Diskuze
Pečený guláš bez míchání pro začátečníky: nejtěžší je nekontrolovat ho
Děkujeme za pochopení.
Homer _7
Jak jsem narazil na "solamyl",
tak jsem tu prasárnu dál nečetl...
Petrik73
Re: Jak jsem narazil na
Solamyl, neboli bramborovou moučku (škrob) používaly již naše (pra)babičky. Co obsahuje škodlivého, že je to prasárna?
orinka3
vyzkoušela jsem kdysi
a už nikdy. Není nad klasický, do druhého dne rozležený gulášek.
mikik
takova obezlicka
Tak tohle je takova ceska nahrada pomaleho hrnce. Nechci delat nikomu reklamu, takze si kdo chcete vygooglujte. Taky jsem ho kdysi objevil nahodou. Hledal jsem darek - vareni v pare - a skoncil jsem uplne na opacne strane. A je to skvely!!! Nahrazuje to takove pomalejsi vareni na stare plotne... Na gulase, perkelty apod uplne bozi...A hlavne vecer tam nahazite ingredience a rano je uvareno (s drobnymi vyjimkami) Proste parada!
hlista
Re: takova obezlicka
souhlas, pomalák máme už 4 roky a je to skvělá věcička, vaří sám
persona-non-grata 2
Pohlreich? To je diagnóza!
Jak říká Babica. Uvařte, vyzkoušejte a pak kritizujte. By mě zajímalo, kolik gulášogenerálů ví, že český guláš se nepodobá maďarskému guláši, ale perkeltu
DlouhousekLihoslav
Re: Pohlreich? To je diagnóza!
nevi, staci projit diskusi kde vykrikuji ze gulas se musi delat tak ci onak a mysli tim pouze tu smesnou ceskou mutaci ke knedliku
COUFAL5
Jak
může být v receptu na pravý guláš kostka masoxu nebo jiné umělotiny? To je kuchařské umění? Zlámat o tebe vařečku.
Aklecram
guláš bez míchání
Tenhle guláš vařím už dlouho a musím říct, že je skvělý, stejný recept používám i na zeleninový perkelt. Už jsem tím oblafla spoustu mlsných hub, které nevěřily, že se dá guláš udělat jednoduše a nad receptem ohrnovaly nos. Tenhle článek má sloužit hlavně těm co se bojí sporáku a vařečky. Navíc se kreativitě meze nekladou a solamyl se dávat nemusí (jinak necuckovatí, ani nedělá v guláši žádnou paseku) - na závěr lze zahustit vaším oblíbeným způsobem a nechat ještě cca 5 minut v troubě. Nějak nechápu lidi co to ani neochutnali a už remcají, vsadila bych se, že kdyby to dostali v hospodě, tak poznají prd a ještě se budou olizovat
DlouhousekLihoslav
Re: guláš bez míchání
to je takova dnesni moda. jakmile nekdo v diskusi rekne ze to je babica tak se cejti jako desnej king.
tohle je ale obzvlast komicky priklad. protoze tihle superznalci se zrovna extremne ztrapnuji. cesky gulas, neboli to co tu vsude pozaduji a tvrdi ze jde o klasickou ci spravnou verzi, je ve zkutecnosti jen jednou z mnoha mutaci jidla ktere vzniklo v madarsku. a ktere napriklad konzistenci je vyrazne podobnejsi tomu troubovemu nevydusenemu nez ceskemu hustemu se sosikem ke knedlicku.
a taky si cenim ze se uvadi jidla pro zacatecniky. protoze ti kdyby videli x ruznych pohybu co pri tom maji delat, tak se na cele vareni vykaslou. takhle malymi kroky zjisti, ze to vlastne neboli a priste vyzkousi jiny recept, trebas narocnejsi.
JirkaD
Gulášek bez míchání
Manželka vaří podobný, nevím zda přísady jsou úplně stejné ale postup je hoodně podobný. Luxusní záležitost. Jen mohu doporučit. Kde ale našla recept, netuším...
Rafaelou
tohle s gulášem nemá nic společného....
Vařím guláš rád a vyzkoušel jsem kdysi i tenhle recept.Se skutečným gulášem to však nemá naprosto nic společného a pro ty co si chtějí usnadnit práci a myslí že tohle by mohlo být to pravé doporučuji guláš v konzervě.Je ještě snadnější a výsledek bude dokonce lepší.
Pěkný Nick
Re: tohle s gulášem nemá nic společného....
Ale pro ty mladé holky co se chtějí vdát to bude stačit.
maxadan
Glutamátový proužek?
Ví někdo, co to je?
Jinak dvě kostky bujónu z Vitany do kila hovězího - to je jako... jako... pomalovat stříbřenkou korunovační klenoty.
Gustav Nečas
Re: Glutamátový proužek?
Také jsem uvažoval o tom, co tím chtěl básník říci. Ale bude nejspíše jen "buzz word" (slovo které táhne) a hlavně je to poplatné módní vlně biopotravin.
DlouhousekLihoslav
Re: wtf
jaky gulas myslite, jsou stovky receptu a velmi se od sebe lisi
tohle vypada jako gulas jeden z mnoha ba podle konzistence je to vyrazne podobnejsi puvodnimu gulasi nez to co se pod nazvem gulas dela v cechach :)
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Specialista na controlling - HO, dovolená navíc #x4FEf
INDEX NOSLUŠ s.r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat:
40 000 - 50 000 Kč