- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
jsem se s kámošem vydal vlakem do oblasti Jeseníků na hřiby. Našli jsme jich plno, na jednom místě, jak z pohádky. Během chvilky jsme zaplnili košíky. Pak jsme zašli do místní hospody na jedno a dodnes si vzpomínám na poznámky a ty úsměvy těch místních ...........
Houby, které neznám, tak nesbírám!
Rozšlapu je, rozkopu, ale neseberu!
Tak už jsem se lekl, nějaký nový hřib zaměnitelný s jedlým Pravákem?
Ne, jen obyčejný, neškodný Hořčák :) Ten poznáte obyčejným olíznutím, není jedovatý
Když někde rostou, mají tak agresivní podhoubí, že z lesa vytlačí všechny ostatní houby, takže v něm nacházíte pouze krásně tvarované hříbečky, kolboučky jak malované, neožrané od slimáků, bez červíků, a v množství, o kterém se každému houbaři jen zdá v těch nejdivočejších snech.... do té doby, než jeden z nich ochutnáte.
...stačí si kousek ukousnout...
No hlavně je jedovatý za syrova...
Jeste ze nesbiram plodnice, ale houby
a to je rveš ze země nebo shnilého dřeva krumpáčem?a co s tím hnusem slizským vláknitým děláš?
já teda radši plodnice hub.....
zas na houbu stačí jakejkoli kus chvíli mokrýho dřeva,ale jak to z toho dřeva dostat?a hlavně co s tím pak?