Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Konec hovězích steaků tuhých jako podrážka. Nechte si je dozrát doma

Porovnejte si steaky z amerického a českého býka. Zatímco z prvního vyrobíte lahůdku křehkou jako máslo, z masa koupeného v české sámošce podešev. Je to tím, že české hovězí míří na pulty během několika málo dní. Přitom hovězí potřebuje k vyzrání nejméně 10 až 14 dní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A1X

Anihilován 100 x.

21. 2. 2012 13:29
proto

žeru vepřový;-D

0 0
možnosti
AJN

A jedeme nanovo...

20. 2. 2012 21:13
Lidé (spotřebitelé) se nevzbouří,

za prvé proto, že to většina maloměšťáků ani netuší a za druhé zejména proto, že kousek hovězího si chce dát každý, zaplatit za něj se mu už příliš nechce. To je přeci známá věc, proč jsou za hranicemi potraviny také rozmanité, ne dražší, ale o hodně kvalitnější :-/

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

20. 2. 2012 23:49
Re: Lidé (spotřebitelé) se nevzbouří,

To není známá věc, to jsou přiblblé kecy. Některé (!!!) potraviny, ano.

0 0
možnosti
SS

sigenius

20. 2. 2012 13:20
hm

"...Například jihoamerické hovězí se po zpracování na jatkách zavakuuje a zraje během cesty po moři bez přístupu vzduchu při nízké teplotě. Tím se nedá příležitost rozvoji hnilobného zrání, bakterie nemají příležitost k růstu...."

...Když já jsem se ve škole učil, že hnilobný proces = anaerobní proces a probíhá tehdy, je-li zamezeno přístupu vzduchu. :-(

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

20. 2. 2012 15:31
Re: hm

Jo, ale napřed tam nějaké bakterie musíte mít a musejí mít možnost se pomnožit.

0 0
možnosti
XX

pivak

20. 2. 2012 12:32
Jednodussi

Staci nekupovat cesky hovezi dokud se to producenti nenauci poradne.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

20. 2. 2012 15:32
Re: Jednodussi

Umí to skvěle, dokonce tak, že velká část českého hovězího jde na export.

0 0
možnosti
AS

S-Tony

20. 2. 2012 12:23
No konečně

No konečně. Pořád jsem nechápal proč mám doma po upečení steaky tvrdé jako podrážky.

No mít doma maso v ledničce déle než 24 hodin bylo pro mně nemyslitelné, ale vidím že se to má dělat jinak.

Vyzkouším a uvidím. R^

0 0
možnosti
JP

jaryk1

20. 2. 2012 18:32
Re: No konečně

jj 3 měsíce a víc to necháváme, ale chce to práci a věnovat se tomu

0 0
možnosti
LP

papazian

20. 2. 2012 11:51
Kterou českou sámošku má autor na mysli? Lidl, Norma, Tesco?

Vše není českou sámoškou... ve svém okolí mám jen zahraniční řetězce nebo podnikající Viětnamce. Bohužel.

0 0
možnosti
MP

Harison

20. 2. 2012 10:25
Vakuové baličky jsou pro uchování masa fakt vynikající

Mám osobní zkušenost s baličkou MAXIMA od Magic Vac a od té doby co ji používáme máme jednak špičkově uchované potraviny jak v ledničce, tak i v mrazničce a navíc to v mrazničce ušetří neskutečného místa. Balíme si tak i jídla na dovolenou. Vřele doporučuji.

0 0
možnosti
PJ

Petrik73

21. 2. 2012 7:36
Re: Vakuové baličky jsou pro uchování masa fakt vynikající

Za 11 litrů si domů koupit poloprofesionální přístroj na balení potravin?

0 0
možnosti
JC

HonzaCh

20. 2. 2012 9:58
jedna věc

KDYŽ TO NEUMÍTE, TAK SE DO TOHO NES***

CHCE TO 10 LET SE NAUČIT POŘÁDNEJ STEJK...

A JEDINĚ FRAJÉŘI JAKO JÁ UDĚLAJ KILOVEJ LUXUSNÍ A ŠŤAVNATĚ MEDIUMÁLNÍ KUS MASA

:-P

0 0
možnosti
MP

tmf

20. 2. 2012 12:54
Re: jedna věc

taky malý stejky nedělám

0 0
možnosti
M

mak1_re

19. 2. 2012 20:56
Ach jo -

a na Kaufland podali žalobu za zelený maso - a ono bylo jenom uzrálý...[]

0 0
možnosti
PZ

islandan

19. 2. 2012 16:43
Nemusíte souhlasit,

ale nejlepší hovězí je podle mne syrové ve spolehlivé restauraci. Tam vám taky maso přinesou ukázat a zeptají se, zda ho mají upravit oni nebo si ho ochutíte sami. To druhé je správné.:-)

0 0
možnosti
RAT

RAT

20. 2. 2012 1:29
Re: Nemusíte souhlasit,

ne kazdej chodi do restaurace varit, ja se treba chodim jen najist a napit! :-P

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...