, to je to. a začíná to leckde majitelem, kerej než by něco dělal sám, zaměstnává lidi, případně je platí načerno. nájem a provozní výdaje bývaj zničující..........
paličččč
...
To se vážně najdou exoti, kterým připadá divné, že na svíčkovou v hospodě nestačí jedna 60Kč žebračenka? To se v týhle zemi už všichi zbláznili?
hrcprcsalala2
Re: ...
Tak ona je svíčková a svíčková. To, co jako svíčkovou servírujou v některých restauracích (ne-li ve většině ) je opravdu leda tak za těch 60 Kč, pokud vůbec. Podrážkové maso, plastové knedlíky a hnědá omáčka, co zeleninu neviděla. A abych nezapomněl, tak k tomu okoralý citron s cákancem rostlinné šlehačky s intenzivní vanilinovou příchutí a na tom trochu nějaké marmelády. Ale holt lidi to tak asi chtějí a jsou spokojení.
kybl
Schwarzwaldská šunka
Vcera tedy perlil jak ten cisnik tak Pohlreich s kucharem.Ze slaniny se nam vyklubala podle Pohlreicha parmska sunka pak to potvrdil kuchar a na konec to byla Schwarzwaldská šunka z Lidlu.
Don_Alex
Re: Schwarzwaldská šunka
parmska a schwarzwaldska sunka jsou si dosti podobne, takze pokud je to prohnane pres panev, tak se to tezko rozezna, ta z lidlu je v pohode, není to jako od malovýrobce, ale je jedna z lepsich, co muzes sehnat v nasich obchodech....
papazian
Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!
Kuchař je slušně upozorní na nesmysly, díky tomu je vyhozen. Pak ať zhyne i taková hospoda! Nejenom, že majitelé jsou blbci, ale ani neumí počítat. Co tady vlastně umí? Krást? Kdo jim dal peníze na toto podnikání? Rodiče nevěsty jako svatební dar či věno? Hrůza, kdo u nám může mít hospodu! Proč vůbec studovat?
Linde CZ
Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!
A co ty? Kolik stastnych lidi zamestnavas? Staci priblizne...
MillhouseCapital
Cafe Imperiál a Divinis
..nepatří ani do TOP-20 nejlepších pražských restaurací. Jistě to co dělá je pro českou gastronomii užitečné, ale žádný pán bůh to také není. Už ten sprostý plešoun malínko leze na nervy.
DrZoidberg S.R.O
Re: Cafe Imperiál a Divinis
tak to si dovolim nesouhlasit. Divinis neznám, ale Imperial se do top 20 vejde. Neni to žádná hvězda mezi prvníma pěti, ale do dvacítky se vejde hravě. Zas tak moc jich lepších nejni
DrZoidberg S.R.O
Babica
Chtělo by to už zas nějaký rozhovor s BabicouPod článkama o něm vštšinou bývají nejlepší diskuse
Duke._.Nukem
no,
to je poltrgaist trosku vedle.Pokud usoudim,ze v bagete je houby s octem a ne to co tam ma byt a nebo zjistim,ze me v restaraci sidi na porci,tak jak bagete,tak retauraci udelam papaa....
Romantický Kanec
Ta diskuse o kofole dole je výživná...:-)))
Léta jsem měl hospodu a bylo to tam zhruba takto...:
Marže - jídlo 100%, pivo 20%, alko 100%, nealko 300%, káva 400%, cigarety 10%, blbůstky 20%... Průměrná marže cca 50%, to znamená jedna třetina tržby jako hrubý zisk. Náklady na provoz 80% hrubého zisku, takže zbývá 20% hrubého zisku, jako odměna za mé podnikatelské riziko:-).
Jinak řečeno, 30 000,- Kč při průměrné denní tržbě 15 000,- Kč.
To vše za cenu toho, že jsem dovolenou nepoznal a byl v hospodě jako pes u boudy.... No ale díky nealku a kávě již dnes provozovat pohostinství nemusím a leštím doma svůj BMW autopark... že?:-))))
Romantický Kanec
Re: Ta diskuse o kofole dole je výživná...:-)))
Ještě bych snad chtěl dodat, že z těch mých 30 000,- měsíčně, jsem jako každý slušný člověk platil daně, zdravotní a sociální.
V důsledku to znamená, že každý z vás, kdo si u mne dal kofolu, přispěl na důchodce a začlenění různých klaunů do společnosti zhruba 20ti haléři z jednoho nápoje.:-))))
Já bych vám i těch 20 haléřů rád slevil, ale jistě chápete, že to nešlo....
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...