Diskuze

Konec hovězích steaků tuhých jako podrážka. Nechte si je dozrát doma

Porovnejte si steaky z amerického a českého býka. Zatímco z prvního vyrobíte lahůdku křehkou jako máslo, z masa koupeného v české sámošce podešev. Je to tím, že české hovězí míří na pulty během několika málo dní. Přitom hovězí potřebuje k vyzrání nejméně 10 až 14 dní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Anihilován 100 x.

21. 2. 2012 13:29
proto

žeru vepřový;-D

0 0
možnosti

A jedeme nanovo...

20. 2. 2012 21:13
Lidé (spotřebitelé) se nevzbouří,

za prvé proto, že to většina maloměšťáků ani netuší a za druhé zejména proto, že kousek hovězího si chce dát každý, zaplatit za něj se mu už příliš nechce. To je přeci známá věc, proč jsou za hranicemi potraviny také rozmanité, ne dražší, ale o hodně kvalitnější :-/

0 0
možnosti

Antonín, topič

20. 2. 2012 23:49
Re: Lidé (spotřebitelé) se nevzbouří,

To není známá věc, to jsou přiblblé kecy. Některé (!!!) potraviny, ano.

0 0
možnosti

sigenius

20. 2. 2012 13:20
hm

"...Například jihoamerické hovězí se po zpracování na jatkách zavakuuje a zraje během cesty po moři bez přístupu vzduchu při nízké teplotě. Tím se nedá příležitost rozvoji hnilobného zrání, bakterie nemají příležitost k růstu...."

...Když já jsem se ve škole učil, že hnilobný proces = anaerobní proces a probíhá tehdy, je-li zamezeno přístupu vzduchu. :-(

0 0
možnosti

Antonín, topič

20. 2. 2012 15:31
Re: hm

Jo, ale napřed tam nějaké bakterie musíte mít a musejí mít možnost se pomnožit.

0 0
možnosti

pivak

20. 2. 2012 12:32
Jednodussi

Staci nekupovat cesky hovezi dokud se to producenti nenauci poradne.

0 0
možnosti

Antonín, topič

20. 2. 2012 15:32
Re: Jednodussi

Umí to skvěle, dokonce tak, že velká část českého hovězího jde na export.

0 0
možnosti

S-Tony

20. 2. 2012 12:23
No konečně

No konečně. Pořád jsem nechápal proč mám doma po upečení steaky tvrdé jako podrážky.

No mít doma maso v ledničce déle než 24 hodin bylo pro mně nemyslitelné, ale vidím že se to má dělat jinak.

Vyzkouším a uvidím. R^

0 0
možnosti

jaryk1

20. 2. 2012 18:32
Re: No konečně

jj 3 měsíce a víc to necháváme, ale chce to práci a věnovat se tomu

0 0
možnosti

papazian

20. 2. 2012 11:51
Kterou českou sámošku má autor na mysli? Lidl, Norma, Tesco?

Vše není českou sámoškou... ve svém okolí mám jen zahraniční řetězce nebo podnikající Viětnamce. Bohužel.

0 0
možnosti

Harison

20. 2. 2012 10:25
Vakuové baličky jsou pro uchování masa fakt vynikající

Mám osobní zkušenost s baličkou MAXIMA od Magic Vac a od té doby co ji používáme máme jednak špičkově uchované potraviny jak v ledničce, tak i v mrazničce a navíc to v mrazničce ušetří neskutečného místa. Balíme si tak i jídla na dovolenou. Vřele doporučuji.

0 0
možnosti

Petrik73

21. 2. 2012 7:36
Re: Vakuové baličky jsou pro uchování masa fakt vynikající

Za 11 litrů si domů koupit poloprofesionální přístroj na balení potravin?

0 0
možnosti

HonzaCh

20. 2. 2012 9:58
jedna věc

KDYŽ TO NEUMÍTE, TAK SE DO TOHO NES***

CHCE TO 10 LET SE NAUČIT POŘÁDNEJ STEJK...

A JEDINĚ FRAJÉŘI JAKO JÁ UDĚLAJ KILOVEJ LUXUSNÍ A ŠŤAVNATĚ MEDIUMÁLNÍ KUS MASA

:-P

0 0
možnosti

tmf

20. 2. 2012 12:54
Re: jedna věc

taky malý stejky nedělám

0 0
možnosti

mak1_re

19. 2. 2012 20:56
Ach jo -

a na Kaufland podali žalobu za zelený maso - a ono bylo jenom uzrálý...[]

0 0
možnosti

islandan

19. 2. 2012 16:43
Nemusíte souhlasit,

ale nejlepší hovězí je podle mne syrové ve spolehlivé restauraci. Tam vám taky maso přinesou ukázat a zeptají se, zda ho mají upravit oni nebo si ho ochutíte sami. To druhé je správné.:-)

0 0
možnosti

RAT

20. 2. 2012 1:29
Re: Nemusíte souhlasit,

ne kazdej chodi do restaurace varit, ja se treba chodim jen najist a napit! :-P

1 0
možnosti