Diskuze

VIDEO: Dopřejte si vánoční flambované víno neboli svařák po italsku

Základem dobrého svátečního svařáku má být opravdu kvalitní a silné červené víno. "Alespoň o Vánocích zapomeňte na levná a krabicová vína," říká se smíchem italský šéfkuchař Emanuel Ridi. Jen s vínem o vyšším obsahu alkoholu si opravdu užijete i flambování, které dává celé přípravě příjemný nádech rituálu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zoro.Vomáčka

26. 12. 2011 14:05
..toz "svařák" po italsku by se mel patentovat...

X...stejne tak jako "svařák" ceskej....

X...anzto bazev patri do kvalit novodobho moderniho zivota zkratek vomacku, jako treba:

X...mimčo, písnout, dovča, odpo, obyč, kruháč, véča...

X...a proto popisovane kvalitni vino a nazev "svařák" dela Hobby ocenenenihodnym kulturnim prinosem

0 0
možnosti

Zoro.Vomáčka

26. 12. 2011 14:06
Re: ..toz

X...voprava druhej radek: bazev = nazev

0 0
možnosti

ellinor

25. 12. 2011 18:52
víno nechytne

no já nevim, ale mám takový pocit, že chytne jen vysokoprocentní alkohol, aspoň 40%.

0 0
možnosti

nejchytrejsi

25. 12. 2011 20:21
Re: víno nechytne

spis 50, a ten matlak zapaluje vyparujici se lih

0 0
možnosti

abraxas117

25. 12. 2011 18:34
Má flambování nějaký vliv na chuť pokrmu?

nebo je to jenom vizuální "frajeřina"???

0 0
možnosti

perthuis

25. 12. 2011 21:53
Re: Má flambování nějaký vliv na chuť pokrmu?

Ano, má, nejde pouze o "frajeřinu".Pokud jste šikula, můžete i karamelizovat sladké.Vyzkoušejte to, ale nechytněte.

:-)

0 0
možnosti

habr

25. 12. 2011 11:17
Nic proti flambování, ale hodně přemýšlejte

zda plamen nemůže třeba přihřát  nalepenou mastnostu v digestoři apod. Jinde již píší, že v Ostravě vyhořela.   Nic proti mlsnému jazýčku, ale neměl by omezit základní bdělost.  Nejde jen o tuky, ale i záclony a podobné rychle hořící a nebo tavící předměty v domácnostech.

Jsou země, kde k základnímu vzdělání obyvael patří jak uhasit požár v zárodku. Třeba je to inspirace i pro HOBBY co dělat aby "červený kohout " nezakorkhak na našem majetku a zejména na našem zdraví.

Příjemné svátky a ať záchranáře 365 a 1/4 dne v roce nikdo netahá z jjeich pohotovostní místnosti do terénu.

0 0
možnosti

Astaroth

27. 12. 2011 15:57
Re: Nic proti flambování, ale hodně přemýšlejte

Pri pozaru behame s rukama nad hlavou zmatene bytem, volaje "hori" ;-D

0 0
možnosti

černej oes

25. 12. 2011 9:49
Zachová se v nápoji

po  varu a flambování alespoň špetka alkoholu?

0 0
možnosti