Diskuze

Pekař peče chleba podle staré receptury, v Praze je na něj fronta

Pekař Zdeněk Vondřich ze Mšena peče chleba v klasické parní peci. Prodává ho nejen na Mělnicku, ale vozí ho i do pražské holešovické tržnice, kde na něj stávají už od rána fronty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

firecracker

7. 3. 2012 11:41
Kde

neví náhodou někdo kdy a kde se ten pán v té Holešovické tržnici vyskytuje ?

0 0
možnosti

protiodborář

30. 1. 2012 1:00
Já jsem spokojený

Na trhu a i v tom Kauflandu najdete dobré potraviny,ale člověk musí umět číst a také má smysly,jako jsou zrak,čich,chuť  sluch a hmat!Uzenin je také výběr,jaký nebýval a masa taktéž!Když je peněz míň nesmí se bát trochu zapracovat!;-D

1 0
možnosti

kalajka

26. 1. 2012 14:29
pečivo

My si nekupujeme žádné pečivo. Minimálně každý druhý den si pečeme sami čerstvé housky u kterých mám jistotu že jsou opravdu celozrnné. Meleme si i svou mouku, kterou kombinujeme s kupovanou. Časově celá výroba našeho pečiva není náročná ( těsto, pečení a kynutí asi tak 3h, ale ve většině času nemusíte nic dělat). Celkově s kvalitou potravin nemáme problém jelikož jsme vegetariáni a tak extrémně nekvalitní masné výrobky jdou mimo nás. Navíc za dobrý sýr si jsem ochotna trochu připlatit ve specializované sýrárně (u nás v Ostravě jsou minimálně čtyři a tak si začínají i cenově konkurovat) jelikož  stačí kousek chuťově dobrého sýra než půl kila vodou nahoněného eidamu.  A v sezóně nám loni celou dobu dovážel  svou zeleninu pán z moravy  za úplně směšnou cenu a výbornou kvalitu (český poctivý česnek nám prodával za levnější cenu něž čínský).Myslím si tedy, že kdo chce jíst kvalitní potraviny za dobrou cenu tak má šanci. Chce to jenvše pořádně promyslet a věnovat tomu chvíli vlastního času.

0 0
možnosti

1000101111001110

28. 1. 2012 1:58
Re: pečivo

No on ale každý není na mateřské, že...

1 0
možnosti

Jiří Bakkal

16. 12. 2011 14:15
Reakce

Kupujem Mochovský....

0 0
možnosti

AJA158

15. 12. 2011 7:45
Chlebík

Rozhodně Kváskový chléb z pekárny Srní. Nejenže vyhrál cenu Chutná hezky jihočesky, ale jen naprostou jedničkou svou chutí. Prodáva tady v čb např. Terno.

0 0
možnosti

EMS

26. 1. 2012 8:01
Re: Chlebík

To mám ale daleko:-P.

0 0
možnosti

Bětka

12. 12. 2011 12:38
Potraviny

Taky dávám přednost pečivu z malých pekáren. Ale mám takový nápad-zavedla bych v prodejnách 2 regály. V jednom by byly "skutečné" potraviny. Ve druhém, s nápisem "Náhražky" by bylo to, co se nám běžně nabízí-škrob místo jogurtu, sbírky Éček, emulgátory,plastifikátory a jiné amarouny, sója místo svaloviny /obojí je od S,že/. Ať si každý vybere,co bude jíst. Ale strkat mi chemickou sloučeninu za cenu pravé potraviny,považuji za podvod.

1 0
možnosti

My.WinCleaner

12. 12. 2011 15:04
Re: Potraviny

Kdo neumí číst, ten to nepozná a kdo číst umí, může si vybrat i dneska. Nevidím v tom až takový problém. Lidi dovedou akorát nadávat co jim to prodávají, ale kdo se dívá na složení jogurtu a podle toho si vybírá? Složení je napsáno na obalu. Jiná věc je ta, že často by bylo nutné vzít hodně silnou lupu, aby člověk vyluštil, co se na obalu píše. Kdyby zboží s nahrážkami zůstalo neprodejné v regálech, bylo by to už něco jiného a výrobci by se museli podle toho zařídit. Ony ani ty emulgátory, ečka atd nejsou všechno jedy a škodliviny. Čím vám uškodí škrob, kyselina citronová nebo lecitin?

1 0
možnosti

anajjj

12. 12. 2011 0:25
Damy a panove,

jde o chleba, tak si ho ochutnejte, nez napisete sve rozumy...

