Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Podrobný manuál, jak rozporcovat vánočního kapra s minimem námahy

Každý kuchař přistupuje s přípravě jinak. Nabídneme vám dva různé způsoby, vyberte si sami, který bude nejvíc vyhovovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

crocodileclip

25. 12. 2011 7:38
Kapr bez kůže je lepší

Víte kolik slizu v kůži ještě je? A vy si to upečete? Bez kůže a v trojobalu se vůbec nerozpadá a kdo rád kosti nemá stejně zbaští stehno z kapra(kuřecí a nebo vepřový řízek) aby se mohl správně zakousnout a nehledat(kosti);-D Ryby je prostě dobrá,jen se musí umět dobře udělat a nebát se kůstky v krku, zaskočit vám může i salát;-D

0 0
možnosti
LF

Fungy

25. 12. 2011 17:14
Re: Kapr bez kůže je lepší

citlivko

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:26
kapra už 15 let nejím

radši si dám ryybí filé s brambory

0 0
možnosti
MP

tmf

24. 12. 2011 16:31
Re: kapra už 15 let nejím

no to já jako oběd takhle v úterý taky, ale o štědrovečerní večeři slisované zbytky nemusím

3 0
možnosti
T

Testík

24. 12. 2011 16:05
Porcování

Já rybu otvírám zahnutými chirurgickými nůžkami, vyvrhnu a přeberu vnitřností (jak 1.video), odstřhnu ploutve, ocas a odříznu hlavu (na polévku) Zásadně nestahuju kůži (komu nechutná, ten jí po upečení odstraní), protože tím se ztratí mnoho chutí a maso se rozpadá - samozřejmě u šupináčů odstraním "proti srsti" šupiny. Nakrájím na  podkovy nebo širší podkovy co potom přepůlím. Na Vánoce peču přírodně s kořením a bylinkami na pánvi jako steaky. A ktomu lehký bramborový salát a dobré bílé vínečko. :-) Šťastné a veselé ....

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:28
Re: Porcování

no vidíte s vašimi chirurgickými schopnostmi můžete nahradit případné chirurgy,kteří dají výpověd kvůli nízkému platu

1 0
možnosti
I-

i -

24. 12. 2011 15:33
že na to máte žaludek...

:-P

0 0
možnosti
J

janduben

24. 12. 2011 16:21
Re: že na to máte žaludek...

na co? na po tisice let beznou pripravu potravy?

0 0
možnosti
RT

mikloška

24. 12. 2011 15:28
fakt dobrý

stavil jsem se s kaprem v hospodě kuchař mně nabídnul že mně udělá filety bez kosti za škopek tiše jsem souhlasil fakt dobrý

0 0
možnosti
E

entony13

24. 12. 2011 15:09
Odšupinování po našem

Po zabití kapra ho nechám vykrvácet ( omráčení a vyříznutí žáber), potom velmi ostrým dlouhým tenkým nožem podříznu od ocasu šupiny včetně lůžka šupin. Tím odříznu šupiny a kapr je krásně namodralý. Nejlepší je kapr dělaný po půlkách, kdy se žádná kost nerozkrájí. Odšupinování lze províst také ostrým nožem tak, že z kapra okrájíme šupiny od ocasu k hlavě po páscích, vypadá to nezvykle, ale je to účinné

0 0
možnosti
PH

T-72 M4CZ

27. 12. 2011 17:54
Re: Odšupinování po našem

šupiny nejlíp odrhnete dvěma víčkama od piva ( přibít na nějaké prkénko ) . Je z toho ale bordel po celým baráku ;-D

0 0
možnosti
H

habr

24. 12. 2011 14:11
Když o kaprovi, tak přidám co k němu také patří:

Přeji všem na HOBBY stránkách příjemné Vánoce, hodně inspirací pro příští rok, plodné a i úsměvné diskuse a klid doma v rodinách, příjemné kamarády a hodné šéfy. :-)

Habr

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

24. 12. 2011 9:26
jen čuně.....

...stahuje kapra z kůže.....Rv.I filetování je zbytečné.....

3 0
možnosti
DK

Danny_Kay

24. 12. 2011 10:05
Re: jen čuně.....

...ani Glum by to nerekl lip!

0 0
možnosti
W

wolfskin001

24. 12. 2011 7:44
Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

stačí odříznotu tenkou vrstvu se šupinama - a začínám od ocasu ("proti srsti").

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

24. 12. 2011 16:36
Re: Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

To všude lítá - já raději "po srsti" - trochu přitlačit a šupiny se snadno vytrhají z kůže a nikam neodlétnou.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. dubna 2024

Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. dubna 2024

Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...