Diskuze

Kurz kávy je účinná sebeobrana proti nechutné žbrundě z kavárny

Jak má vypadat a chutnat dobré espreso a jak správně připravit kapučíno se můžete naučit na kávovém kurzu. Absolvovali jsme lekce mistryně republiky Petry Veselé
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

ricpic3

26. 11. 2011 22:36
Je to kafe

k čemu tolik keců kolem? ;-D

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 11. 2011 23:26
to má být reklama na ten kurz?

chybí už jenom telefonní číslo kde se objednat.

autor by měl napsat alespon trošku o tom, co se naučil a podělit se s nami o tipy. škoda. myslela jsem, že se dozvím něco nového. Članěk úplně o ničem.Rv

1 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 11. 2011 23:24
to má být reklama na ten kury

0 0
možnosti
CC

Clip99

22. 11. 2011 11:07
Dolce Gusto

Docela zajímavý článek, možná málo detailní. Zajímala by mne jedna věc, pokud by mohla případně odpovědět ona odbornice: Jak je to s kávovými kapslemi pro kávovary typu Dolce Gusto, Nespresso a podobné? Sám používám právě Dolce Gusto a výsledek je tak napůl... Espresso ujde, ale kapučino je vyrobené ze sypkého mléka v kapsli. Sice se napění, ale chuťově nic moc. Přístroj protlačuje vodu silou 15 barů - je to hodně, nebo málo?

0 0
možnosti
N

numo

22. 11. 2011 23:03
Re: Dolce Gusto

Espresso sa zvykne robit tlakom okolo 9 bar. 15 bar byva tlak pumpy a niekde je tam redukcny ventil, ktory pusti ku kave tych 9 a zvysok hadickou dookola. Takze toto je standardna hodnota.

 

Co sa tyka kapsli nemozem sluzit. O Dolce Gusto neviem nic. Na Nespresso som pocul celkom chvalu, ale sam som neskusal.

0 0
možnosti
KN

Trupman

21. 11. 2011 23:34
Nejlepší kafe...

...má stejně Jimmy, protože si ho kupuje sám a nekupuje mu ho Bonnie. ;-D

0 0
možnosti
PN

Pietro69

21. 11. 2011 18:58
***

Vařím si instatní s hodně mlíkem a chutná mi. Po přečtení článku si připadám měněcenný. Prosím o tip na dobrého psychologa. Děkuji.

0 0
možnosti
ECG

Ernesto Che Guevara

21. 11. 2011 19:26
Re: ***

;-D;-D;-D

Nevím jak ostatní ale já jsem se po tomhle s chutí smál =))) Pobavilo mě to fakt dobrý =))

0 0
možnosti
JN

roedor

21. 11. 2011 10:13
Hm, žádný kurz jsem neabsolvovala a stejně se většinou bojím

kafe objednat. Zmlsala jsem se sama:-)

0 0
možnosti
UH

useknutahlava

21. 11. 2011 10:08
je to hnus

když jsem pil kofein, tak jsem ho musel pít, abych vůbec mohl začít normálně fungovat.

teď když kofein nepiju, můžu normálně fungovat bez kávy, navíc celý den a bez nástupu únavy, kterou bych musel zahánět dalším kofeinem.

kofein je odporná návyková droga a už nikdy se nechci toho jedu dotknout.

0 0
možnosti
LHV

Lord Havelock Vetinari

21. 11. 2011 0:08
Do kávy

si dávám cukr, jen pokud je vyloženě hnusná- a i tak dám max. půl lžičky, jakože já sám si neudělám hnusnou nikdy a snad ta moje nepřijde špatná ani někomu jinému. Poslední dobou mně nejde ani tak o chuť, ale o fyziologické výsledky užití kávy coby jakéhosi pracovního nástroje. Takže pokud nenakopne nebo je tzv. urologická, nechám tu krabičku v ateliéru na polici, však oni ji spolužáci dřív nebo později spotřebujou.

0 0
možnosti
LG

l.g

21. 11. 2011 10:45
Re: Do kávy

Souhlasím. Taky sladím jen hnusnou kávu. Mimo domov je to ale asi tak v polovině případů. Pokud ale kávu pijete jen kvůli jejímu povzbuzujícímu účinku, pak vás upozorňuji, že daleko lepších výsledků dosahnete s čajem.

0 0
možnosti
TT

žepré

20. 11. 2011 23:46
Pokud má byt káva dobrá,

musí se připravit z lístků tak, aby dosáhla barvu ze zelené stupnice...

0 0
možnosti
HD

opportunity

24. 11. 2011 19:40
Re: Pokud má byt káva dobrá,

???

0 0
možnosti