Diskuze
Chlazená kuřata se dají koupit se salmonelou, ukázal test
Děkujeme za pochopení.
iwwi
zlaté kuře ;)
jsem minulý týden jedno zrovna vyhodila, mělo cca 5 dní do konce spotřeby, skladováno v ledničce, ale nějak si v něm bakterie stačily zařádit :( a to jsem si nejdřív myslela, že mám jen čichové šálení, takže jsem ho upekla a po ochutnání jsem málem "vrhla" :O
calver1
Já
osobně mohu campylobakteriozu jenom doporučit, zhubl jsem 8 kg za týden a tu novou váhu jsem udržel skoro rok.
MayaMoya..
Campilobakter je fakt humus...
Chytla jsem ho v čínský restauraci...humus...týden jsem byla úplně mimo
Duke._.Nukem
Re: Campilobakter je fakt humus...
zachod zazil stredovek....
ančís
Je snad samozřejmé,že se kuře dostatečně tepelně upraví.
Pochybuji, že by si někdo pochutnával na krvavém kuřecím steaku (u hovězího masa je logicky větší riziko nákazy než u kuřete). Když si člověk smaží řízek, tak si jistě dává záležet na tom, jestli je maso dostatečně propečené a nechává maso smažit delší dobu na mírnějším ohni. O pečení kuřete ani nemluvím, protože tam je teplota podstatně vyšší a maso je upravováno po podstatně delší dobu. A většinou se člověk snaží, aby byla kůžička krásně křupavá, proto se kuře v troubě peče ještě delší dobu než by bylo nezbytně nutné pro tepelné upravení masa.
Tak si nemyslím, že by se měl kdokoli strachovat zrovna u kuřat, více pozornosti by se mělo věnovat vejcím, steakům, majonézám, různým salátům .... A za druhé, salmonella není zas tak nebezpečná, člověk se z toho prostě po*ere
DocMart
Re: Je snad samozřejmé,že se kuře dostatečně tepelně upraví.
Dle mého nemáte pravdu ve dvou věcech: 1. z hovězího se není moc čím nakazit (kromě parazitů, které u nás už prakticky nejsou), proto neslyšíte o nákazách z polosyrových steaků, 2. kromě salmonel se z kuřecího dá nakazit i nebezpečnějšími potvůrkami
Dusan321
Mne na tom testu zaujala jedna vec
Dve tretiny testovanych kurat vcetne viteze jsou z Vodnan, akorat ze ty nejlepe hodnocene jsou prodavane pod znackami supermarketu (vitez Tesco, celkem slusne hodnocena jeste Billa, slabsi Kaufland) a suverene nejhorsim kuretem v testu je paradoxne opet kure z Vodnan, tentokrat prodavane pod znackou Vodnanske kure. Takze moc nevim co si o tom myslet.
tajny agent
Tady v cizine jsme meli jenom jednou problem s
kuretem kdyz jsme si to kupovali z reznictvi kde delali bud polaci nebo rusaci, ale rekl bych ze to patrilo mistnimu. Jinak jsme si koupili spoustu krat i grilovane a pohoda ... proste moralka na Zapade je nekde jinde a kdyz se k tomu nedostane nekdo z Vychodni Evropy nebo od nekama tak je mala sance ze se setkate s necim sptatnym. Tady si v pohode kupuji sendwice, bagety, ovoce v kelimku a spatne to bylo jenom kdyz to mel pod palcem polak nebo neco podobneho. No, nevim jak dlouho jim to s jejich laskou k ruznym muslimum a podobne vydrzi ... .
DocMart
Re: Tady v cizine jsme meli jenom jednou problem s
Na základě četby odborné literatury vás ujišťuji, že tohle je jen vaše zbožné přání. Salmonela byla, je a bude a nejlepší pro koncového zákazníka, je dodržovat úzkostlivě čistotu při práci s drůbežími produkty, důsledně je oddělovat od jiných potravin a dobře tepelně opracovávat.
Annubis2
To snad ne! Ida Rozová rozumí vysavačům a Salmonelle?
Vážená paní redaktorko.Co tu píšete je brak nezakládající se vůbec na pravdě. Potraviny u nás podléhají nejpřísnějšími kontrolami a to už z výroby. To, že se lidé nechávají balamutit tříkorunovým rozdílem kuřat z Argentiny je pouhým tlakem řetězců. Salmonella nesmí být běžná!! Mluvíte o tom, jako kdyby bylo naprosto normální produkovat zhnilé maso a vlastně je chybou spotřebitele, že si ho nedokázal tepelně upravit.
Matete lidi, kteří nemají vůbec informace o tom, co je a co není kvalitní potravina..!! Nechápu, jak může tento článek někdo schválit.Být výrobcem kuřat, podávám na vás žalobu!!!!
yndes
Re: To snad ne! Ida Rozová rozumí vysavačům a Salmonelle?
Ona rozumí úplně všemu. Včetně GPS navigace. V testu neuspěl ani jeden výrobek, žádná totiž nenavigovala v tunelu. Dá se to dohledat, byla s tím pár let zpátky dokonce v Radiožurnálu.
Komisar-durrex
Ježiš co to je?
Proboha kuřata tu všichni jíme xx let a nikdy nic. Ani se nedivím, že má dnes tolik lidí problémy s imunitou, když by podle EU atd mělo být vše 100% čisté a bez bakterií
cubebike
Re: Ježiš co to je?
Ale to je nesmysl. Nakažených salmonelou a campylobacterem je každoročně dost. Nedostatečná tepelná příprava, případně kontaminace po tepelném zpracování .... A imunitu si proti tpmuhle ještě nikdo nevypěstoval.
Menetekel
Už i dTest pracuje na objednávku ?
O tom, že sílí tlaky na dovoz mražených kuřat do ČR z Argentiny, Německa či Číny se všeobecně ví, stejně jako o tom, že mražená drůbež se po rozmražení při pokojové teplotě stává přímo líhní salmonely. Přitom u čerstvých chlazených výrobků je toto riziko až 1000x menší ! Mrzí mě, že zrovna dTest se propůjčil k takovéto blamáži. I když...každý se musíme pochopitelně něčím živit. A dělat testy zadarmo a nezištně je přce blbost
bobísekbobísek
jo
u nás prodává řezník maso i uzeniny jednou rukou to musím převařit i uherák
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!