Jestli je jeste tak vyborny, jako byl pred triceti (a vice) lety, tak opravdu stoji za to ho alespon zkusit. Jezdila jsem si pro nej kdysi na kole 5km, nez jsem se s nim vratila domu, tak jsem ho polovicku stacila snist jeste za tepla, i kdyz mi bylo jasne, ze dostanu doma vynadano. ... krasna vzpominka, nejlepsi chleba co jsem kdy jedla. (a ze jsem okusila mnoho chlebu v mnoha zemich...)

0 0
možnosti

EMS

26. 1. 2012 8:03
Re: Damy a panove,

Takže vzpomínka na chuť dětství než na chleba?

0 0
možnosti

mousehr

11. 12. 2011 22:16
Problém je taky

v tom, jakým způsobem umletou mouku používají. Dnešní válcové mlýny obilí nerozemelou, ale posekají, a tím zničí tolik důležitou vlákninu, která má vliv na trávení. Správně se má obilí mlít na kamených mlýnech, jako to dělali naši předci.

1 0
možnosti

Mispulda

10. 12. 2011 21:41
podstata věci je úplně někde jinde

Jestli peče ve staré peci je vcelku nepodstatné. Jestli podle staré receptury je také druhotné. Naznamená to, že nová receptura musí být špatná. Jde o to, zdali je výroba daného produktu "poctivá" či ne. Neboli zdali je do chleba přidáván starý rozemletý chléb. Zdali ingredience jsou nahrazovány levnějčími horšími náhražkami. atd. A to platí jak pro chléb, tak pro ostatní potraviny. Jsem pak za tuto kvalitu ochoten zaplatit vyšší částku. Pokud mi výrobce nějak dokáže, že je tím poctivím výrobcem, přeji jim jen to nejlepší a doufám, že budou přibývat.

4 0
možnosti

lipl

10. 12. 2011 22:25
Re: podstata věci je úplně někde jinde

Nemáte úplně pravdu, je opravdu rozdíl, jestli se peče v parničcce nebo v nějaké elektrické průběžce.

0 0
možnosti

ort

10. 12. 2011 17:32
.

A taky by mohli i uzenáři začít dělat uzeniny podle starých receptur, uzenin je sice velký výběr, ale nechutnají mi v podstatě žádné, kdysi šunka, nebo tzv.cikánská pečeně to byla mňamka, nebo turistický salám - za takové uzeniny bych byl rozhodně ochotný si připlatit. Potraviny si vybírám, ale nemám možnost objíždět statky a nakupovat přímo u zemědělců, jak někteří radí. V našem městě je jeden uzenář, který tady vlastní asi tři krámky s uzeninami ale ty také nejsou nijak chuťově dobré, taková dnešní klasika má to sice honosný název extra výběrová šunka ale mezi zuby cítím PVC jak u té nevýběrové. Dobrý chléb tady kdysi pekla malá pekárna ale časem se dost pokazili a mám dojem, že taky do chleba teď přidávají starý rozemletý chléb, protože teď mi chuťově připadá jako, já tomu říkám, starý v  novém. Ale jedno pozitivum to má, odnaučil jsem se konzumovat uzeniny.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

V belgické zoo lev zardousil lvici Mayu z Česka, měl se s ní původně pářit

14. března 2024  18:19

V zoologické zahradě Bellewaerde Park na západě Belgie lev Nestor zardousil lvici Mayu, která...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

18. března 2024

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nadšenec pro grilování nic nevyhodí. Co najde, přetvoří na gril nebo udírnu

16. března 2024

Dan Kordula je fanda grilování. A nejen to, většinu svých grilů, udíren a dalších prostředků k...

Hlasujte pro nejroztomilejší mazlíčky, vyhrají krmivo pro gurmány za 10 tisíc

1. března 2024,  aktualizováno  15.3 10:01

Rozběhlo se hlasování v březnové anketě, z níž vzejdou nejroztomilejší mazlíci měsíce a tři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Za socíku jsme hodně pletli i háčkovali. Abychom ušetřili a měli co na sebe

12. března 2024

Mnoho z nás si jistě ještě dnes vzpomene na dobu, kdy moderního oblečení nebylo v obchodech tolik...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Otevře sklenice, očistí spáry, nabrousí boty. To všechno svede brusný papír

19. března 2024

Kousek ho najdete snad v každé dílně nebo garáži. A to je dobře, nikdy nevíte, kdy budete brusný...

Bydlí u vás třeba chluponožka? Samotářky jsou hmyzem roku, sčítejte hotely

18. března 2024

Včely samotářky jsou volně žijící opylovači, jejichž svět je naprosto fascinující. Zůstávají v...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

18. března 2024

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

Grimasy, úšklebky: Při natáčení pořadu Pohlreich neudržel obličej na uzdě

17. března 2024

Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude mít vedle sebe zdatné...